Egy sorsfordító karácsonyi találkozás...

2016. december 25. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Donna VanLiere: A karácsonyi cipő

christmas-shoes.jpg
A könyv alapján 2002-ben film is készült.

Mi történik, amikor két egymástól független család hihetetlen pozitív hatással van egymásra és mégcsak nem is sejtik? Ez a történet egy igazi sorsfordító találkozás eseményeit meséli el. Szívszorító mese emberségről, reményről, szeretetről, és szerencsés véletlenekről.

1985 decemberében járunk. Megismerjük Robert Layton, a sikeres ügyvéd életét. Mesél feleségéről, lányairól és arról, hogy az élete minden percét a munkája, a karrierje tölti ki. Szinte semmire nincs ideje. Munkamániája miatti magányos életét mi sem mutatja be jobban, mint az, amikor előléptetik cégtárssá, otthon a konyha félhomályánál egy pohár tejjel mond köszöntőt saját magára. A házassága Kate-tel, egyetemi szerelmével széthullik, alig ismeri a saját családját.

Párhuzamosan megismerjük a történet másik főszereplőjét a 8 éves Nathant. Munkáscsaládból származott, nem dúskáltak a pénzben, de a legfontosabb megvolt: boldog család. Míg egy nap kiderül, hogy édesanyja, Maggie haldoklik, rákos. Az addig vidám kisfiú visszahúzódóvá, csendessé válik. Még nem árulták el neki, hogy mennyire súlyos Maggie állapota, de ő tudta, látta, érezte. Minden nehézség ellenére összejött a család karácsony előtt, és mint régen, most is boldogan nevetgéltek, miközben sült, főtt az ünnepi menü.

Eljött karácsony napja, és a Wilson Áruházban egymásba futnak. Attól a pillanattól mindkettejük élete megváltozik...

Egy ezüstszínű, csillogó cipő és a hiányzó 9 dollár 75 cent hogyan változtathatja meg az életünket? Miféle változást hozhat egy futó találkozás egy idegen kisfiúval?

„Karácsony van, és én rádöbbentem, hogy nekem senki nem tudna nagyobb ajándékot adni annál, mint hogy visszakapjam a családom.”

Egy apró jó tett megváltoztathatja az egész életünket!  A csoda mindenütt ott van, csak nyitott szemmel kell járni...

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

1279232_2.jpg

A könyvet a Lazi Könyvkiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4812047263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása