Könyvadaptációk a moziban - 2016. októberétől

2016. szeptember 29. 00:08 - Arthur Arthurus

Az év utolsó negyede is tartogat néhány érdekességet a mozikban, és ezek közül több könyvön, regényen alapszik. Vegyük sorra, milyen adaptációkért érdemes ellátogatni a mozikba!

1. Legendás állatok és megfigyelésük - 2016. november

A Harry Potter világához kapcsolódó apró könyvecske, a Legendás állatok és megfigyelésük a történet alapja, azonban a sztoriról nem sokat tudunk, hiszen a könyv maga csak egy felsorolás. Göthe Salmander professzor szerepében az Oscar-díjas Eddie Redmayne látható, és egy biztos: a frászt hozza a '30-as évek New Yorkjára.

 

2. Assassin's Creed - 2016. december

Tudom, tudom, ez elsőnek egy játék volt. De mára egy hosszú, szuper könyvsorozat van belőle, ami a játékok világából szinte egyedülálló módon tudott sikerrel áthajózni a könyves, és valószínűleg a filmes szakmára is. A főszerepben Michael Fassbendert láthatjuk.

 

3. A mélység kalandora - 2016. december

A film a tengeri felfedező és filmes Jacques-Yves Cousteau életét mutatja be, amit legidősebb fia, Jean-Michel Cousteau írt meg könyvben, magyarul Apám, Cousteau kapitány címmel jelent meg. 

 

4. Billy Lynn hosszú félidei sétája - 2016. december

Ben Fountain első regényét hatalmas siker övezte, nem volt kérdés, hogy film is készül belőle. A történet az iraki háború poklába, és az erről mit sem tudó ünneplő tömeg örvényébe nyújt bepillantást. Nézzétek meg az előzetesét!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9911730527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása