Lángoló puskaporból műalkotás

2017. május 12. 07:51 - GReni

Egy különleges úriember,
aki a tűz, a lángok segítségével nem pusztít,
hanem művészi képeket alkot.
Hogyan csinálja?
Puskaporral fest!

1.jpeg

Danny Shervin Jackson Hole-ban, az Egyesült Államokban él és alkot. Még az egyetemi évei alatt találkozott a puskaporral és felkeltette a kíváncsiságát. Elkezdett kísérletezni vele. A kísérletezés mára profi művészt faragott a fiatalemberből. Ő a legismertebb tehetség, aki ezt a különleges módszert alkalmazza vászonra és fára egyaránt.

img_2076_large.jpgA művész, Danny Shervin

Minden alkotását rendkívüli gondossággal készíti elő. Úgy nevezett divizionista, más néven pointillista stílust alkalmaz, ami az impresszionista festészet egy olyan ága, ahol a képet kisebb-nagyobb pontok, pöttyök formájában vetik vászonra. Festék esetén „ragad” a vászonra az anyag, puskapor használatakor azonban egy kis rásegítésre van szükség. Ezért miután több órányi aprólékos munkával minden porszemet végső helyére illeszt, meggyújtja azt. A láng végigszalad a teljes kompozíción, ezáltal égetve a képet a fa munkalapba vagy a vászonba.

02_2.jpg

Lenyűgöző, különleges, egyedi műalkotások. Hihetetlen fantázia és remek kézügyesség eredményei. Persze a művészi alkotásoknak sokszor magas ára van. Ezek sem épp az olcsó, bárki számára könnyen kifizethető kategóriába tartoznak. A következő videóban látható gyönyörű hollót ábrázoló képet 3000 $-ért, azaz körülbelül 850 ezer forintért vásárolhatjuk meg Danny Shervin honlapján.

Hetente folyamatosan újabb és újabb alkotások kerülnek fel facebook oldalára, melyekkel közel 400 ezer követőjét örvendezteti meg. De senkinek ne jusson eszébe otthon kísérletezni vele! Bár ártalmatlannak tűnik, videói végén Danny is felhívja mindenki figyelmét, hogy senki ne próbálja ki otthon ezt technikát. Neki már több, mint húsz éves tapasztalata van és minden szükséges óvintézkedést megtesz, mert akármilyen könnyednek tűnik az alkotás folyamata a videókban, ez bizony robbanóanyag és komoly sérüléseket okozhat!

Íme néhány különleges darab megszületése közben:

Kövess minket Facebookon!

Ha kíváncsi vagy egy fiatal művészre, aki többek között virágokkal dobja fel gyönyörű alkotásait, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2012497231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása