Egy varázslatos teaház könyvmolyokra tervezve!

2017. november 15. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Milly Johnson: Teaház a sarkon

"A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. [...] De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya."

banner-teashop-on-corner.jpg

Milly Johnson legújabb magyarul megjelent regényében egy olyan helyet álmodott meg, ami szerinte minden könyvmoly álma: egy teaház. Miért? Amolyan irodalmi kávéház jellegű klassz kis hely, ahol mindenféle jópofa könyves dolgot árulnak. Csak néhány apró szuvenír a kínálatból: levélpapírok, írószerek, naplók, régi írógép gombjaiból készült mandzsettagombok, apró könyvecske alakú ezüstmedálok, sőt még táskák is, melyek elkészítéséhez könyvborítókat használtak fel.

Természetesen egy jó teaház nem nélkülözheti az isteni teákat és különleges, ínycsiklandó tortákat, süteményeket. Ráadásul itt sem maradhat el a könyves téma. A finomságok nevei mind jópofa irodalmi utalások. Mint például Watson fehér csokoládés tortája vagy Twist Olivér epres tortája.

Ami pedig még tovább fűszerezi a csodás kínálatot és a hangulatos teaházat, az nem más, mint a kedves és mindenki által kedvelt, örök mosolygó, Leni Merryman, aki vidámságával teszi igazán elragadóvá ezt a bájos helyet a Spring Hill tér sarkán. Melyik könyvmoly állhatna ellen ennek a varázslatos helynek? És majdnem megfeledkeztem a macskáról, akit Mr. Bingleynek hívnak. :D (Mr. Bingley Jane Austen Büszkeség ​és balítélet című regényének egyik kulcsszereplője)

Rendszeresen vannak teadélutánok, ahol különböző regényeket beszélnek ki. Ezek a beszélgetések magányos idegeneket hoznak össze. Hamar rájövünk, hogy egyikük élete sem egy unalmas regénybe illik. Szépen sorban megismerjük a főszereplőket, akikről számos érdekes információ kerül a felszínre. Egyetlen dolog közös mindegyikükben, hogy kemény és nehéz időszakon vannak túl. Milyen tragédiákkal, nehézségekkel kell megküzdeniük a főhősöknek? Nézzünk pár eshetőséget.

Mit szólnál, ha a szeretett férjed temetésén tudnád meg, hogy jog szerint soha nem voltatok házasok?

Vagy egy rossz üzleti döntéssel elveszítenéd minden vagyonodat, majd a feleségedet is?

Esetleg minden nap el kéne viselned, hogy a menyed azzal traktál, hogy mennyire csodás lenne az életed egy nyugdíjas otthonban? Ha ez még nem lenne elég: mit tennél, ha az ajtódban kopogna valaki egy második esélyért esdekelve, aki egykor összetörte a szíved?

És ott van a mindig mosolygós Leni. Vajon tényleg olyan tökéletes boldogságban telik az élete, mint azt sugallja? Vajon neki is vannak szomorú törések az életében, melyek nyomát mindig mosoly mögé rejti?

Szép történet, néha megható, néha kacagtató. Hiteles, szerethető, bajba jutott szereplők, akik egymásra találnak, hogy aztán jóban-rosszban segítsék a társaság tagjait. A szerző által megálmodott teaház pedig egyszerűen imádnivaló. Ha valaki találkozik egy hasonló hellyel, küldheti is a címet. :)

746177f.gifA regényt az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó Pioneer Books Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadótól!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

A szerző két korábbi könyve is érdekelne? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1813145914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása