Egy májusi kedden, életének harminchetedik évében Rachel lelőtte a férjét

2017. december 12. 07:46 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Dennis Lehane: Egymásba veszve

"Rachel ​Childs, az egykori újságíró, egy élő adásban történő idegösszeroppanást követően teljesen elzárkózik a világtól. A férje marad az egyetlen ember az életében, aki továbbra is feltételek nélkül szereti őt, és mellette van a legnehezebb pillanatokban a felépülése során. De valami nincs rendben..."

Rachel élete nem könnyű. Egy irányításmániás, kissé pszichotikus, erőszakos anya neveli, aki nem mellesleg ünnepelt pszichológus, miután megírta a párkapcsolatok legfőbb kézikönyvét. Ironikus módon ő éppen az a fajta szakember, aki a saját baján nem tud segíteni. Férjét elüldözi, lányának pedig nem hajlandó elárulni, hogy ki is az apja: Rachel csak annyit tud, hogy James a neve, és hogy a környéken lévő 27 felsőoktatási intézmény egyikében tanított. Az anyja hirtelen, egy balesetben életét veszíti, és a lány éveket áldoz arra, hogy megtalálja az apját. Végül megtalálja azt, akit az apjának vél, ám hamarosan kiderül, hogy amikor ő és az anyja találkoztak, az anyja már terhes volt... A nyomozás során még egy meglepően kedves magánnyomozó segítségét is kéri.

Évekkel később, miután elvesztette az anyja férjét is, aki időközben jó barátja lett, a Channel 6 csatorna a földrengés és árvíz sújtotta Haitire küldi. Rachel élő adásban kap idegösszeroppanást, ezzel elveszíti a munkáját, a férjét, pánikrohamok gyötrik, ám egyszer csak belefut a korábbi magánnyomozóba. Hamar kibontakozik a szerelem, hozzámegy feleségül, és a férfi kedves, megértő, segít neki kilábalni a pánikbetegségéből. De Rachel egy napon látja őt a városban, amikor a férje állítólag épp Grönland felett ül a gépen, és Londonba utazik... Nem hagyja nyugodni a gondolat, és nyomozni kezd. Hamar kiderül, hogy a férje és az üzlettársa nem azok, akiknek mondják magukat. Üldözés, menekülés, gyilkosságok, 77 millió dollár, az elveszített bizalom... de mi lesz az egésznek a vége?

Dennis Lehane az új könyvével

Ez a könyv nem kicsit zavarba ejtő. Olyan, mintha legalább kettő, de akár négy könyvet is összefésült volna Lehane, és nem is tökéletesen. Másra helyezi a hangsúlyt, más a tempó az egyes részekben, csak egy dolog köti őket össze: a főszereplő. Az első könyv Rachel és az anyjának a viszonya, apjának a kutatása. A második az anyja halála utáni karriere és magánélete, az elrontott házassága, a Haitin történt sokkoló dolgok. A harmadik az élete Briannel, a második férjével, a betegségéből való kilábalás. A negyedik pedig a valóság, amikor rájön, hogy a férje nem az, akinek mondja magát, és üldözni kezdik őket... Mind a négy más szemszögből meséli el ugyanannak az embernek az életét, a vele megtörtént eseményeket. Mind a négy jó és szerethető, de mégsem maradéktalanul kiváló. Mert nincs rendesen összefésülve ez a négy különálló történet. Ha mások lennének a főszereplők, és csak négy társadalmi novella lenne, más lenne a helyzet. De ez itt egyetlen regény, egyetlen történetnek szánt iromány. 

Köszönöm a lehetőséget az Agave Könyveknek! A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó honlapján, kedvezményesen.

Érdekel egy másik zseniális thriller/krimi? Kattints ide!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5713467439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása