Dilis tökös hajósok

2016. november 15. 07:34 - GReni

Óriástermésen szelve a habokat...

pumpkin_boat_race-tile.jpg

...az emberi hülyeség határtalan

Damariscotta egy helyes kisváros az Egyesült Államokban. Miről híres? Minden évben Tökfesztivált rendeznek, ami Amerikában nem is lenne különleges, ám az, hogy evezőversenyt rendeznek tökből készült csónakokkal, na az már egyedi. Korábban, ha bárki odajött volna hozzám azzal a szöveggel, hogy egy óriástököt kivájva csónakként akarja használni, tutira kiröhögöm. A világ legőrültebb sportjai között biztosan van helye.

Az igazat megvallva, még most is ezt tenném, pedig már ismerem a rendezvényt. Elég mókásnak tűnik, sőt sokan jópofa díszítéseket eszközölnek, hogy látványosabbá tegyék az eseményt. Azért nehézségek is akadnak jószerével.

pumpkin.jpg

Először is ki kell nevelnünk egy hatalmas tököt. A hatalmas nem éppen kielégítő jelző, ugyanis 3-400 (!!!) kg-os tökökről beszélünk. Ha ezen a részen túlvagyunk jöhet a faragás. Ami rendkívüli precizitást igényel, mert ha túl sokat faragunk, akkor könnyen léket kaphat és már süllyedünk is, míg ha túl keveset, akkor pedig nehéz lesz, ezáltal lassú.

Ha kész a csónak irány a Pemaquid-tó, fogjunk egy pár kajak-lapátot és 500 méter hibátlan evezés után mi lehetünk az Óriástök Regatta bajnokai.

pumpkin-foolishness_004-600x405.jpg

A hétvégét a Sütőtök-karnevál teszi teljessé. A városka utcáit különleges műalkotások lepik el. A városban sétálva olyan érzésünk lehet, mintha egy Tim Burton fimbe csöppentünk volna. Nem is sejtitek, mi mindent lehet készíteni tökből! A humoros alkotásoktól az igazi műremekig minden megtalálható: faragva, festve, ragasztva, határ a csillagos ég.

4288591733_5095375379_o.jpg

dsc_0676.jpg

p1150947.jpg

 Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr611944293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása