Sárkányok hasítják az eget

2017. május 01. 07:53 - Carbonari

Könyvajánló - Cinda Williams Chima: Lángvető

 langvet3.jpg

Szóval, sárkányok hasítják az eget,
Gonosz erőkkel kelnek harcra a jobbításra
szövetkezett erőkkel, és valahol,
minden tengereken túl egy császárnő is
készülődik.
Vadonatúj fantasy sorozat a Megrendült Királyságokról.

Az Agave Könyvek új, nagy ívű sorozatot hozott el a magyar fantasy olvasói nagy örömére: a Megrendült Királyságok ügyes-bajos dolgaival szembesülhetünk a lapokon. Írója az USA-ban ismert, sőt elismert, többszörös New York Times bestseller szerző, Cinda Williams Chima. Érdekes módon, nem az ott már kiadott művei jöttek el hazánkba, hanem egy teljesen új sorozattal debütál Magyarországon.

A történet egy mágusfival indul, Adriánnal, a Legmagasabb Varázsló örökösével (Ád), aki ekkor 13 éves, és már híres gyógyító. Látja a betegséget emberben, állatban. Nagy tervei vannak, amelyekhez éppen az apja jóváhagyását próbálja kicsikarni. Kedélyesen beszélgetnek az északi Zordonhatár egyik kocsmájában, amikor apjának végzetes találkozóra kell elsietnie. Merénylet áldozata lesz, gyaníthatóan elániak a tettesek. A király, a Legmagasabb Varázsló Adrián karjai között hal meg, ő pedig elmenekül, nem cáfolva a vélekedést, hogy ő is életét vesztette ebben a csetepatéban. Eljut egy varázsló iskolába, és szörnyű bosszút fogad apja gyilkosai ellen. Plusz, megérteni igyekszik, mi is történt, miért történt, és lehet-e valamit tenni azért, hogy anyja vérvonala ki ne haljon.

Szonja Delphiben él, amely Elán zsarnokságát nyögi, egy bányában robotol évek óta. Derékszaggató, monoton munka, amit csak kicsit enyhít, ha rabszolgatartóik eszén így vagy úgy túl lehet járni. Amikor legjobb barátja, Karaj, áldozatul esik egy spontán hazafias cselekedetnek, Szonja is bosszút esküszik. A lánynak is vannak különös tulajdonságai, mágusjellel a tarkóján született, amelyet mellesleg átoknak gondol. Folyamatosan szabotőrtevékenységet végez, és amikor hajtóvadászatot indítanak ellene, eleinte azt hiszi, azért. Később kell rádöbbennie arra, hogy aki ezzel a jellel született, plusz lelkében sárkányokkal társalog, az nagyon értékes valakik számára. Nem kaphatják el.

A két főhős tehát útnak indul, egyik innen, másik onnan, Elánban találkoznak. Ádnak el kell gondolkodnia Lángszín Szonjáról, aranyló szemeiről és sugárzó bőréről. Ami még fontosabb: mintha tudatuk is képes lenne egybekapcsolódni.
Nocsak, nocsak.
Ád küldetésének érzi meggyógyítani az ártatlanokat, megbüntetni a bűnösöket. Szonja pedig... nos, ő egy egész zsarnokságot szeretne felszámolni.
Bekavar még egy-két farkas, néhány sárkány, egy császárnő, fogságok, mérgezések, gyógyulások, mágia, szabadítások, harcok, furmányok, miegymás.
A két főhős különleges módon tud segíteni egymáson, és ezzel együtt a szabadulás reményét is képesek fellángoltatni ezen a zsarnokságtól nyögő vidéken.

De vajon miért kapta a kötet a Lángvető címet?

Miután sorozat első darabja a mű, természetesen lezáratlan ügyekkel indulhatunk neki a következő résznek. Főleg fiatalabb olvasóknak ajánlom, és a gyermeklelkű felnőtteknek, akik még hisznek a mesékben.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints!

langvet.jpg

 

Tetszik, amit olvastál? Amúgy is szeretsz könyveket bújni? Lehet, hogy csak azért nem olvastad még el az adott könyvet, mert nem is tudtad, hogy létezik? Kövess minket Facebookon is, és ilyen nem fordulhat elő veled!

 

 

Köszönjük, Agave Könyvek Kiadó!

 

Az ima nem több, mint kibaszott spam - tartja az egyik isten egy kötetben. Tényleg? Kíváncsi vagy a könyvre? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7612454351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása