Különleges karácsonyfák a világ nagyvárosaiból

2016. december 24. 00:04 - GReni

new_year_christmas_tree_city_ornaments_garlands_balloons_holiday_mood_gifts_35725_3840x2160.jpg

Míg az otthonainkban csak karácsonykor állítjuk fel az ünnepi fát, addig a nagyvárosok fái már december elején teljes pompájukban virítanak. Igazi versengés ez. Melyik város ne akarná magáénak tudni a világ legszebb karácsonyfájának járó címet, ugye? Repüljünk el egy kicsit és lessünk meg néhány igazán különleges darabot az idei felhozatalból.

1. Párizs - The Galeries Lafayette pláza

Az áruház minden évben kitesz magáért karácsony közeledtével. Idén, az áruház történetében először egy teljes egészében papírból készült műalkotással rukkoltak elő. A remekmű a kiváló művész, Lorenzo Papace kreativitását és tehetségét dícséri.

sapin.jpgFotó: galerieslafayette.com

 2. New York - Rockefeller Center

Minden évben hatalmas parádé övezi a faállítást New Yorkban, ami idén sem mondható aprócskának. Közel 17 méter széles és 30 méter magas, ami egy 10 emeletes panelház magasságával ér fel. Nem meglepő, hogy ilyen méretek mellett szükség volt 50 ezer izzóra a kivilágításához. És persze nem hiányozhat a 2004-ben debütált óriáscsillag sem a tetejéről, melyet 25 ezer Swarovski kristály tesz igazán csillogóvá.

new_york.jpegFotó: NY Daily News

3. Kuala Lumpur - Pavilion

Malajziában igazi fesztivállal ünneplik a faállítást. Idén a tündérmesék szereplői köré épült mesevilággal adták át a város örökzöldjét. Van mesebeli kastély, kristály szökőkút és persze a csillogó 21 méteres fa.

unspecified.jpgFotó: pavilion-kl.com

4. Athén - Syntagma tér

A görög tradíciók közé tartozik, hogy minden évben a parlament előtt, a Syntagma téren állítják fel az ország karácsonyfáját. Fényárban és ünnepi hangulatban úszik a környék: ünnepi falu, várás, korcsolyapálya és csillogó gyönyörű díszek.

1athen.jpgFotó: Tilemahos Efthimiadis

5. Dortmund - Karácsonyi vásár

A nagy tereket a világ szinte összes nagyobb városában ellepik az ünnepek előtt-alatt a vásárok, a szebbnél szebb kézműves termékek, karácsonyi díszek, finom forralt borokkal teli standok. Ez alól természetesen Németország sem lehet kivétel. Dortmund hatalmas, 45 méter magas karácsonyfája köré épült az ünnepi forgatag.

dortmund-christmas-market.jpgFotó: enjoyfestivals.com

6. Prága - Óváros

A város szívében álló gyönyörű 31 méteres karácsonyfa ebben a városban is a vásár éke is, mely január 6-ig díszíti ezt a pompást teret.

praga.jpg

7. Milánó - Galleria Vittorio Emanuele II.

A divat egyik fővárosában el sem tudnánk képzelni mást, mint egy kristályoktól ragyogó karácsonyfát. Ezt a gyöngyszemet 1000 Swarovski kristály és 36 ezer izzó teszi csillogóvá.

swarovski_christmas_tree_milan.jpgFotó: wheremilan.com 

8. Betlehem

Betlehemben is kigyúltak a fények a város fáján, ami hagyományosan sok-sok ember előtt történt és tűzijátékkal zárult.

bethlehem.jpgForrás: rt.com

9. Hong Kong - Fesztivál

A Téli Fesztivál minden évben lenyűgöző, színes, látványos. Merő csillogás! Az egész város fényárban úszik. Íme egy kis ízelítő:

hk-winterfest_statue-square-christmas-tree-e1479716790925.jpgFotó: destinasian.com 

10. Budapest - Szent István tér

Évről évre megtelik élettel a tér a Bazilikánál. Idén november 25-én nyílt meg ez a látványos élményekkel teli, különleges, karácsonyi hangulatú vásári forgatag. Téged is szeretettel vár az Adventi Ünnep a Bazilikánál!

adventi_unnep_a_bazilikanal.jpg

És persze nem feledkeztem el az ország karácsonyfájáról sem, mely a Kossuth teret díszíti.

bp.jpgFotó: MTI - Lakatos Péter

+1 California - Disneyland

Bár nem karácsonyfa, de emellett az ünnepi kivilágítás mellett nem lehet szó nélkül elmenni és kihagyni sem tudtam a listáról. :)

dl_cal.jpgFotó: Disneytouristblog

+2 Rio de Janeiro - Rodrigo de Freitas

Sajnos húsz év után idén először sajnálatos financiális problémák miatt törölték az ünnepi programból a mára ikonikussá vált úszó karácsonyfát, de nézzük meg, hogyan festett két évvel ezelőtt a brazil nagyváros karácsonyfája:

bozikna-eforija-1-3-large.jpg

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6112015925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása