Texas - amikor éppen felfedezték, hogy olajnagyhatalom

2017. június 14. 00:04 - Carbonari

Könyvajánló - Leila Meacham: Titánok

 texas.jpg

Az anyának ikrei születtek.
De neki csak az egyik kell.
Csak az egyik.
A másikkal vajon mi lesz?
Lenyűgöző családregény Texas bő száz évvel
ezelőtti idejéből, amikor először orrintották meg, hogy a földben olaj lehet.

Megjelenik egy idegen férfi, Trevor,  Nathanék családi birtokán, és azt állítja a 20 éves fiúnak, hogy ő az apja.
És tényleg ő az apja.
Nathan élete teljesen felborult, nevelőapja pedig még egyéb kellemetlen igazságokkal is bombázza az anyját illetően. Titkok buknak napvilágra és Nathannak nincs más választása, mint hallgatni nevelőapja, Leon könyörgésére: menj, és nézd meg, milyen a világ másutt! Nathan el is megy, és lényegre törő kérdésekkel kiszedi az apjából, hogy jelenléte az egyetlen orvosság arra, hogy a tulajdonos - nagyanyja - ne ebrudalja ki az örökségből Trevort, a fiát. hogy miért? Szentül meg van győződve arról, hogy Trevornak köze van testvére halálához, aki mellesleg megbízott tulajdonosa volt a vállalatnak.

Egy titokról azonban hallgat Leon: Nathan lánytestvéréről, akit.. nos.. egyszerűen eladott az anya.

Samantha Gordon - ő az ikertestvér. Pontosan tudja, hogy örökbefogadták. Remek nevelőszülőkhöz került. Magabiztos, öntudatos, és... összetéveszti a hálát saját sorsával. Ez bizony hiba, amiért a későbbiekben fizetnie kell.

„Nathan, közel húszévesen, magában már rég eldöntötte, a gazdagság nem más, mint hogy az ember boldog ott, ahol van, azt csinálja, amit szeret, és nem vágyik másra.”

Mindkettőjük, Samantha és Nathan élete is megváltozik, amikor kiderül, hogy Texas földjében több az olaj, mint a víz. Gazdaggá, rettenetesen gazdaggá teheti őket és környezetüket.

titanok1.jpg

A szerző, Leila Meacham

Samantha azonban farmerlány, aki minden négyzetcentiméterét imádja annak a földnek, ami a család tulajdonában van. Zűrös magánélete további gondokat jelent számára: olyat szeret, aki mást akar feleségül venni, utat vél találni valódi anyjához, és emiatt az apjával való feszültsége kikészíti (aki árulásnak tekintette ezt), valamint elkötelezett tudósféleként izgatja a birtokán talált dinoszaurusz koponyának sorsa, szóval, neki nem is lesz olyan egyszerű beadni, hogy a földjén az olaj többet ér bármilyen tudományos felfedezéstől, vagy családi békétől.

Aztán eljön annak az ideje is, hogy az egymásról nem tudó két testvér találkozzon...

Szerelmek, félreértések, hazugságok, csúsztatások, váratlan fordulatok, amelyekbe csak bizalommal lehet belelátni és kapaszkodni, hogy a valóságot kihámozzák belőle és saját boldogulásukra fordítsák a főhősök.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints!

titanok.jpg

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Apám, ez it Horthy! De tényleg! Érdekel? Kattints!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6212552023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása