Baleset előtt, boldogság után

2017. május 11. 00:02 - Carbonari

Könyvajánló - Penny Vincenzi: Boldog idők

d1_1.jpg

Annyira kerek már az életed, hogy nem tudsz olyat említeni,
ami megrengetné?
Pedig egy pillanat az egész, hogy minden -
minden -
romba dőljön.
Egy baleset és következményei.
Az előzményeivel együtt.
Romantikus és dráma - ezt add össze!

A tökéletes élet gyakran csak látszat.

A nőgyógyász, aki szakmájában sikeres, magánéletében szerető család, három gyerek, tökéletes feleség, szinte túl tökéletes. Ezért aztán megcsalja egy talpig szexis vamppal.
A vamp lubickol a férfiak pillantásaiban, minden porcikája rezeg az izgalmas szex lehetőségétől, ugyanakkor megvan a maga betyárbecsülete és önérzete. Például nem csípi, ha kurva-félének nézik és csak úgy dobják a szent család érdekében.
Az idős hölgy megözvegyül, óriási titokkal a családja előtt: házassága alatt is plátói levelezésben volt egy tengerentúli férfivel, akihez csak azért nem ment hozzá, mert a vőlegénye hadifogolytáborban volt. A hatvanéves levelezést a férfi most egy látogatással kívánja megkoronázni. Mit fognak szólni a felnőtt gyerekek?
A rezidens boldog ara, imádja a munkáját, de a vőlegénye Milánóba megy dolgozni.
Az osztályvezető főorvos válik és magányos, és annyira angol, hogy .. nagyon.
A színészügynökséget vezető asszony kemény és arrogáns, és nem hiszi, hogy valaha is lehet normális kapcsolata.
Két fiatal férfi, mind a kettő esküvő előtt, egyik fél órára, a másik fél évre.
A harmadik férfi a családi farm "kicsikéje", akit szülei úgy irányítanak, mintha nem harmincon felüli férfi lenne, hanem óvodás.
A fiatal fekete kislány színészi ambíciókról álmodik, ám lekési az összes létező tömegközlekedési járművet, ami Londonba vihetné a sorsdöntő meghallgatásra. Valaki megsajnálja, és felveszi a kamionjába.
A kamionos folyton álmossággal küzd, amit gumicukorkákkal próbál legyőzni.

És akkor a kamion keresztbe fordul az autópályán. Vajon miért?

Mindenkinek megváltozik az élete.
Házasságok léte kerül veszélybe, jegyességek és barátságok bomlanak fel, szülőket és gyerekeket, hiteket és vélelmeket kell valódi vegyértékére tenni ahhoz, hogy mindenki a helyére kerülhessen. Kiknek bátorságát kell összeszedni a valóság kimondására, másoknak a szemét kell felnyitnia ahhoz, hogy lássa, ami addig is az orra előtt hevert, van, akinek a merevségét kell levetnie és kicsit közvetlenebbül viselkednie, másiknak az a jó, ha felelősséget mer vállalni tetteiért, a harmadiknak szembeszállni a szüleivel, a negyediknek elég, ha egyszerűen csak örül a szerencséjének.

Ezernyi sors szabódott át azzal,. hogy a kamion balesetet okozott.
Ezeket az életutakat fejti fel az író, és követteti nyomon az olvasóval is. Romantika, tragédia, pergő párbeszédek, szoros cselekményvezetés: jó könyv. Grantáltan sírni és nevetni fogsz olvasás közben.

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints!

d2_1.jpg

 

Köszönjük, Alexandra!

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Afganisztán, amibe Nagy Sándornak is majdnem beletört a bicskája. Érdekel a története? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr212483441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása