A ​legsötétebb óra

2017. november 28. 07:49 - GReni

Könyvajánló - Barbara Erskine: A ​legsötétebb óra

Egy művészettörténész, akit egy rejtélyes család titkai sodornak életveszélybe...

"Jelenben és a múltban egyaránt akadnak olyanok, akik bármi áron megakadályoznák, hogy az igazság napvilágra kerüljön."

fokep_8.jpg

A Sunday Times bestseller szerzője, Barbara Erskine romantikus hőskölteménye két történetet mesél el, melyek szorosan összekapcsolódnak.

Az egyik napjainkban játszódik, főszereplője pedig a nemrégiben megözvegyült Lucy Standish, művészettörténész. Lucy férje egy árverésen vásárolt egy festményt, mely állítólag Evelyn Lucas alkotása, de mielőtt hitelesíthette volna, elhunyt egy gyanús autóbalesetben.

Lucy megpróbál kideríteni, amennyit csak tud Evelynről és családjáról. Elutazik Evie házához, itt találkozik Michael Marstonnal, Evie unokájával. Mike kezdetben bizonytalan, de végül a művész galériájába is beengedi a lányt és hozzáférést biztosít munkájához. Sajnos nem sok mindent találnak, az összes festmény és napló hiányzik, ezek Mike unokatestvérénél, Christophernél vannak, aki közel sem olyan segítőkész, mint Mike.

Ezzel párhuzamosan visszarepülünk a múltba, egészen Evie történetéig a második világháborúba, Dél-Angliába. 1940 nyarán járunk, most kezdődött el az angliai csata. Míg a brit és a német légierő katonái élet-halál harcot vívnak a La Manche csatorna felügyeleti jogáért, van egy tehetséges művész leányzó, Evie, aki a háború ködén át reménytelenül beleszeret a fiatal brit pilótába, Tonyba.

A történet elején a szerzőnek sikerült felkeltenie az érdeklődésem. A nyomozás során felébresztette bennem a "vajon hány csontváz lehet azokban a szekrényekben" érzést. Közben pedig izgalmas és hihető képet festett a szerző a háború mindennapjairól. Evie története egy fellobbanó szerelem és egy tragikus veszteség regéje. 

A regény közepét kicsit lassúnak éreztem, kicsit elaludt az érdeklődésem, bár mindkét eseményszál hölgyalakját megkedveltem közben. Aztán szép lassan kibontakoznak a cselekmények, ezzel egyidőben össze is fonódnak a szálak. Miután Lucy megkapja a naplókat előkerülnek a családi titkok, bár ez nem mindenkinek tetszik. Egy kicsit furcsállottam a misztikus szálat, amelyben egy szellem kezdi el kísérteni, ráadásul még a festményt is megpróbálja elpusztítani.

Nehéz egy kategóriába besorolni ezt a regényt. Van benne egy kis történelem, veszteség, rejtélyek, szellemek és persze romantikus elemek, szerelmi szálak. Az biztos, hogy Lucyban fel sem merült, hogy ez a kis kutatás olyan titkokat hoz felszínre, melyek az életét is veszélyeztetik...

68fe62d3ba13150344af7fcbd5be6891_l.jpgA regényt az Alexandra Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadótól!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6813205221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása