Kalandozások Portugáliában

2017. március 18. 07:40 - GReni

Könyvajánló – Andreas Drouve: Portugália (Marco Polo)

Természet és kultúra lenyűgöző keveréke.
Kis ország nagy lehetőségekkel és rejtett kincsekkel.
Varázslatos öblök és strandok.
Oromcsipkék díszítette, képeskönyvbe illő várak.
Tökéletesen érett portói bor.

01_2.jpg

Mit tartalmaz a Marco Polo legújabb útikönyve? Tuti tippeket, hogy mit érdemes megnézni, mellette ellát okos tanácsokkal, hogy az üdülés alatt is spórolhassunk kicsit. Megmutatja mi az, ami tipikusan portugál és mit tegyünk, ha esősre fordulna az idő. Mesél történelemről, étkezési szokásokról, vásárlási tippeket ad és az összes fontos látnivalót tartalmazza, ami kihagyhatatlan, ha magunkba akarjuk szippantani ennek az országnak a varázsát. Ahhoz pedig, hogy könnyen megtaláljuk őket részletes térképmellékletet is tartalmaz. Kell ennél több?

Most pedig következzen a kötetből szemezgetve néhány kihagyhatatlan látnivaló Portugáliából.

Braga

Észak-Portugália gyöngyszeme Braga. A fenyő- és eukaliptuszerdők és kisparaszti gazdaságok között található ez a 170 ezez lakossal rendelkező város. Egy kedves festői hely, mely a tanév időszakában tele van fiatalokkal. Az ország harmadik legnagyobb városa, melyet a portugál Rómának is neveznek a katolikus vallás erőteljes megjelenése miatt: így talán nem is lesz meglepő, hogy a nevezetességek zöme templom. Egyik kiemelkedő turista látványossága a képen látható Bom Jesus do Monte, amely Portugália egyik legjelentősebb és legrégebbi épülete.

braga.jpg

Castelo Branco

Ennek a városnak a legkülönlegesebb éke a Jardim do Paco egyedi sövénymozaikja, mely egyfajta tisztelgés a geometria előtt. A Püspöki Palota kiválóan mutatja be a barokk Portugáliát. Emellett a város bővelkedik szép szökőkutakban és szobrokban.  

branco.jpg

Peneda-Gerês Nemzeti Park

A 700 négyzetkilométernyi területen fekvő parkot kopár hegyvidéki táj jellemzi, mely tele van vízesésekkel és gazdag vegetációval. Duzzasztott tavak és gyönyörű túrautak várják az ide látogatókat.

peneda-geres-spa-park-geres-8037.JPG

Porto – Ribeira

A Douro-parti város folyékony aranya a portói bor, igazi kincse pedig az UNESCO világörökség része, a történelmi városközpont, Ribeira. A kerületet hangulatos szűk utcái, színes házai és látványos hidai teszik feledhetetlenné. Itt található a város szimbóluma, a különleges 75,6 méteres torony, a Torre dos Clerigos, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk a városra.

porto.jpg

Aveiro

A csatornái miatt Portugália Velencéjének is nevezett város, mely a tengerpart és a szárazföld között fekszik, ahol az Atlanti-Óceán sós vize keveredik a Vouga édesvizével. A kis hidakkal tarkított városban a csatornák mentén érdemes egy kellemes sétát tenni és gyönyörködni a szép épületekben.

aveiro3.jpg

Lisszabon

A fény, a folyók, a hegyek, az emberek, ezek mind vonzzák a turistákat a városba. Ez a világra nyitott, modern metropolisz tökéletesen egyesíti a régit és az újat. Dúskál a látnivalókban, így csak néhányat emelnék ki közülük. A Várhegy kihagyhatatlan, hiszen itt található a Castelo de São Jorge, ahol lélegzetelállító panoráma várja az ide érkezőket. A Tejo déli  oldalán egy monumentális, kitárt karokkal ábrázolt Jézus áll, a Cristo Rei, mint a város védelmezője. És ott van a legendás 28-as villamos is, mely szerves része Lisszabon kultúrájának, ahogy kocsijai a keskeny utcákon zötykölődnek és zörögnek mialatt megkerülik a Várhegyet. Emellett érdemes ellátogatni az 1998-as Világkiállításról itt maradt Nemzeti Parkba. Amikor pedig lenyugszik a Nap, a fárasztó városnézés után egy pohár kellemes bor mellett pihenhetünk a Bairro Alto híres kocsmautcáiban.

lisbon-city-evening-wallpapers.jpg

Sintra

A turistákat vonzzák a hegyi parkok és paloták, de kétség nem férhet hozzá, hogy a legfontosabb látnivaló az 528 méter magas Sierra de Sintrán található egykori királyi palota. Mesebeli palota a hegytetőn, ahonnan szemet gyönyörködtető panoráma tárul elénk.

sintra.jpg

Algarve

Algarve tartomány Európa egyik legkedveltebb nyaralóhelye, persze nem ok nélkül. Finom homok, kristálytiszta víz, enyhe klíma, sziklapartok és bájos falvak jellemzik. Kicsit eltávolodva a parttól számos mandula-, narancs- és olajfaliget biztosítja a megélhetést a turizmus mellett az itt élőknek.

algarve.jpg

A könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

tn_205x300_139452449.jpg

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

Kövess minket a Facebook-on is!

Ha pedig kíváncsi vagy rá,hogy milyen a portugál költészet, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2312323915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása