Dobd fel a lakásod pozsgással: delfinek a nappalidban

2017. június 30. 07:50 - GReni

A növénytartásnak számos oka lehet. Ültethetjük azért, mert hasznos és egészséges, vagy csupán a látványért, hogy szebbé, otthonosabbá tegyük környezetünket. Ennél sokkal többet lehet elmondani a virágokról: egy virág lehet gyönyörű, színes, illatos, különleges, apró és még végtelen számú jelzőt sorolhatnék, de egy szinte biztosan kimaradna. Ha mégis egy szót kellene használnom az alább látható pozsgás növényekre, az nem lenne más, mint az, hogy aranyosak. Íme néhány kedves növény, melyek azzal hódítják meg az internet népét, hogy egyszerűen édesek.

japan_pozsgasok.jpg

Delfines pozsgások / Senecio peregrinus

Ez a látványos, különleges növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de legfőképp Japánban kezdte el villámgyors térhódítását. Nem meglepő, hiszen ennek a tündéri pozsgásnak a levelei úgy festenek, akár a világ egyik legnépszerűbb tengeri emlősei, a delfinek. Ránézve mintha több tucat tengerből felszínre ugró delfint látnánk. Ki ne örülne egy csapatnyi édes, apró delfinnek a nappalijában?

jumping-dolphin-succulents-senecio-peregrinus-3-58e1eb1a2519a_700.jpg

http-_2f_2fprod_static9_net_au_2f_2fmedia_2f2017_2f04_2f04_2f10_2f12_2fsenecioperegrinus5.jpg

Nyuszis pozsgások / Monilaria obconica

Ez a különleges pozsgás is hamar belopja magát az emberek szívébe. Amint ránézünk az első képre, talán rögtön látjuk is ennek az okát. Igen, jól látod, egy pinduri nyuszi készül épp előbújni, hogy mosolyt csaljon az arcodra. Nálatok bevált? Mosolyogtok már? :)

cute-rabbit-succulents-monilaria-obconica-4-58c7a2478ba60_605.jpg

cute-rabbit-succulents-monilaria-obconica-6-58c7a24b43102_605.jpg

Haworthia cooperi

Ha ránézünk erre a növényre több dolog juthat eszünkbe: egy kupac csillogó szappanbuborék vagy egy fürt finom szőlő, esetleg egy maréknyi egres. Puha, üveges, szinte átlátszó leveleit kékes-zöldes minta ékesíti. Amikor pedig levelein keresztülsüt a napfény mesebeli látványt nyújt.

tb217aqd5lnpufjszfgxxbi7fxa_1115928922.jpg

haworthia_cooperi_var_obtusa_810.jpg

Moraea tortilis

Erről a növényről nem az aranyos, hanem inkább a finom jelző ugrott be először, de muszáj volt erre a listára tennem, mert igazán látványos. Ránéztem és a tortákat díszítő különböző formájú vékony csokoládécsíkok, csavarok, valamint a fagylaltostyák jutottak eszembe róla. Úgy tűnik nem mindenki édességre asszociál, angol neve ugyanis dugóhúzó füvet (Corkscrew Grass) jelent. Bárhogy is nevezzük, biztos minden vendégünk szeme megakad ezen a bájos pozsgáson.

moraea-tortilis-spiral-grass5.jpg

spiral-grass.jpg

Ha további érdekességek is érdekelnek, kövess minket Facebookon!

Fotó: kao77neko, Seeds Cactus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4612627431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása