A tegnap, amiben nem is létezem...

2017. február 18. 07:34 - GReni

Könyvajánló – Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

timebound.jpgHogyan lehet eljutni a normálistól a nem létezőig három nap alatt? Ahol az anyám meg sem született, az apám nem ismer, én pedig nem is létezem...

Kate átlagos tinédzser, átlagos problémákkal. Legalábbis ezt hiszi magáról... egészen addig a napig, amíg rá nem jön, hogy a családja nem éppen átlagos, és ő sem az, akinek hitte magát...

A nagyanyja tíz év után felbukkan és egy hihetetlennek tűnő történettel áll elő az időutazásról. Fél, hogy az agydaganat mondatja ezeket őrültségeket az idős asszonnyal, de amikor egy nap idegenek jelennek meg a metróban a semmiből és egy pillanat alatt eltűnnek akár a szentjánosbogarak, be kell látnia, hogy ez az igazság. Egyikük azt állítja, ismeri Kate-et, egy másik énjét, egy másik időben, és azért jött, hogy figyelmeztesse a közeledő veszélyre.

Nem kell sokat várni, és a baj bekövetkezik: felbukkan a főgonosz, aki szórakozik a múlttal, aminek következménye, hogy Kate anyja meg sem született, az apja nem ismeri, és csak azért van még a világban, mert egy furcsa kék medál megvédi attól, hogy eltűnjön.

Felbukkan az életében egy kedves, ellenállhatatlan srác is, Trey, aki kölyökkutyaként követi a lányt, de ez őt egy cseppet sem zavarja, sőt! Első szerelem, ráadásul ő tartja benne a lelket és segíti ebben a veszélyes kalandban, ahol egy több millió követővel rendelkező bizarr szektát kell megállítania.

vilagkiallitas_chicago.jpg

Hogy mit kell ehhez tennie? Vissza kell utaznia az időben 1983-ba a Chicagói Világkiállításra, hogy helyreállítsa az idővonalat. Mi sem egyszerűbb... És azt említettem már, hogy egy sorozatgyilkos ólálkodik az utcákon a kiállítás idején?

De ennek ára van. Ha sikerrel jár, akkor az elmúlt hónapokra ő emlékezni fog ugyan, de Trey csak egy idegent lát majd benne. A régi vagy az új élet? Tudnál választani?

A kötet a KRONOSZ-akták sorozat nyitókötete. Kicsit féltem tőle, hogy ez is egy tipikus csajos könyv lesz egy sci-fi sztori mögé rejtve. Szerencsére a félelmem alaptalannak bizonyult. Az időutazás sok művészt megihletett már, nem meglepő, hogy Rysa Walkert - aki történelmet tanít - is érdekli a téma. Nagyon olvasmányos, sodor magával a történet és elkerülhetetlenül megkedveltem a szereplőket. Persze egy kis romantikus szál is keveredett ebbe a fordulatos, érdekes, vicces könyvbe egy szerelmi háromszög formájában, de ennyi még épp belefér. A Világkiállítást pedig annyira jól írta le, hogy szinte láttam magam előtt az egészet, ott voltam én is kicsit. Hagyott maga mögött megválaszolatlan kérdéseket. Nem meglepő hát, hogy nagyon várom a sorozat további részeit!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre!

borito.jpg

Ha tetszett, kövess minket Facebookon is!

Érdekel a sci-fi-ok világa? Akkor ez is tetszeni fog, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6612137329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása