Megérkezett a legújabb Dr. Csont regény!

2017. július 19. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Kathy Reichs: Ne törj csontot

"A helyszínelős thrillerek királynőjének egyik legizgalmasabb regénye,
szokásos csípős humorával, és az amerikai Dél utánozhatatlan varázsával fűszerezve!"

statements_916215.jpg

Dr. Temperance Brennan, a világhírű bűnügyi antropológus visszatért! Ezúttal Dél-Karolinába utazik, ahol egy kollégáját helyettesíti egy terepgyakorlaton, mégpedig régészhallgatók vezetőjeként vesz részt egy ásatáson. A tervek szerint indián leleteket fognak feltárni és vizsgálni. És nem is tévedtek, egy sewee indián temetkezési helyre bukkannak. Persze, ahol Dr. Csont felbukkan sosem ilyen egyszerű a fáma. Nem kellett sok, és az ősi csontvázak mellett egy friss sírhantot fedeztek fel fél méter mélyen. 

"Sekély sírhant egy elhagyatott tengerparton. Rothadó hulla. Volt pár ötletem, hogyan kerülhetett oda. Mind erőszakos halállal és a tetem szigetre suvasztásával függött össze."

A helyi halottként, Emma, Tempe barátnője betegeskedik, ezért vele marad, hogy segítse a munkát. Ahogy folyik a nyomozás és a helyszín feltárása, még több holttest kerül elő. Ha pedig mindez nem lenne elég, felbukkan az aktuális kedves, Ryan, és az exférj, Pete. Mindkét úriembert ismerjük a korábbi kötetekből, de Pete-et csak most ismerjük meg igazán. A kis szerelmi háromszög, ahogy két férfi küzd egy nőért, a drámázás, az agyalás, a tipródás kicsit sok volt nekem, de talán jobban beleláttunk általa Brennan fejébe is, ami persze sosem baj. Legalább tudjuk, hogy bár a szakmájában zseniális, hibátlan és kiemelkedő munkát végez, neki is ugyanazokkal az érzelmi problémákkal is meg kell küzdenie, mint nekünk, hétköznapi halandóknak. Emellett a szaporodó holttestek számával nő a megfejtendő rejtélyek, titkok száma is. Mindent megtesznek, hogy az eset végére járjanak.

"Nézetem szerint névtelenül meghalni méltatlan halál. Aki így végzi, az örökkévalóságig jeltelen sírban pihen, ahová senki nem hord virágot. Ez szörnyű. Bár nem támaszthatom fel a holtakat, a nevüket visszaadhatom az áldozatoknak, és szeretteik is lezárhatják keresésüket. Valamiféle végső búcsú ez, miközben a halottak néha azt is elárulják, ki volt a gyilkosuk."

Izgalmas képeket kapunk ismét a kutatás folyamatáról, Tempe precízen végzett munkájáról. Apránként kapunk részleteket különböző helyekről, emberekről, melyek szép lassan összeállnak egésszé. Érdekes, olvasmányos regény, mely egy fontos dologban eltér a sorozat korábbi részeitől, melyet Kathy Reichs tökéletesen megfogalmazott:

"A Ne törj csontot annyiban különbözik más műveimtől, hogy itt a cselekmény nem egy két szálon fut, hanem egy sor látszatra különböző eset vezet el a végső konklúzióhoz."

A sorozat rajongóinak kötelező olvasmány! :)

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

ne_torj_csontot.jpgA képre kattintva a kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha érdekel egy másik izgalmas thriller is, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8812635463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása