Bajban vagy? Hívd az 1-855-2-SEHOL-t!

2018. január 29. 06:43 - Carbonari

Könyvajánló - Gregg Hurwitz: A Seholember

orphan1_1.jpg

A világ egyik leghatalmasabb és legtalálékonyabb
gyilkosát elkábítják, elfogják és bezárják.
Akik ezt megteszik, fogalmuk sincs arról,
mekkora bajt zúdítottak saját fejükre. 

Igen, Evan Smoak-ot, a Seholembert, az X Árvát, az utolsó mentsvárt elkapják a Fumax Kiadó gondozásában megjelent Seholember című kötetben. Az azonnali nemzetközi betsellerré váló Az árva folytatása, a pokolian izgalmas Orphan X sorozat második része, egy újabb letaglózó thriller Gregg Hurwitz boszorkánykonyhájáról. Kőkeménynek mostanában a másik szinonimája: az X Árva.

Tehát Evan-t egy mindenre elszánt banda elkábítja, elfogja és bezárja. A banda irányítása egy fiatalságmániás gazfickó, akinek azért megvan a magához való esze, dacára annak, hogy még nem tudja: Evan elfogása korántsem elegendő a boldogsághoz, egy zsák bolhát könnyebben fogva tudna tartani, mint ezt a találékony, mindenre kiképzett embert. Keserves tapasztalatok árán kezd megvilágosodni előtte a szomorú valóság, hogy nemzetközi bűnözői karrierje megtorpanni látszik a maga sem tudja, kit kapott el döbbenetén.

Evan Smoak, aki egy nevelőotthonból került a szigorúan titkos Árva Programba, hogy letagadhatatlan, halálos ügynökké képezzék ki, nem egyedül volt ebben a cipőben. Például ott az Y Árva, aki bosszút esküdött Evan irányába, nos ő is itt végzett és keresni kezdi őt. Egészen klasszul alakul minden, nem elég, hogy Evannak folyamatosan azon jár az esze, hogy a kiképzett gyilkosok, éber kutyák, éles szemű mesterlövészek hálójából valamilyen módon kitörjön, hanem még hívás is érkezik a telefonjára, az 1-855-2-SEHOL-ra, hogy van valaki, akinek csak ő segíthet.

Két kutya, tizenhárom őr, két mesterlövész, egy orvos és Dex. - számolja össze Evan a legyőzendő fogvatartóit. Meg az Y Árva. Meg a valaki, aki ráuszítja őt. Kontra egy kisfiú, aki segítségre vár, meg egy kislány is, aki mentőakciója során bajba sodródott. Kihagytam volna valamit? Esetleg a nyakörvet, ami áramütéssel stimulál? Vagy Dex gyilkos hatékonyságát? Brrr... Mindenesetre az X Árva körül lézengeni nem az a kifejezett életbiztosítás, legyen az illető bármilyen ölésre kiképzett ember. Evan bármit - hahó: bármit! - képes a maga javára fordítani, és végül bárhonnan szabad emberként távozni. Az árát természetesen leteszi bárki asztalára, amely valutát kitartásban, szenvedésben, és találékonyságban mérik. Óriási hasznát veszi a belevert alapelveknek, hogy mindenekelőtt ne feltételezz semmit. René, az elrablására parancsot adó nemzetközi bűnöző pedig egyre elképedtebben szemléli áldozata makacsságát. Ilyen emberrel még sosem találkozott, aki nem törik meg, és ráadásul van benne valami, ami miatt egy pillanatig kénytelen hitelesnek elfogadni az áldozat fenyegetését. Persze, ez nem akadályozza meg terve végrehajtásában, mint ahogy Evant sem abban, hogy beváltsa fenyegetését irányába. Hja, ha már egyszer megígérte.

Nos, a pokol elszabadul, ő pedig ura lesz ennek káosznak, de hogyan? Mi történik? Ki használ fel kit? Ki segít kinek? Időben lesz-e minden, aminek törvényszerűen meg kell történnie? Kiket szabadít magára meggondolatlan cselekményével az emberrabló? Hogyan kénytelen átértékelni a biztonság számára sem hétköznapi fogalmát?
Egy újabb letehetetlen Fumax thriller az akciódús történetek kedvelőinek.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

sehol.jpg

 

Köszönjük, Fumax Kiadó!

 

Érdekel a sorozat első része? Kattints! 

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3813000000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása