Szökés a paradicsomból

2017. december 11. 07:40 - GReni

Könyvajánló - J. M. Lee: Szökés a paradicsomból

Egy rendkívüli történet definíciója:
Észak-Korea, diktatúra, munkatábor, szerelem,
szökés az USA-ba, élet-halál harcok,
bűnözés, gyilkosság,
mindez néhány vicces szituációval megszórva.

szokes_a_paradicsombol_1.jpg

Az Animus Kiadót sokan a Harry Potter sorozattal és a skandináv krimikkel azonosítják. Elárulom, ez a könyv, se nem mágikus, se nem krimi, helyette egy nagyon jó kis drámai eseményekkel megtűzdelt történet, melyben egy fiatalember, Kil-mo életét követhetjük nyomon gyerekkorától felnőtté válásáig, Észak-Koreától Amerikáig. A kiadó Sorskönyvek című sorozatának második darabja.

Erős képpel nyit a szerző: New Yorkban holtan találják Steve Joon-t, aki észak-koreai kormányzati létesítményekben a nukleáris programról adott információkat, emellett a Szabadság Barátai emberjogi szervezet vezetőjeként is tevékenykedett. Nem csupán egyszerűen lelőtték, a padlóra rajzoltak különös szimbólumokat és számokat a férfi kiömlött vérébe. Mellette találják Kil-mo-t, aki ezzel első számú gyanúsítottá válik az ügyben.

A sérült és zavart, átlagon felüli intelligenciával rendelkező, Asperger-szindrómával küzdő fiút kórházba szállítják, ahol a nyomozók semmire sem jutnak. Végül ápolónőként férkőzik a bizalmába a CIA egyik ügynöke, Angela, akinek a számokon keresztül sikerül elérnie, hogy megnyíljon Kil-mo, és akinek végül elmeséli élete történetét.

A fiú történetein keresztül megismerjük ezt a számunkra oly távoli világot, Észak-Koreát. Megtudjuk miként csúszik le a jóravaló orvos - Kil-mo édesapja -, és kerül családjával munkatárba. Megismerjük keserves útját, a sok szenvedést, éhezést, de azt is elmeséli, hogy a tragikus út közben, hogyan talál rá a szerelem, mely megadta a végső lökést, hogy a fiú a szökés mellett döntsön.

Intelligenciája, kiváló memóriája és különleges logikája sok nehézségen átsegítette, sőt még a határon is átjuttatta, míg végül kikötött az Egyesült Államokban. Innentől akár következhetne is a "boldogan élt, míg meg nem...", de ehelyett belekeveredik az ázsiai alvilág kellős közepébe.

Vajon milyen rejtélyek övezik a mai történéseket? Milyen kapcsolatban állt Steve Joon-nal? Tényleg ez a zavart fiú lenne a gyilkos? Ezekre a kérdésekre a szerző egy izgalmas, remek lezárással adja meg a választ. A kötetben minden van, amitől az izgalmassá és érdekessé válik: diktatúra, munkatábor, szerelem, élet-halál harcok, bűnözés, gyilkosság, mindez csipetnyi humorral, néhány vicces szituációval megszórva.

szokes_a_paradicsombol.jpgA kötetet az Animus Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján!

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

Érdekel egy kis Jo Nesbø kötet? Kattints! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3213397187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása