10 dolog, amire a lányoknak szükségük van, hogy erős és szabad nővé érjenek

2017. november 14. 07:40 - GReni

Könyvajánló - Steve Biddulph: Lányos szülők kézikönyve

"Steve Biddulph a milliós példányszámban elkelt Hogyan neveljük a lányokat? című sikerkönyv írója. Gyakorló pszichológus, aki frissen megjelent, interaktív könyvével az új nemzedék szüleihez szól - anyukákhoz és apukákhoz egyaránt." 

girl-superhero.jpg

A világszerte ismert ausztrál pszichológus, Steve Biddulph legújabb könyvében lányos anyukáknak és apukáknak próbál némi irányt mutatni a gyereknevelés útvesztőiben. Tartalmas, interaktív könyv, mely számos érdekes kérdéssel és teszttel van tele, melyek segítenek megismerni önmagunkat, valamint kielemezni lányunkhoz fűződő viszonyukat egészen a csecsemőkortól a felnőtté válásig.

A könyv tíz olyan dolgot elemez ki részletesen, amelyek elengedhetetlenek egy lány boldogságához, valamint, hogy erős és független nővé érjenek. De mik is ezek?

- Biztosítsuk a szeretetteljes kezdetet,
- engedjük, hogy vadak és szabadok legyenek,
- tanítsuk meg barátságok kialakítására,
-tartsa őket becsben egy apa vagy apafigura,
- segítsünk nekik hobbit találni,
- gondoskodjunk róla, hogy legyen a környezetükben erős, bölcs nő,
- szexualitásuk legyen boldog,
- tanítsuk meg nekik, hogyan legyenek erősek,
- harcoljanak azért, hogy a nők szabadok lehessenek,
- mindig figyeljünk rá, hogy az emberi közösség aktív részévé váljanak. 

A The Independent magazinnak azt nyilatkozta a szerző, hogy ez a könyv öndiagnosztika azoknak, akik aggodalmukat fejezték ki lányukkal kapcsolatban, úgy érzik, valami hiányzik. Találkozunk a kötetben a legfontosabb csatákkal, amivel egy kislánynak, egy tinédzsernek, egy fiatal nőnek meg kell küzdenie, és tanácsokat kapunk, hogyan kezeljük ezeket. Például hogyan érjük el, hogy a média ne legyen rossz hatással az önértékelésükre vagy miként beszélgessünk nyíltan a szexualitásról, hogyan tudatosítsuk bennük, hogy az ő testük, az ő döntéseiken múlik mi történik vele.  

Egy fejezetet szentel a feminizmusnak, mely már több nemzedék próbatétele, egy hosszú küzdelem, melynek ő is részese lehet. És bár a kötet több fejezete is tökéletesen alkalmazható fiúkon is, vannak olyan eseti problémák, melyek a lányokat érintik. Egy külön fejezet foglalkozik külön az apa-lánya kapcsolatok elemzésével, ami segítséget adhat azoknak az apukáknak, akik nehezebben boldogulnak a lányukkal való kapcsolatkiépítésben. Főleg a tinilányok kapcsolata okozhat komolyabb nézetkülönbséget, ezért ott például konkrétabb tanácsokat találnak. 

"A több száz szülővel, „terepen” tesztelt könyv hatása sokrétű: erős érzelmek, váratlan ráeszmélések és sorsfordító döntések várják a vállalkozó szellemű szülőket." 

 

borito_3.jpg

Köszönet a Partvonal Kiadónak a recenziós kötetért, melyet a borítóképekre kattintva kedvezményes áron megvásárolhattok a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

Két könyv a Szülők Könyvtárából, kattints!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2213145828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2017.11.14. 17:10:20

"engedjük, hogy vadak és szabadok legyenek"
- Nyihaha? Rezervátum?

"tartsa őket becsben egy apa vagy apafigura"
-mert amúgy az összes apafigura utálja a lányát, sőt elnyomja, mivel az összes apa egy iszákos senki. Ellenben, az összes anya csodálatos.

"szexualitásuk legyen boldog"
-Igen, ez kulcskérdés egy anya számára, hogyan lehet a lánya szexualitása boldog. Tippek, praktikák. Engedd fel pestre egyetemre, tinderezni., szabadabb lesz mint a madár, heti új partnerekkel, mindenféle rasszból.

"tanítsuk meg nekik, hogyan legyenek erősek"
Megint egy szép közhely, nézzetek wonder womant.

"harcoljanak azért, hogy a nők szabadok lehessenek"
- Mert amúgy az összes nő rabszolga, jogok nélkül. Jogos, aktuális probléma, mondjuk az iszlám államokban. Harcra fel!

Egyébként csomó erős nőt látni a konditermekben manapság, mivel a nőiesség annyira ciki lett manapság, hogy férfi értékeket kezdtek el követni, és gyúrnak mint a férfiak. Nagyon vonzó ám egy férfi számára egy nő, akik férfiként viselkedik. ( nem )
Harcra fel !

midnightcoder2 2017.11.14. 20:26:04

Miért érzem azt, hogy ennek a sok erős és szabad nőnek 50 éves korára a macskája lesz az egyetlen társa ?

habanera 2017.11.14. 23:46:05

Miért érzem azt, hogy a hímsovinizmus még mindig erősebb annál, hogy értő olvasás után a saját leánygyermekünk jövőjéről a 21. században ne 17. századbeli módon gondolkozzunk?

habanera 2017.11.14. 23:46:15

@Asszertív Szivi: Te tényleg ezt gondolod a mai nőnemű lényekről? Kár. Boldogtalan és csalódott lehetsz.

habanera 2017.11.14. 23:47:40

@erkölcsi hulla: 1. ne hiszem, hogy nem érted mit jelent a szabadság és a vadság kiélése. Ez csak a fiúgyerekeknek jár még most is? A lány legyen szelíd, szolid, alázatos, csendes - biedemeier nosztalgia. 2. A nő attól lesz nő, hogy a családban legelőször az apa v. apafigura úgy viselkedik vele (udvarias, kedves, figyelmes, értékei a nőt benne). Ezt se én találtam ki. 3. A szexualitása akkor lesz boldog, ha már gyerekként megtanulja az anyától, hogyan kell boldognak lenni. Nem kell tiltásokkal frusztrálni. 4. Azt kellene megtanulnia a lánygyermeknek a családban, hogy nem kell folyvást nyavalyogni, panaszkodni, nagyon sok mindent meg lehet tenni a család többi tagjáért állandó elégedetlenség, morcosság, sértődés nélkül is. Így lesz esély arra, hogy felnőttként is el fogja bírni a munka és a család együttes terhét összeroppanás nélkül. 5. Nehéz úgy erősnek és szabadnak lenni, ha nincsenek hozzá társaik. A férfiak is segítik, támogatják egymást, ebben is rejlik szabadságuk és a neveltetésükben az erejük. A nők miért ne élhetnének ezzel? 6. Nem, ma a nők - legalábbis itt Magyarországon a legtöbb családban - nem szabadok, valóban rabszolgák. Mindaddig azok is maradnak, amíg a férfiak - tisztelet a kivételnek - csak követelnek a feleségektől, anyáktól, amíg nem természetes, hogy a család gondjait mindkettőjüknek viselniük kell, amíg a munkahelyeken a nők kevesebb fizetést kapnak, amíg a hivatkozási alap erre az, hogy sokat maradnak otthon a gyerekek betegségei miatt. És nem hiszem, hogy a kondizó nők olyan visszataszítóak volnának a férfiak számra, ahogy a soraidból kitűnik. Sőt. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon is vonzóak azok, akik adnak az egészségükre, a formájukra. Bár mindenki megtehetné, aki szeretné, lenne hozzá lehetősége. (Az ország lakosságának csak kb. 20%-a él a fővárosban, - 80%-nak mások a lehetőségei) Tudod a kondizástól még nem viselkedik egy nő sem férfiként - csak ha férfi módszerek szerint szeretne nőként érvényesülni. Minderre magad is rájöhettél volna, ha nem zsigerből utasítod el az egész témát. Már csak az a kérdés, hogy miért ragadtál le ennél a cikknél?

midnightcoder2 2017.11.15. 08:43:57

@erkölcsi hulla: Nem, csak egyes blogok előszeretettel tiltanak ki, fura módon néha olyanok is amiken még előzőleg soha életemben nem jártam. Ilyenkor jön jól a számozott végű nick. Aztán ha bejelentkezek egy ilyennel az indapasson, akkor lusta vagyon visszaváltani, így a szám random változik semmi és 3 között. Legalábbis, a dolgok jelenlegi állása szerint.

2017.11.15. 10:53:11

Fura ez az emancipáció. Alapvetően jó céllal indult, de mára oda jutottunk, hogy a nők a férfiakkal saját területükön akarnak rivalizálni. Erősebbek, határozottabbak, rámenősebbek és igen gyakran agresszívebbek akarnak lenni. Pedig a férfi érthető okból pont azt keresi a nőben, ami benne kevésbé van meg: gyengédséget, gondoskodást, szerethetőséget. Egy idealizált modern nő gyakorlatilag egy nunival ellátott férfi. Ki a nyavalya akar ilyet otthonra? Ezek nagy ívben kerülendők. Aztán ilyenkor jönnek a rinyálós cikkek az örökzöld címmel: hova lettek az igazi férfiak? Pedig a válasz kézenfekvő: elmentek igazi nőket keresni.

Up! 2017.11.15. 12:59:13

@habanera: "6. Nem, ma a nők - legalábbis itt Magyarországon a legtöbb családban - nem szabadok, valóban rabszolgák. Mindaddig azok is maradnak, amíg a férfiak - tisztelet a kivételnek - csak követelnek a feleségektől, anyáktól, amíg nem természetes, hogy a család gondjait mindkettőjüknek viselniük kell, amíg a munkahelyeken a nők kevesebb fizetést kapnak"

Elméssz a francba, de komolyan...

Lee Jun Ki 2017.11.15. 12:59:30

@Klesk: ott a pont.
Érdekes amúgy, hogy ezt a könyvet egy férfi (?) írta, aki nyilván tényleg szereti a lányait. Aztán olyan tanácsokkal halmozza el őket, amitől azok felnőtt nőként boldogtalanságra lesznek kárhoztatva. Szomorú

erkölcsi hulla 2017.11.15. 13:03:53

@habanera:
"ne hiszem, hogy nem érted mit jelent a szabadság és a vadság kiélése. Ez csak a fiúgyerekeknek jár még most is?"
- ez a lovaknak jár esetleg, egy gyerek sosem lesz szabad, legutóbb a legyek urában hallottam szabad gyerekekről, annak is megvolt ugye a vége...:) és max az útszéli cigány purdé a vad, akit tíz évesen beszélni sem tanítottak meg. Vagy Tarzan, ő is vad volt. Vagy a Vadak a trónok harcából.

"attól lesz nő, hogy a családban legelőször az apa v. apafigura úgy viselkedik vele"
- biztos igazad van, az apuka egy tizenéves gyereket úgy kezel mint egy felnőttet :)
"(udvarias, kedves, figyelmes, értékei a nőt benne)" - ez nem apafigura szerintem, egy gyerekkel nem így bánik se az apja se az anyja. Tényleg udvariasnak kell lenni egy hisztis kislány jelenetére?
Ez nem apaszerep, el vagy tévedve, vagy csak a saját vágyaidat vetíted ki. De abban talán egyetértünk, hogy az apaszerep nagyon fontos és a legtöbb gyereknek nem volt ilyen, ezért tart ott a társadalom ahol. Nők neveltek minket, meg is látszik.

"A szexualitása akkor lesz boldog, ha már gyerekként megtanulja az anyától, hogyan kell boldognak lenni.
- Erre nincs mit mondanom, retkes közhelyek már megint, akkora mint a ház.

"Nem kell tiltásokkal frusztrálni.""
- nem? Egy fiúgyerekre komplex tiltások gyűjteménye vonatkozik már kiskorától egész életére, mit szabad/nem szabad csinálni. A lányokat ezek szerint nem kell ilyesmivel strapálni. Ezért van az, hogy a mai fiatal nőkben már több fasz járt, mint az elődeikben egész életükben? Egeket renget a nemi betegségek rátája... 30 éves korukra ezek a feszes huszasok már csak elhasznált megkeseerdett 'erős' nők lesznek, olyan erősek ám, hogy nekik egy normális, átlagos férfi nem kell, csak a krém, amit sose kapnak meg, mert nem érdemlik.

"A férfiak is segítik, támogatják egymást, ebben is rejlik szabadságuk és a neveltetésükben az erejük. A nők miért ne élhetnének ezzel?"
- Már azért is a férfiak a hibásak, hogy a nők rühellik egymást, és nő nőnek a farkasa? :D
Nem a férfiakon múlik, nem értem miért kell így kérdezni, hogy a nők miért nem élhetnek ezzel? Honnan tudjam, nézz valami jogszabályt, hátha tiltja.

"Nem, ma a nők - legalábbis itt Magyarországon a legtöbb családban - nem szabadok, valóban rabszolgák. "

- Érdekes képzelt világban élsz. Előbb írtam hogy a musztáng vadlovak szabadok, természetesen a rezervátum határáig, senki más.
Tudod mit szerintem meg az igazi rabszolgák a férfiak. Tedd fel a kérdést, nézz körül a világban, és mutass olyat amit nem a férfiak alkottak, a családjuk érdekében. A férfiak alkották az egész társadalmat és kultúrát, sajnos ez tény. Ők küzdöttek át háborúkat és döglöttek meg a családjuk védelmében. Manapság is a férfiak dolgozzák halálra magukat a családjukért.
Egy rakás többletjoguk van a nőknek, a férfiakhoz képest, aki nőnek születik, sokkal könnyebb az élete, kevesebbet kell küzdeni, mint egy férfinak, az oktatási rendszer masszívan a lányoknak kedvez, egyre több a női diplomás emiatt, és a férfiak kiszorulnak lassan a felsőoktatásból. Egy nő az iskolában, ha kiderül hogy nő, 30%-kal jobb jegyet kap, mint egy férfi, ugyanolyan munkára. A nők hamarabb mennek nyugdíjba. A válások legnagyobb részében a nők kapják a házat, a gyerekeket, és a gyerektartást, ergó akár ki is semmizhetnek egy férfit, a bíróságok masszívan a nőknek kedveznek, sokszor teljesen igazságtalanul. Az összes reklám és a média a férfiakat lealacsonyító, megalázó, az apákat szerencsétlen bétáknak beállító tartalmat közöl, míg a nőket már csak önmagukért isteníti. Az isztambuli egyezményt most fogják megszavazni, bármely nő már bemondás alapját bárkit bezárathat, bizanyíték nélkül, erőszakot hazudva. Ahol ezt már behozták, meredeken kezdett zuhanni a férfiak kezdeményező kedve és boldogsága, sok videó van neten erről.
Na erről ennyit el is ment a kedvem a kommented további olvasásától. Egy szó mint száz, egy normális józan férfi jobban utálja a feministákat, mint a hererákot. És a feminizmus elérte célját rég, ami most megy, az már femnácizmus, és többletjogokért hisztizés, miközben a társadalom a saját férfiait dönti romba. Női rabszolgák. aha. Mesélj még.

Up! 2017.11.15. 13:58:05

@erkölcsi hulla: egy SJW-vel lállni vitázni... sok időd van! :)

Visceroid 2017.11.15. 14:56:58

Szerintem két dologra van szükségük:

- Fogni egy pénzes külföldi pasit.
- Olyan messzire húzni innen a nyugati irányba, amennyire csak lehetséges.
süti beállítások módosítása