Dan Wells új könyve: skizofrénia, sorozatgyilkosság, őrült szekta, egy csipet misztikum

2018. január 01. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Dan Wells: Szellemváros

"Mit tennél, ha az általad látott szörnyetegekről egyszerre kiderül: néhányuk nagyon is valóságos? Kiben bízhatsz, ha a saját elméd sem elég megbízható, és úgy érzed az egész világ ellened fordult?"

815ghgssivl.jpg

A thrillerek rajongói már biztosan jól ismerik Dan Wells nevét. A később hat részesre bővült Nem vagyok sorozatgyilkos című trilógiájával hazánkban is nagy sikert aratott. Ezúttal is ezt a kategóriát tisztelte meg, bár most egy teljesen új világba kalauzolja az olvasót.

A történetben zajló véres események középpontjában a húszéves paranoid skizofréniában szenvedő Michael Shipman áll, aki egy kórházban ébred, fogalma sincs róla mi történt vele az elmúlt pár hétben, ráadásul tévképzetek és hallucinációk gyötrik.

Ha nem lenne elég szerencsétlennek az elméje okozta kínzó fájdalom és rettegés a vélt vagy valós üldözőitől, még az FBI is kérdésekkel bombázza. Több dolog utal rá, hogy köze lehet a brutális sorozatgyilkosságokhoz, melyeket a Vörös Vonalas Gyilkosnak elnevezett szörnyeteg nevéhez kötnek.

Mi kellett ahhoz, hogy ez a könyv letehetetlenné váljon?

Egy ijesztő szekta, a Föld Gyermekei,
az Arctalan Emberek, akik megfigyelik és üldözik (vagy nem?!) Michael-t,
egy megcsonkított testeket hátrahagyó sorozatgyilkos,
betekintés egy beteg elme mélyére,
és egy kis misztikum.

Ha pedig ezeket a szálakat mind össze tudod kötni, akkor válik a mentálisan sérült, fiatal férfiból a vérengző gyilkosságok első számú gyanúsítottja.

Olvasás közben könnyű elveszni a hallucinációk és a valóság útvesztőiben. Egy idő után már én sem tudtam, hogy vajon mi vagy ki az, ami csak Michael elméjének szüleménye. A szerző ezzel a könyvével sem okozott csalódást. Olvasmányos, izgalmas, érdekes, fordulatos, kreatív, könnyű beleveszni a kötet soraiba. Imádtam, amikor már azt gondoltam kezd összeállni a kép és bumm, Wellsnek sikerült megint jól megkavarnia a szálakat, hogy aztán a végére mégiscsak össze álljon ez a különös kirakós.

dan-wells_szellemvaros.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha nem ismered John Wayne Cleaver történetét, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1813495583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása