Az X-akták Scully ügynöke már tiniként is sorozatgyilkosokra vadászott?!

2017. október 29. 07:55 - GReni

Könyvajánló - Jonathan Maberry: Az ördög ügyvédje (Az X-akták: Kezdetek 2.)

A Jaffa Kiadó elhozta nekünk a világhírű paranormális eseményekkel foglalkozó filmsorozat, az X-akták két főhősének, Dana Scullynak és Fox Muldernek a történetét. De nem akármilyen formában! Két regényen keresztül ismerhetjük meg azt az utat, ami elvezette őket az FBI kötelékébe.

3247391_orig.jpg

A könyvsorozat másik kötete, A ​káosz ügynöke című regény Kami Garcia írása, melyben megismerhettük a 17 éves Muldert és útját az ügynöki hivatás felé. Ha többet szeretnél tudni róla, kattints!

Az ördög ügyvédjében a főszerep a 15 éves Dana Scullyé. Aki nézte/nézi a sorozatot ismeri Dana Katherine Scully különleges ügynököt, aki a törvényszéki orvostanban kiválóan jeleskedő doktornő, aki minden x-aktában a tudományos magyarázatot keresi. A könyvben kisebb sokként ért, amikor megismerjük a tini Scully-t, akinek törzshelye egy spirituális kávézó, mely a Földöntúl nevet viseli és két nagy cimborája Corinda, a médium és Napfény, a sámán. Aha...pont ezt a Scully-t ismerjük... Na, de a sztori pont abban rejlik, hogyan lett az ifjúkorában víziókat átélő (újabb WTF?! életérzés olvasás közben) leányzóból a racionális, a tudománnyal mindent meg lehet magyarázni gondolkodásmódú orvos.

Dana látomásaival, álmaival indul a történet. Maga sem tudja mi történik és nővére, Melissa az egyetlen, akivel mer beszélni róla.

"Az álmaiban megjelenő angyalnak barátságos tekintete, gyengéd érintése és szomorkás mosolya volt. Az ágya szélén ült, és titkokat sugdosott a fülébe. Titkokat, amelyekre ébredés után soha nem emlékezett.
Az viszont tudta, hogy az ördögnek fontos, hogy ő higgyen neki. Hogy elhiggye: az ördög nem gonosz. Valójában jó, csak félreértették."

Egyik éjjel egy hidegrázós álomból riadt fel, amelyben megöltek egy lányt. És mi történik másnapra? A kisvárost egy autóbaleset rázza fel, melyben egy fiatal lány életét veszti... Ez még nem is lenne olyan különös, sajnos előfordulnak ilyenek, főleg a kissé még felelőtlen, rutintalan tizenévesek között. Mi teszi mégis gyanússá a dolgot? Ez már az ötödik halállal végződő autóbaleset egy év alatt. Erre már azért ráncolja a homlokát az ember, főleg egy kevés lakossal bíró településnél.

Dana visszahúzódó, nemrég költöztek Craigerbe, még több hónap után sem sikerült barátokat szereznie. A helyzetén kicsit sem javított, amikor első alkalommal ébren érte egy brutális vízió, amely az iskola bolondjává tette szegény lányt. Ám akad, akinek pont különcsége, egyedisége miatt tetszik a lány, és persze Danának is imponál, hogy Ethan nem tartja flúgosnak. Ezután a két fiatal nyomozásba kezd, hogy az általuk sorozatgyilkosságnak vélt ügy végére járjanak...

Nálam egyértelműen A káosz ügynöke vitte a prímet, ha nagyon hasonlítani akarnám a testvérköteteket, de ez a könyv is egy hangulatos előzménytörténet. Egy érdekes x-akta, amely biztosan megér egy olvasást, bár ez gyengébbre sikerült, mint Fox sztorija. Ami viszont tetszett, hogy ugyan nem találkozott a két FBI ügynök fiatalon, mégis volt ütközési pont a két regényben. Ettől függetlenül a sorozat rajongóinak ez a kötet is biztosan tetszeni fog.

279.jpgA könyvet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9512829500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása