A borász lánya visszatér...

2017. január 09. 00:04 - GReni

Könyvajánló - Kristen Harnisch: A kaliforniai feleség

lany.jpg

Romantika, új házasság, borászat, világkiállítás:
tegnapunk a mában,
regény egy pohár forralt bor mellé.

Kristen Harnisch romantikus szerelemmel és csalódásokkal teli A borász lánya című könyvének folytatása megérkezett és újra a 19. század végén találjuk magunkat, hogy megtudjuk hogyan alakul a már házaspárként élő Sara és Philippe története. Sikerül nekik teljesíteni az álmukat?

"1900-ra, Eagle's Run lesz a Napa-völgy legnagyobb és legjövedelmezőbb borászata."

Megismerjük hogyan alakul a közös kis életük, hogyan tervezgetik a jövőt és hogyan fogadja a család, hogy titokban megesküdtek. Ismét látjuk Sara küzdelmét, hogy apja nyomdokain járva sikeres borásszá váljon. Persze abban az időben az, hogy egy nő ilyen szakmát végezzen nem volt épp megszokott, sőt elítélték érte, helytelenítették. 

Közben részletesen megismerjük a borászatban zajló munkát, kinek mi a feladata és milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, hogy talpon maradjanak.

m301electricmini.jpg

Aztán eljött az 1900-as párizsi világkiállítás ideje. Úgy érzik ez lesz a nagy fordulópont. Ez volt a legnagyobb szabású világkiállítás. Franciaország mindent megtett, hogy a századfordulós kiállítástól leessen az emberek álla.

„Párizs városa a színek kavalkádja volt, változatos látványosságaival, lenyűgöző pompájával szórakoztatta az odalátogatókat.”

Megértem a szerzőt, hogy ezt a helyszínt választotta, hiszen minden idők legsikeresebb kiállítása volt, több mint 80 ezer kiállítóval és 50 millió látogatóval, valamint a technika vívmányainak tökéletes alkalmazásával. Felejthetetlen lehetett, amikor a mintegy száz különböző témakörrel foglalkozó csarnok, a pavilonok, a „Nemzetek utcája” és az Eiffel-torony is fényárban úszott. Nem is beszélve a hihetetlen szenzációnak számító elektromos mozgójárdáról és a második újkori olimpiáról, melyet a kiállítás keretén belül rendeztek. Olyan részletes képet kapunk a helyszínekről, hogy szinte látjuk magunk előtt ezt az akkor még futurisztikus világot.

A házasok mesésen érezték magukat Párizsban, elakadt a szavuk a karneváltól, az épületektől, a hömpölygő emberáradattól és egy saját stand ezen a varázslatos eseményen tökéletes lehetőség, hogy a világ megismerje az Eagle’s Run borait.

Ebből a boldogságból egy családi tragédiába cseppennek, amikor hazatérnek az Államokba. Igazi egyszer fenn, egyszer lenn szituáció, majd elindul a lavina.

Egy eltitkolt gyermek felbukkanása a kapcsolatuk végét jelenti majd?
Sara megtalálja a számításait, a kiutat, miután az egész életük fenekestől felfordul?

„Romantikus regény...borról, szerelemről, újrakezdésről, egy családról, amely elszántan küzd mindenért, ami valóban számít.”

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

1273689.jpg

A könyvet a Lazi Könyvkiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5612096359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása