Hollywoodi gyilkosság

2016. december 14. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Mary Higgins Clark és Alafair Burke: A ​Hamupipőke-gyilkosság

hamupipoke4.jpg

A New York Times bestseller írója megérkezett A gyanú árnyékában sorozat következő részével hazánkba. Ezt a művet azonban nem egyedül alkotta. Társul szegődött mellé Alafair Burke, talán ennek is köszönhető, hogy még jobban sikerült, mint az első kötet, ahol a Frissdiplomások gáláján elkövetett gyilkosság keltette a feszültséget.

A folytatásban is a tévéproduceré, Laurie Moran-é a főszerep, de végre a két elbukott valóságshow után meghozta a remélt sikert a megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó reality show. Már jöhet is a folytatás, a második epizód, mely A Hamupipőke-gyilkosság nevet kapta. 

A bűncselekmény helyszíne a fényűzés, a pompa, a filmipar fővárosa, Hollywood. Húsz évvel ezelőtt egy fiatal, tehetséges lány költözött a városba. A műszaki dolgok érdekelték, egyetemen tanult, de vonzotta a csillogás is, másik álma a színészet volt.

Egy napon megérkezett az áhított telefonhívás: egy feltörekvő filmrendező castingra várja a gyönyörű Susan Dempsey-t, aki boldogan újságolja vidéken élő szüleinek az izgalmas hírt és ígéri, hogy reggel újra telefonál...

...de sosem telefonált többé, hajnalban holtan találták egy parkban.

A média felkapta az eseményeket. Fiatal színésznőcske a gazdagnegyed közelében úton egy rendező házához. Olyan történet, ami tökéletesen mutat a bulvárlapok címlapján. Netán viszonya volt egy hírességgel, ami elfajult? Vagy egy félresikerült casting van a háttérben?

És nem, nem volt mostoha a képben. A Hamupipőke nevet azért kapta, mert egyik cipője hiányzott, mikor rátaláltak a holttestre. A rendőrség zsákutcába jutott, sosem találták meg a tettest.

hollywood-wallpaper1-600x375.jpg

Az ügy tökéletesen illeszkedett A gyanú árnyékában sorozatba. Ráadásul a korábbi gyanúsítottak közül azóta többen befutottak és ma Hollywood elitjébe tartoznak. Laurie megkezdi a szervezést, a forgatást és bízik benne, hogy ez a rész is jól sikerül majd.

Az előző kötethez hasonlóan itt is fejezetről fejezetre ismerjük meg a szereplőket, a rendezőt, Susan akkori fiúját, a szobatársát, az édesanyját, aki sosem adta fel a reményt, hogy megtudja mi történt aznap este a lányával. Persze Hollywoodban mindenkinek akadnak csontvázak a szekrényében...

Mi történt aznap éjjel? Hogyan jutott a parkba, hiszen az autója mérföldekre volt? A rendező a tettes vagy a furcsa pasija, aki titokzatosan nyilatkozik kettejük kapcsolatáról? Netán a szobatárs, aki Susan halála után megkapta a szerepet, amelynek a szereplőválogatására indult aznap este?

Miközben megismerjük a karaktereket egyik pillanatról a másikra terelődik a gyanú emberről emberre. Ebben a titkok felszínre kerülésének is komoly szerepe van, melyek növelik a feszültséget.

Könnyed stílusa miatt szinte olvastatja magát a könyv. Folyamatosan egyre több kérdés merül fel az olvasóban, állandó az izgalom, ettől válik letehetetlenné a könyv. Amikor bekerül egy gyanús egyház is a képbe az újabb érdekes fordulatot hoz. Ízelítőt kapunk belőle, hogy milyen, amikor egyes egyházak az ember félelmeit használják fel, hogy bármit megszerezhessenek tőle.

Vajon sikerül leleplezni a tettest? ...

Jövő áprilisban a 21. Század Kiadó elhozza nekünk a sorozat harmadik részét is, mely a Míg a halál el nem választ címet viseli majd, amikor egy a leánybúcsújáról eltűnt menyasszony esete lesz a feltárandó bűnügy. Már izgatottan várom!

Szeretnél többet megtudni a műről? Kattints a képre!

hamupipoke.jpg

A könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2612006110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása