Az újrakezdés: remény

2017. június 26. 00:02 - Carbonari

Könyvajánló - Abbi Waxman: Új örömök kertje

 orom_1.jpg

Az özvegy, aki minden percét utálja annak, hogy az.
A nővér, aki laza és bő három éve aggódik az özvegy nővéréért.  
Az anya, aki enyhén kiállhatatlan, és csak nyűg, de megtanulták tűrni.
A kertész, aki ... aki új esély és válasz lehet.
A nyár keserédes, humoros, aranyos regénye, amely nélkül strand,
tengerpart és pihenés létezhet ugyan, de minek?

Az Európa kiadó rukkolt ki ezzel a bájos, egyáltalán nem nyálas, igényes romantikus regénnyel, amely nélkül, ahogy fenn is írtam, strand, tengerpart és pihenés létezhet ugyan, de minek?

Adott a főhős, Lilian Girvan, akinek a szeme láttára halt meg - most már bő három éve  - a férje, egy balesetben. A helyzetet súlyosbítja, hogy éppen veszekedtek, amikor el kellett rohannia a férjnek, és ez elképesztő bűntudatot generál Lilianban. A temetés után össze is omlik, és hónapokig a húgának kellett gondoskodnia Lili gyermekeiről. Naná, hogy adott a plusz lelkiismeretfurdalás.

Évek telnek el anélkül, hogy Lilian életre kelne, jóformán csak vegetál, és a kötelességei tartják életben. Húgával napi háromszor beszél telefonon, plusz napi szinten találkoznak is. Apjuk már meghalt, anyjukat afféle porcelánbabaként kezelik, aki a legrosszabb időben képes még annál is rosszabbat tenni vagy mondani. Lili és húga is igyekszik kerülni vele a szükségesnél több kapcsolatfelvételt mind élőben, mind telefonon.
abbi.jpg
Lili illusztrátor egy tankönyvkiadónál, amikor új megbízásához kapcsolódóan a munkáltató megkéri, vegyen részt egy kertészeti tanfolyamon, sőt, viheti a gyerekeit is, ha nem tudja megoldani a felügyeletüket. Lili csodálkozik, de engedelmesen megjelenik családostól, a két kislányával, sőt, a húgával a tanfolyamon. A résztvevők eleinte nehezen csiszolódnak össze, de sokat segít a tanfolyam vezetője, Edward, és a csodatestű Bob is az ellentétek, idegenkedések elsimításában.

Lili azon veszi észre magát, hogy neki, akihez negyedik éve nem ért férfi úgy, tetszik a tanfolyam vezetője, sőt, ő sem közömbös neki.
De mi lesz azzal a fogadalmával, hogy a gyermekeit nem teszi ki idegen férfi befolyásának, amíg azok fel nem nőnek? Annabell nevű nagyobbik lánya így is attól szenved, hogy nem emlékszik az apja arcára, de a kisebbik egyenesen arra bátorítja az anyját, hogy neked is kell egy játszótárs. És ekkor kirúgják a munkahelyéről is.

Nos: meddig tart a gyász? Meddig leszünk saját gondolataink foglyai? Hol tudjuk lezárni a múltat és helyén értékelni múltbeli cselekedeteinket, emlékeinket? Gyógyít-e egy kert, egy idegenekből elfogadóvá verbuválódott közösség, és a bennük rejlő humoros események feloldják-e a görcsöket?

Bájos, humoros, bölcs könyv a gyász feldolgozásáról, saját tévedéseink okozta sebeinkről, és a kertről, amelyben a termények tesznek ránk, de ha megadjuk, ami nekik jár, akár teremni is fognak... akár.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints!

orom.jpg

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Van az a pénz... amiért lelépsz szívszerelmedtől?
És amikor kitudódik a fiú előtt a szakítás oka,
létezik-e mentség a tettedre? Érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr312602277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása