Van az a pénz

2017. május 25. 07:50 - Carbonari

Könyvajánló - Jill Mansell: Van az a pénz

11j.jpg

Van az a pénz...
amiért lelépsz szívszerelmedtől?
És amikor kitudódik a fiú előtt a szakítás oka,
létezik-e mentség a tettedre?

Van az a pénz...

Lola 17 éves, és fülig szerelmes Dougba, egy egyetemre készülő fiúba, aki maga sem közömbös a lány iránt, sőt. Csakhogy közbelép a jól szituált kedves mama, 10 ezer fontot kínálva a lánynak a lelépésért. Lola először kineveti, de pár órával később úgy alakul, hogy a pénzre iszonyú nagy szüksége lesz a családja számára. Teljesül az anya kívánsága: Lola szakít a szerelmével.

Három évvel később Lola pénzhez jut.
Nagyon, nagyon sok pénzhez.
Ezért beáll egy könyvesboltba eladónak.
A könyvek mindig a gyengéi voltak.

Hét év múlva ennek a könyvesboltnak a vezetője lesz. Egy barátja búcsúestje után a metróhoz ballag éppen, amikor tanúja lesz egy nő kirablásának. Természetesen azonnal segítségére siet a hölgynek, és…
…leütik…
és…
természetesen azt a nőt menti meg, aki anno lefizette őt, hogy elhagyja a fiát.
Több, mint bizarr, nem?
Meghívják vacsorára, hogy illően kifejezhesse a család a háláját, amikor is kiderül, aminek ki kell derülnie.
Lola legszívesebben menekülőre fogná, amikor régi szerelme betoppan.
Sármosan, éretten, férfiként.
Lolának muszáj maradnia.
Muszáj.
Pedig Doug rettenetesen hidegen bánik vele, főleg, hogy tudomására jut: a lány pénzért hagyta ott. Semmi nem érdekli, legkevésbé a lány mentegetőzése, hogy kényszerhelyzetbe került a pénzzel kapcsolatban.
Azt hiszed, itt a vége, fuss el véle? Naná, hogy a fiú nővére kiveszi a Lola melletti lakást…

Szóval, itt van Lola, aki teper Dougért, Sally, aki éppen utál minden férfit, és baromira rendetlen (ezt szó szerint tessék érteni), meg a magánnyomozó, aki nem magánnyomozó, de tetszik neki Lola, vagy nem is? De akkor meg mit kering körülötte?! Ó, és Gabe is, aki átrepült az óceánon szívszerelméért, aztán pár nap múlva vissza, mert kiderült, hogy a szívszerelme mégsem a szívszerelme… és Mrs. Trehány meg Mr. Pedáns kötelezően egy fedél alatt lakik, miközben itt-ott mindenkinél felbukkan a Mr. Abszolút Tökéletes…
 Az egész bagázsban  egyedül E.J.-nek jutott valami kis sütnivalója természetességben és józan paraszti észben, de mégis a Zacskós Leves győz.  Nna, szóval lesznek helyzetek.
Mondjuk, Lola figurája egy idő után erősen idegesített… mert most, ha valaki szerelmes még mindig, ennek a ténynek mi a fenéért kell egyenértékűnek lenni azzal, hogy az illető csökkent értelmű libába megy át (le
)?

Semmi égedelem magasság, semmi full mélység: csak
  egy kiváló csajos könyv, strandra.
De oda: nagyon.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints!

11g.jpg

 

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

"Elönt a dac, így büszkén ülök a kivégzésemen, igenis én vagyok a regnáló ideológia koronázatlan királya. Büszkeség, hát igen. Mindig büszkén nyaltam, olykor már érezve a fekália meleg, kesernyés leheletét is a farpofák tövében, de nem szeretném annak a látszatát kelteni, hogy elégedetlen lennék a sorsommal." Kíváncsi vagy, melyik könyvből való az idézet? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6112398203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása