Hat év

2017. április 17. 07:52 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Harlan Coben: Hat év

Egy férfi, aki odáig van egy nőért. Egy nő, aki hozzámegy egy férfihoz. Egy gyilkosság. Súlyos titkok. És egy ígéret. Egy ígéret, amit hat éven át betartott, de tovább már nem teheti. 

Jake Fisher 35 éves, jóképű, magas professzor egy kis egyetemen, politikatudományt tanít. Az élete sínen van, éli a mindennapi kényelmes életét, de van egy fájó titka: hat évvel korábban végignézte, ahogy Natalie, élete szerelme hozzáment egy másik férfihoz. Ha évvel korábban tett egy ígéretet a lánynak: békén hagyja őket. Betartotta az ígéretét. Nem telt el nap, hogy ne gondolt volna rá, de állta a szavát. Jake épp a hetente esedékes fogadó óráját tartja, amikor megpillant egy gyászjelentést az egyetem honlapján. Az a férfi néz vele farkasszemet a képernyőről, akihez Natalie hozzáment. Nem írják, mi történt, nem írják, hogy betegség vagy baleset végzett-e vele. Kiderül, hogy a férfi korábban ugyanarra az egyetemre járt. Jake-et nem hagyja nyugodni a dolog, és elmegy a temetésére, csak hogy láthassa Natalie-t, ám a nő nem jelenik meg, ellenben egy 16 éves fiú mondja a gyászbeszédet, aki az elhunyt Todd Sanderson fia. Szöget üt az egész Jake fejébe, és meg is kérdez valakit, hogy a gyászoló özvegy hogyhogy nem volt ott. Ott volt, hangzik a válasz, közvetlen a koporsó mögött. Ám az a nő nem Natalie volt...

Mi folyik itt? Hová tűnt a lány, akivel mindössze 3 hónapot, egy nyári románcot töltött együtt, mégis olyan elsöprő volt számukra az egész, hogy Jake biztos volt mindkettejük érzelmeiben. Megkeresi a lány húgát, felkeresi a művésztelepet, ahol találkoztak, és nagy meglepetésére mindenki letagadja, hogy valaha is találkoztak volna vele, sőt, művésztelep sem működött ott soha. Hazaérve egy férfi várja az ágyán ülve, és elkíséri a furgonhoz, bántalmazva egy diákját. Jake-et felfüggesztik az eset miatt, és immár két szervezet van a nyomában, a rendőrség is körözi emberölésért. Meg kell találnia Natalie-t!

Milyen titkok húzódnak a háttérben? Miért vezet vissza minden szál az egyetemhez? Mi köze az egésznek szeretett mentorához? És a legfőbb kérdés: mégis hová és miért tűnt el Natalie?

Harlan Coben, a szerző

Hamisítatlan cobeni rejtély, az elején még el sem tudjuk képzelni, hogy ilyen rövid idő alatt (mármint a regény hosszához képest) mindenre fény derül. De mégis így lesz, szokás szerint apró információkat adagolva, amelyek először csak még nagyobb káoszt generálnak, hogy aztán mesteri egésszé álljanak össze. Nem hiába egyik kedvencem a szerző, még a kétségtelenül meglévő hibái és logikai buktatói ellenére is nagyon szerettem a könyvét. Csak ajánlani tudom!

A könyv filmes jogait megvették, akad is róla pár információ, de egyelőre dolgoznak rajta, vagy pihentetik éppen. Felröppent a hír, hogy Jake Fishert Hugh Jackman fogja játszani, de hogy ez csak egy olvasói álom, vagy a producerek/rendező elképzelése, vagy valóban így lesz, azt nem tudom. Mindenesetre sietniük kell, ha így lesz, mert Hugh Jackman sem lesz már fiatalabb, bár még el tudják adni azért 35 évesnek :)

Ha érdekel a könyv az esetleges film előtt, kattints a borítóra! A Jaffa Kiadótól e-book formájában beszerezhető.

Kövess minket Facebookon!

Ha érdekel egy másik Coben regény is, ne habozz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1912414005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása