A közösség ereje - #ForTheGameGeek

2016. október 31. 16:34 - Arthur Arthurus

Van egy kis Youtube-os csapat, a Gamegeek. Nem ismertem a munkásságukat előtte, noha több gamer youtubert követek aktívan, de sokan ismerték és szerették őket, fontos résztvevői, több esetben szervezői voltak a hazai gamervilág rendezvényeinek. A csatorna egyik tagjának a háza leégett, odalett a stúdiójuk, a gépeik, eszközeik, amelyekkel tartalmat gyártottak, a használati tárgyakról és a fontos emlékekről nem is beszélve. 

De nem késlekedett a segítség sem: a hazai youtuberek összefogtak, és együtt vagy egymástól függetlenül azonnal a srácok segítségére siettek. Egymást érték az adománygyűjtő livestreamek, ahol a nézők közvetlenül a károsult PayPal-számlájára küldhették az általuk felajánlott összegeket. Ezek jellemzően nem voltak nagy összegek, néhány kivételtől eltekintve, de sok kicsi sokra megy. Az egyik legnagyobb szervezést Sirius-Pingvinharcos-Viktor követte el, aki sok más gamer és barát támogatásával egy 10 órás stream alatt tegnap több, mint félmillió forintot gyűjtött össze. A TheVR-os fiúk egy szuper számítógépet ajánlottak fel, és a magyar youtuber közösség szinte minden ismert vagy kevésbé ismert tagja segített.

Itt látható a videó a kárról:

Ha valaki szeretne segíteni, a videó leírásában talál információkat.

A károsult, Laci szavait idézem a továbbiakban:

"Az életem az egyik pillanatban még átlagosan telt, voltak apró terveim, és napi rutinjaim, aztán jött egy üzenet a telefonomon:
- ég a házunk! -
Ezután felfoghatatlan dolgok következtek:
- szembesülnöm kellett azzal, hogy nem ismerem fel a ház évek óta ismert kis zeg-zugait, az emlékeimben élő szobák színeit.
(Nagyon hiányoznak a színek, többször voltam a házban, eszméletlen nyomasztó, hogy nincsenek színek, és az, hogy akárhányszor a házban járok, kíméletlen szomjúság fog el. Erre nem találok értelmes magyarázatot még most sem.)
- Az egyik pillanatban az ember és nyúléletekért aggódtam. A másik pillanatban már együtt aggódtunk biztonságban, vajon mi maradt meg a dolgainkból.
- Már órákkal a krízis után, olyan összefogás alakult ki, ami olyan méreteket öltött, amekkorát még soha nem láttam.
Sok mindenről már olvashattatok, de egy valamiről még biztos nem. Ez a tűz megmutatja a világnak, hogy az igazán alábecsült internetes fiatalok, gamerek, geekek közössége mire képes, mennyire óriási és mindenhol jelen van. Az internet szinte felforr a #ForTheGameGeek kapcsán, folyamatosan indulnak az adománygyűjtő élő közvetítések. A csapatokba verődött nézők egymással osztják meg, hogy a számítógépeiken beállítják a GameGeek videókat lejátszási listába, hogy folyamatosan menjenek. Hogy kattintgatnak minden reklámra a videókon, és együttesen kapcsolják ki az adblock programot. Együtt megmutatjátok a világnak, mit tudnak a Gamerek és erre annyira büszke vagyok, és annyira feldob, hogy néha még azt is feledteti velem, milyen íze van a koromnak, és milyen egy égett ház szaga."

Nézzetek fel a fiúk csatornájára:

https://www.youtube.com/user/GameGeekPower

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2511918049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása