Bűnös? 11 meglepő bűnügyi eset

2017. november 25. 07:37 - GReni

Könyvajánló - Ferdinand von Schirach: Bűnös?

11 meglepő bűnügyi eset, melyek megrázzák az embert. Hihetetlen, de igaz történetek hétköznapi figurákról, akiknél elpattant a húr. Többek között akad történet a köztiszteletben álló orvosról, aki felaprította feleségét, a 17 éves piti kis bűnözőről, aki rossz házat rabol ki, amiért majdnem az életével fizet, és a testvérről, aki szeretetből, kegyelemből végez megnyomorodott, imádott öccsével. De lesz itt kannibalizmus, valamint egy prostituált és egy politikus csúfos kimenetelű afférja is. Megér egy olvasást, az biztos!

hand-749676_960_720.jpg

A Partvonal Kiadó különleges dokumentum-krimi sorozatának kötete a hírességek, a politikusok és az alvilág német sztárügyvédjének, Ferdinand von Schirachnak az első regénye. Annak ellenére, hogy prominens személyeket is véd, Németországban inkább közéleti ember, aki ismert jogértelmezőként a kisemberek ügyeinek önkéntes képviselője. Debütáló regényében 11 bűnesetet tár elénk filmszerűen pergő elbeszélések formájában.

Első történetében megismerjük Fähner-t, aki sikeres, gazdag, nagyra becsült háziorvos. 24 évesen megismerte a kissé lecsúszott pincérnőt, aki szexualitásával vette le a lábáról. És bár a kapcsolat elején is már voltak fura dolgai a leányzónak, például abba is beleköt, hogy miként fogja az evőeszközöket, később pedig egyre erőszakosabbá, követelőzővé, agresszívvé vált, Fähner évtizedekig elviselte a nőt, sőt hűséges maradt hozzá. Majdnem 50 év házasság után lett elég, akkor valami elszakadt a már nyugdíjba ment orvosban...

"Már az első, a koponyát széthasító csapás halálos volt."

Két történettel később erősen megrázó eset következett, ahol megismertük a fiatal, tehetséges csellistát, aki öccsével nekiindul a nagyvilágnak. Rengeteg helyen zenél, bejárják az Államokat és Európát, amikor egy rémes motorbaleset fenekestül forgatja fel az életüket. Theresa megússza a balesetet komoly sérülés nélkül, de testvére testrészeket veszít, de ami még ennél is rosszabb: emlékeit. A lány ápolta, na itt jött az a rész, ahol van egy-két erős, fájdalmas, visszataszító, szívfacsaró jelenet, aztán jön az erőteljes végkifejlet. Engem talán ez a történet ütött meg a legjobban. Meghatott az a kapcsolat, ami köztük volt, de felfordult a gyomrom attól, hogy a lány mi mindenre volt képes, hogy jobbá (???) tegye a sérült srác életét, mégis rettenetesen sajnáltam és fájt a szívem a testvérekért.

Olyan sztoriba is futottam, amin mosolyognom kellett. Bűnöző család, ahol az egyik tesó próbálja menteni a másikat. Okos kis tervet eszel ki, hogy kijátszhassa az igazságszolgáltatást és bármi áron megvédje a családot. Szegényt sajnáltam a végén, mert bár ügyesen játszotta ki a lapokat, nem egészen azt kapta, amit elvárt volna. 

A történeteket olvasva arra jutottam, hogy Von Schirach nemcsak kiváló ügyvéd, aki a bűnperek szakértője, hanem egy nagyon jó stílussal dolgozó debütáló szerző, aki rendkívül érdekes, néha sokkoló, megrázó eseteibe nyújt betekintést. Nem lövöm le az összeset, annyit mondhatok, hogy ezek a különleges esetek nem csupán megrázóak, meghökkentőek, félelmetesek, hanem meglepő fordulatokat és váratlan bírói ítéleteket hoznak. Ráadásul tutira furán kezded méregetni utána a környezetedben élőket, mert sosem tudhatod kiben mi lakozik...

borito_15.jpgKöszönet a Partvonal Kiadónak a recenziós kötetért, melyet a borítóképekre kattintva kedvezményes áron megvásárolhattok a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

Érdekel Tom Clancy egy izgalmas krimije? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6213145830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása