Gyülekező árnyak London mágikus dimenziói felett...

2017. december 05. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Victoria Schwab: Gyülekező árnyak

Egy fantasztikusan megálmodott varázsvilág,
érdekes karakterek és
mágikus titkok
tökéletes elegye. 

bvxq-square-orig.jpg

Ha nem ismered a fiatal szerző izgalmas és varázslatos trilógiájának első részét, de tudni szeretnéd milyen a világ, ahol négyféle London létezik, kattints!

Mi történt eddig?

"Kell az egyik utolsó vérmágus, aki képes utazni a London varázslatos városa által összekapcsolt párhuzamos világok között. Négy hónap telt el azóta, hogy egy rejtélyes obszidián kő a birtokába került, és találkozott Szelina Barddal. Négy hónapja, hogy Fehér London uralkodói, a Dane ikrek elbuktak, és a követ a haldokló Holland testével együtt visszaküldte Fekete Londonba."

Míg a trilógia első része önmagában is tökéletesen megfelelt egy teljes regénynek, addig a második részből már nagyon sok mindent nem ért, aki átugraná az első kötetet. És ne! Eszetekbe se jusson. Nagyon jó mindkét kötet, remélem a harmadik sem fog csalódást okozni (jajj, de messze van az a tavaszi megjelenés...).

Mivel a regény során párhuzamos világokba kalandozunk, úgy dukál, hogy a történeteket is párhuzamosan kapjuk megfelelő összecsatolásokkal persze. Először is ott van az előző kötet egy hőse, Lina, aki világ életében a tengerre vágyott. Meg is kapja, éljen a kalóz lét, persze rögtön rájön, hogy ez kevés. Azok után, amiket átélt valami többre vágyik. Ebben jó partnere és segítője lesz kapitánya, Alucard Emery. És persze jókor jön a mágikus világok különös tusája...

Aztán ott van Kell és Rhy, akik most még közelebb kerülnek egymáshoz, és nekünk is lehetőségünk van jobban megismerni őket. A fiatalokat elsősorban leköti a felkészülés az Essen Tasch-ra, ahol a világok legjobb mágusai csapnak össze. Így válik Vörös London egy kis erőfitogtatás és politikai játszmák fő színhelyéül.

És ne feledkezzünk el Fekete Londonról sem. Persze ha naivak lennénk, gondolhatnánk, hogy Kell és Lina akciója sikeresen zárult az előző kötet végén és a város örökre rejtve marad a többi világtól, de az élet sosem ilyen egyszerű. Ebben a kötetben kellően felcsigáz minket a szerző, hogy egyszerre rettegjünk és izgatottak is legyünk a trilógia zárókötetében várható apokalipszis miatt.

Kell és Lina útjai ismét keresztezik egymást, sőt a kis "love story"-juk is tovább bonyolódik, de ismét nincs idejük az érzelmeikkel és lelki válságaikkal túl sokáig foglalkozik, mert érzik, tudják, hogy életük legnagyobb próbatétele vár rájuk. Ismét kezükben a világ sorsa... 

Itt-ott picit lassabb volt ez a kötet, mint az első, de most sem okozott csalódást a fantasztikusan megálmodott varázsvilág, az érdekes karakterek és a mágikus titkok egy történetbe kutyult egyvelege. Sokat megtudtunk a párhuzamos dimenziók lakóiról, mágiájukról, a világok közötti kapcsokról és hála a tusának, nem maradtunk izgalmas akciójelenetek nélkül sem. :)

gyulekezo-arnyak.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó/Ventus Libro bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján!

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5413167784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása