A bérgyilkos lelke

2017. december 28. 07:55 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Tod Goldberg: Gengszterváros

Egy, a hagyományostól némileg eltérő krimi, aminek főszereplője, Sal Cupertine, aki gondos családapa, szerető férj, és pontos, precíz munkát végző bérgyilkos egy személyben. Egy alkalommal azonban túlzásba esik: likvidál olyanokat is, akiket nem kéne, mégpedig három FBI ügynököt és egy beépített embert. A szövetségiek a nyomában, ám a család, vagyis A Család megvédi egyik legjobb emberét... de mi lesz a hajsza vége?

A maffia sikeresen eljuttatja Salt a kaszinók városába, ahol némi operáció és egy képzés után, fél év elteltével előlép David Cohen, egy közösség rabbija. Végigkövethetjük az átalakulását, a lelki fejlődését, a küszködését, amit az elhagyott, Chicagóban maradt családja miatt érez, a történetben éppúgy megjelenik a véres brutalitás, az üdítő humor és a mély vallásosság. Nyomon követhetjük az összetett és zseniális ügynök nyomozását is, aki nem hisz abban a mesében, hogy Sal meghalt, nem hiszi, hogy a teljesen megcsonkított, felismerhetetlen holttest valóban az övé. Egyre közelebb kerül emberünkhöz, aki eközben valódi tagjává, sőt mi több, igazi rabbijává, vezetőjévé vált egy egyre növekvő vallási közösségnek, ami a szerencsejátékok árnyékában él. Mi lesz Sal Cupertine és Jeff Hopper párharcának vége? A rossz elnyeri méltó büntetését? A jó pedig makulátlan jó?

Tod Goldberg, a szerző

"A David bibliai név, aminek jó hangzása volt. Sal sosem volt vallásos, fura is lett volna olyasvalakitől, aki gyilkolásból élt."

Érdekes, izgalmas, újszerű, nagyszerű karakterekkel operáló krimi, ami egyszerre véresen brutális, vicces és komoly, az alapötlet és a cselekmény is nagyon jó. Jól hangzik, igaz? Jó volt olvasni, de valami, valami megfoghatatlan, megfogalmazatlan dolog nekem mégis hiányzott. Nem tudom, mi. Szeretem a krimit. A vért. A brutalitást. A humort. A komolyságot. Minden a helyén, de mintha egy picit elfordultak volna a képen, vagy talán rossz perspektívából nézem. Nem tudom. Polcon marad, és később teszek vele még egy próbát, szerintem csak rosszkor vettem kézbe. 

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak! Ha elolvasnád te is, a kiadó honlapján akciósan megrendelhető, a borítóra kattintva elérheted:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7313524131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása