Csipkerózsika a 21. században

2017. május 10. 07:55 - Carbonari

Könyvajánló - Alex Flinn: A Kiss in Time - Csók pont jókor

f1.jpg

Édes kis bugyuta semmiség.
Mese.
Bánatfelejtető, gyerekkorba visszaröpítő,
modern korba belehelyezett ifjúsági regény.
Végül is.. a királykisasszony 316 éves.
Nem hiszem el, hogy faltam a sorokat.

Egy város alszik a boszorka átkától nyögve, mert megszúrta a királylány, Thalia ujját az orsó.
A boszorkány valamikor tündér volt.
Vajon miért terjedt el boszorkányhíre?
Tehetett róla?
Csak bosszút állt az átok kimondásával?
Vagy valami több?
Mindenesetre a boszorka ma is, sok száz év elteltével is őrködik az átka beteljesedésén.

Amikor egy 21. századi fiú, Jack, eltéved és áttör a bozóton, és csókjával felébreszti a 300 éves várost és lakóit, még nem tudja, mit vett a nyakába. MIndenekelőtt egy nyafka, elkényeztetett lánykát, aki hozzá van szokva kényelméhez és szeszélyei azonnali teljesítéséhez. Thalia bosszús: egy herceget ígértek neki, erre itt ez a közember! Igaz, jóképű, de méltatlan személyéhez. Aztán ott a királyi papa, aki a várbörtön legmélyére veti Jack-et, lánya "megbecstelenítéséért". A saját problémáiról már nem is beszélve: szülei nem törődnek vele, nem hallgatják meg vágyait, álmait, a barátnője is dobta. Vajon tényleg ennyire nehéz dolga van?

Thalia több dologból kifolyólag - de főleg azért, mert az apja lehordja a sárga földig - úgy dönt, hogy megnézi magának a fiú 300 évvel későbbi világát. Így is tesz, megzsarolja a fiút, ő pedig kénytelen-kelletlen teljesíti az óhajt.
A 21. század azonban hangos, éjjel is világos, tele érthetetlen ruházatokkal és szokásokkal. A lánynak fel kell kötnie a bugyiját ahhoz, hogy eligazodjon ebben a kakofóniában. Hamar kiderül, hogy csak külsőségekben változott meg a világ: a felelősségvállalás, diplomácia, egymásra figyelés, törődés ebben a felgyorsult létben is egymás mellé ülteti és megszelidíti az embereket.
A királykisasszony pedig emlékezni kezd tanulmányaira, és alkalmazni kezdi őket, miközben maga is előnyére változik.
Legfőbb terve azonban, hogy Jack beleszeressen, úgy néz ki, kudarcra van ítélve. Akkor pedig a tündérből boszorkává vedlett Malvolia visszaviszi őt újra aludni, mert a jóslat úgy szól, hogy csak az igaz szerelem csókja ébresztheti fel egyszer s mindenkorra őt.

Édes kis történet a 21.századi Csipkerózsika regéje. Egy estés, mosolyogva olvasós cuppantás, visszatérés gyermekkorunk ágyban fekvős, szülők által mesélős korába.
Kifejezetten elbűvölt.

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints!

f.jpg

 

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

A győzelemhez néha veszíteni kell. Érdekel, miről szól a történet? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8212484083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása