Hogyan NE neveljük a gyerekeinket?

2017. november 23. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Barbara Coloroso: Hogyan ne neveljük a gyerekeinket?

A gyereknevelés a legösszetettebb dolog a világon, hiszen nincsenek egyértelmű módszerek, jól bevált receptek. De akadnak jó iránymutatók, melyeket érdemes megfontolni. Ilyen Barbara Coloroso kézikönyve, mely segít a gyereknevelés terén öröklött rossz beidegződéseket és negatív mintákat felülírni. 

affection-1866868_960_720.jpg

Barbara Coloroso nemzetközileg elismert szakember a gyereknevelés területén. A szociológia, a gyógypedagógia, a filozófia és teológia terén szerzett tapasztalatai alapján egyedülállóan hatékony módszert dolgozott ki, mely az elmúlt évtizedekben több ezer szülő, pedagógus és gyermek életére gyakorolt komoly hatást. Legújabb könyvében a családmodellek elemzésével és konkrét példák segítségével támogatja a fejlődni vágyó szülőket. 

"Közülünk ki elég érett a szülői szerepre, mielőtt ténylegesen szülővé válna? A házasságban nem az a jó, hogy a felnőttek gyerekeknek adnak életet, hanem hogy a gyerekek felnőtteket nevelnek."

Peter De Vries

7bfc9a814db0bb12498a9d139815_gallery.jpgBarbara Coloroso, a szerző

A kötetben három családmodellt mutat be a szerző életszerű példákon keresztül, hogy felismerhessük azokat a nevelési mintákat, melyeket el kell hagynunk, hogy jobb szülővé válhassunk. Számos berögzült rossz módszert hordozunk magunkkal, melyeket a könyv segít felismerni és megmutatja, hogyan tudunk változtatni.

A könyv egyik legnagyobb érdeme, hogy nem arra tanít, hogyan kell irányítani a gyereket. Megmutatja, hogyan tanítsd meg nekik, hogy képesek legyenek kezelni az életüket, például engedjük, hogy elkövessék a saját hibáikat és tanuljanak azokból, vagy hogyan kezeljék a konfliktusokat, a házimunkát vagy kiálljanak magukért, másokért, ha igazságtalanságot tapasztalnak. Bár nem mindennel értek egyet a könyvben, számos hasznos útmutatása minden szülőnek segíthet jobban megismerni gyermekét és saját magát is.

Tudni szeretnéd melyik családmodellben nőttél fel? És, hogy melyik jellemző rád és gyermeked kapcsolatára? Gyermeked megkap minden szülői támogatást? Vagy azt mondják rád túl szigorú vagy? Esetleg túl engedékeny? Úgy érzed, hogy nem minden megy a megfelelő mederben vagy csupán megerősítésre vágysz, hogy jól csinálod? Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, akkor ez a könyv neked való.

"- Hogyan lesz valakiből pillangó? - tűnődött. - Úgy, hogy annyira szeretne repülni, hogy már nem akar hernyó lenni."

Trina Paulus

hogyan_ne_neveljuk_300dpib1.jpgKöszönet a Partvonal Kiadónak a recenziós kötetért, melyet a borítóképekre kattintva kedvezményes áron megvásárolhattok a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

Tudod mi az a 10 dolog, amire a lányoknak szükségük van, hogy erős és szabad nővé érjenek? Még nem? Akkor kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8813145898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása