Ezüstálom - avagy suhanás a dimenziók között

2017. szeptember 11. 07:31 - Carbonari

Könyvajánló - Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst álom

ezust.jpg

Emlékszünk még a 16 éves Joey Harkerre a Köztesidőből?
Tudod, ő az a kétballábas fiatal fiú, aki a szülei – amúgy jól ismert – házában is képes volt eltévedni, amíg… amíg ki nem derült, hogy tájékozódóképessége csak a Földön csapnivaló, a dimenziók közötti jövés-menés a kisujjában van.

Joey világa tulajdonképpen Joeyk világa, az az minden harcos egy-egy párhuzamos dimenzióból tulajdonképpen ő maga, csak más-más kitűnő képességgel, amellyel az emberek és párhuzamos dimenziók világát védik a mágia és természettudomány egyensúlyát megbontani akaró, és ezzel valamennyi világot uralma alá hajtani szándékozó hatalom elől (Bináris és Hex).

Joey volt az egyetlen, akit.. khm… eltanácsoltak az Altiverzumból, törölték emlékezetét, és visszahelyezték valódi dimenziójába. De ugyancsak ő az egyetlen, aki megmentett és megszelidített egy mudléfot, akinek segítségével képes volt a páratlan mutatványt végrehajtania: visszatalált a Köztesvilágba, törölt világjáró tudománya teljességével. Bizonyos szempontból az egész ember egy anomália.

Erre aztán sok helyen felfigyeltek, akták készültek róla, és egy Acaica Jones nevű idegen lány azt a feladatot kapta (vajon kitől és miért?), hogy figyelje meg, mire képes ez a fiú, de főleg hogyan, és miért. A lány szép, Joey folyton elpirul, ha a lány közelébe kerül – ugyanakkor gyanakvása is folyamatosan erősödik vele kapcsolatban: senki sem tudja, honnan került hozzájuk, egyáltalán ki ez a lény, és honnan tud ilyen sokat a Köztesvilágról. Javában faggatják Acaicat, amikor felbömböl a riadó ismerős hangja a bázison, és az Öreg hangja Merkúr-kódot jelent be.

Merkúr-kódot.
Egy világjárót találtak a valamelyik peremvilágból, akit a Bináris és a Hex még nem talált meg, márpedig ez nagy szó arrafelé. Olyan valakiről van szó, akivel kapcsolatban a benne rejlő potenciál nem megfelelő kézben végzetessé válhat a Multiverzum számára. Éppen ezért négy tiszt személyében olyan erős csapat lesz kiküldve az illető kézre kerítésére, amilyen ritkán hagyja el számban és ütőképességben egyszerre a bázist. Ugyanakkor – Joey legnagyobb csodálkozására - ő és csapata is szólításra kerül.

Mire eligazítják Joey csapatát, addigra a Bináris már elkapta ezt (?) a nagy hatalmú lényt, ők pedig azt a parancsot kapják, hogy szerezzék vissza (??) a világjárót, muszáj, kell, nem lehet elbaltázni a hadműveletet.
Joey feje zúg a kérdésektől: akkor most hány világjáró van kinn? Egy, akiért négy tiszt indult, meg egy másik, akit az ő csapatának kell visszahoznia? De mi az, hogy visszaszereznie, amikor tudomása szerint el sem fogta korábban? Mindegy, a parancs az parancs, végre kell hajtani, ő pedig begyűjti a világjárót, mint ahogy a négy tiszt is a másik két világjárót: kiderült, hogy ikrek.

Van tehát három világjárójuk, amikor felfedeztetéstől félve fénysebességgel arrébb teszik a bázist, és Acaica Jones eltűnik...

Tehát: ki a lány és hová tűnt?
Mit keresett itt, és miért bánt vele kitüntetett tisztelettel az Öreg?
Ki a három világjáró? Milyen hatással lesz a bázisra és a benne szolgálatot teljesítőkre? Mi az az ezüstálom? És az ég szent szerelmére, hogy került már megint Joey gyanú és alig titkolt kiközösítés alá, holott ártatlanabb az ártatlannál?! Napláne, hogy ennek ellenére hogyan kell érteni azt a mondatot, hogy „te vagy a jövő, Joseph Harker”?

ezust_alom-567x800.jpgA könyvet a Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha érdekel Neil Gaimen egyik legütősebb könyve, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7212747824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása