Egy frizura áráért 60 hajköltemény!

2016. december 05. 00:05 - GReni

Könyvajánló - Jenni Petänen - Laura Mendelin: Hajfonás

rsz_h812_66_352.jpg

Amikor a Corvina Kiadótól megérkezett a könyv, nagyon örültem neki. Nem szeretek fodrászhoz járni, de azt sem szeretem, ha mindig leengedve vagy copfban van a derékig érő hajam, kell a változatosság. De a fodrász macera. Időpont-egyeztetés, mászkálás a szalonba, órák mennek el rá és átlagosan egy egyszerű frizura vágás nélkül 3-5000 Ft. Ehelyett itt ez a könyv, benne hatvan ötlettel, melyek többsége egy kis rutinnal 15-20 perc alatt elkészíthető, így sok-sok izgalmas copf és fonat készíthető egy egyszeri 3500 Ft-os befektetéssel!

1_6.jpgFrancia fonat (Frizura és fotó: GReni)

A könyvben fejezetekre bontva találhatóak meg az alapvető fonási eljárások, a sportoláshoz való fonatok, az ünnepi, varázslatos hajkoronák, valamint külön kategóriát kaptak a saját fejen is elkészíthető frizurák. Néhány oldalon bemutatja a szükséges eszközöket, különböző gumikat, hajtűket, csatokat.

2_4.jpgRozetta (Frizura és fotó: GReni)

A hétvégi családlátogatásom alkalmával kísérleti nyúllá avanzsáltam a nővérem. Random kiválasztottunk pár frizurát, amiket aztán több-kevesebb sikerrel megpróbáltam elkészíteni. Mivel nem voltam éppen csajos kislánynak mondható, ezért majdnem az alapoknál kellett kezdenem. Francia fonattal kezdtünk, majd egy könnyű kis virágos copfot készítettem. A rozetta egy kicsit hosszabb hajból látványosabb lehetett volna, de így is mutatósra sikerült.

3_4.jpgKeresztben áthúzott fonat (Frizura és fotó: GReni)

A fenti keresztben áthúzott fonat az egyik kedvencem. Vékony szálú hajból is gyönyörű, dúsnak tűnő loknikat varázsolhatunk kis lófarkak segítségével. 

A könyvet kezdőknek is ajánlja a finn szerzőpáros, emiatt a legegyszerűbb fonások is fényképekkel illusztrálva bekerültek a kötetbe. Valószínűleg csak a gyakorlatlanságom az oka, de én örültem volna néhány kompozíciónál, ha több a fotó vagy részletesebb a leírás. Néhány frizuránál kicsit tovább tartott rájönni, hogy mi is a következő lépés (na jó, töredelmesen bevallom, hogy volt olyan is, ahol nem sikerült rájönni). Az alábbi balettkonty sajnos már kifogott rajtam, nem lett éppen szalonképes a végeredmény, de egy kis gyakorlás után már jobban fog menni.

4_3.jpgBalettkonty (Frizura és fotó: GReni)

Szépen illusztrált, remek frizuraötleteket tartalmazó kötet. Szenteste jó kis anya-lánya programot idézhet elő, ha ez a könyv kerül a fa alá.

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

3439639_5.jpg

A könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6011979070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása