Szép borítók az őszi könyvpiacon

2017. október 19. 00:03 - Arthur Arthurus

Az ősz gyilkos. Ezt minden könyvmoly tudja. Valamikor 3 éve el is kezdtem vezetni egy dokumentumot, amibe leírtam minden egyes megvásárolt könyv címét, teljes árát, és azt az árat, amiért én vásároltam (kuponok, kedvezmények, 1+1, egyebek). A szeptember volt az utolsó hónap, amikor nem vezettem ezt a listát, nem véletlenül. Az ősz gyilkos. Idén ősszel is rengeteg könyv jelenik meg a magyar könyvpiacon. Nézzünk most szét azok között, amelyek - szerintem - a legszebb borítóval látnak napvilágot! :)

A 21. Század Kiadó egy olyan könyvvel is jön aminek nem csak a története, de a borítója is emlékezetes: Sarah Perry: Az essexi kígyó. Mi már írtunk is róla, itt megtalálod! :) A képre kattintva elérhetitek a kiadó oldalán a könyvet. Ráadásul ez a könyv a kiadó friss sorozatának, a KultKönyveknek a tagja, amely most első körben négy könyvvel jelentkezik. A fülszövegek alapján mind a négy nagyon ígéretes regény!

A Fumax Kiadó is sok érdekes újdonsággal jelentkezik, sajnos túlságosan sokkal is. A legszebb borító nálam nem is kérdéses az újdonságok közül: Michael J. Sullivan: A koronatorony borítója mindent visz. Nem elég, hogy egyik kedvenc fantasy-sorozatom előzménykötete ez a könyv, de szerencsére megtartották a grafikát is. Gyönyörű! (A képre kattintva eléred a kiadó honlapján)

Azért a Fekete Tom is megér egy misét... Victor LaValle könyve, a Fekete Tom balladája is emlékezetes borítót kapott:

 A Könyvmolyképző Kiadó könyveiről külsőleg (szerintem) két dolog mondható el: vagy nagyon eltalálják őket, vagy nagyon nem :) Az új felhozatalból nagyon jól sikerült Az álmok harmadik könyve, vagyis a Silber 3. borítója a német Kerstin Giertől, akinek egy korábbi trilógiáját szerettem, ezt még nem olvastam.

Nagyon szépnek találom a Szellemállatok 7. könyvét Marie Lutól, ami Az Örökfa címet viseli. Nem tudom, miről szól a sorozat, de mindig megakadt a szemem a köteteken, mert olyan szép színesek. Nem mindegyik sikerült jól, de ez az új szerintem egész jó lett :)

És jön egy személyes kedvencem is a KMK-tól, mégpedig Colleen Hoover új könyve. Ha valaki megkérdezi, hogy ki a kedvenc íróm, nem válaszolok. Ha valaki azt kérdezi, hogy ki az öt kedvenc íróm, arra nagyobb eséllyel válaszolok. Köztük van a történész Timothy Snyder, aki emberségesen és nagy szakértelemmel, sokszor új oldalról áll hozzá ezerszer lerágott témákhoz. Köztük van John Keegan hadtörténész, aki a régmúlt és a közelmúlt háborúit emberi oldalról ragadja meg. Köztük van Michio Kaku, aki érthetően és humorral beszél a tudományról. Köztük van Anthony Ryan, aki a jelenkori fantasy koronázatlan királya. És köztük van Colleen Hoover is, akinek minden eddigi könyvét nagyon szeretem, mert egyszerűen megérintenek, a szereplők szerethetőek. Öt teljesen eltérő téma, eltérő szerzők, és mégis mind kedvenc :)
Nos, a két új Hoover-könyvből az egyik borítója nagyon szép:

Az Agave Könyvek kiadónál is sorra jelennek meg a jobbnál jobb könyvek, szebbnél szebb borítókkal. Bár nem a legfrissebb megjelenés, de nem is régi, és mindig megakad rajta a szemem, nagyon szépnek találom az Odakint sötétebb c. magyar könyvet Veres Attila tollából.

A Park Kiadó is egy olyan könyvvel jelentkezett nemrégiben, ami azonnal a kívánságlistámra repült, és persze nem csak a borítója miatt: ez A dühödt ámulat Ross Kingtől, akinek a művészettörténeti könyveit nagyon kedvelem. Ez a műve Claude Monet-ról és a vízililomokról szól.

Régi kedvenc sorozatom Philip Pullman trilógiája, Az Úr sötét anyagai, amely most egy újabb trilógia első részével, A Por könyvével bővül. Azonnal kívánságlistára repült, amint hallottam róla a könyvfesztiválon tavasszal, és hamarosan végre itt lesz a Ciceró Kiadó jóvoltából!

Meg még nagyjából egy nagytucat könyv, ami jónak ígérkezik. Minden ősszel nagyon sajnálom, hogy ennyire kevés téma és műfaj van, ami nem érdekel. Az idei ősz termése egyelőre 30+ új könyv a polcomon, és a legnagyobb kedvencek, amik leginkább érdekelnek, még csak ezután jönnek... igen: az ősz gyilkos egy könyvmoly számára. 
Ti milyen könyveket vártok az ősszel? :)

Ha érdekelnek a KultKönyvek bővebben a 21. Század Kiadótól, kattints ide! Hamarosan már lehet gondolkodni a karácsonyi ajándékokon is... :)

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7512940217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása