A Koronatorony

2018. február 14. 07:56 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Michael J. Sullivan: A Koronatorony (Riyria – A kezdetek 1. kötet)

A kiégett harcos, Hadrian Blackwater, akinek már nincs semmi, amiért küzdhetne, társul Royce Melbornnal, a bérgyilkos tolvajjal, akinek már nincs semmije, amit elveszíthetne. Együtt kell ellopniuk egy kincset, amelyet úgy hírlik, lehetetlen meglovasítani… Ugyanis magába a Koronatoronyba zárták el. 

Royce és Hadrian visszatér, méghozzá tizenkét évvel korábbról! Láthatjuk, hogy gyűlölte egymást a két elválaszthatatlan barát az elején, hogy kovácsolódtak - némi professzori mágiával - ütőképes csapattá. De mi kell ehhez? 
Végy egy fiatal, naiv, kiégett katonát, aki végigharcolta ifjú éveit, de húszas évei elejére megcsömörlött a sok vértől. Még csak nem is a leölt emberek váltották ezt ki nála, hanem egy szerencsétlen, ártatlan tigris, aki halála pillanatában azt kérdezte a tekintetével: miért? Miért ölsz meg engem? Mit ártottam neked? Miért jó szórakozás ez nektek, embereknek?
Végy hozzá egy bizalmatlan, orgyilkos hajlamokkal rendelkező sötét, csuklyás egyént, akinek sosem volt még barátja, aki volt, az is elárulta, aki azt sem tudja, hány éves, mert szó szerint az utcán, patkányok között nevelkedett.

Rabbit-Seeker alkotása a deviantart.com-ról

Jó párosításnak tűnik? Ugye neked sem? De mégis legendásak lesznek, ők lesznek a Riyria, a híres-hírhedt tolvaj páros. Ebben a könyvben végre megismerhettük Gwen szimpatikus történetét is, végre sokkal közelebbinek éreztem őt, mint az eredeti hexalógiában. 

Michael J. Sullivan egyébként a felesége hatására döntött úgy, hogy megírja a legendás páros előzménytörténetét, mégpedig akkor rögtön az elejétől, 12 évvel korábbról kezdve. Felesége ugyanis "beleszeretett" egy másik férfiba, mégpedig egy olyanba, akit a férje hívott életre: Hadrian Blackwaterbe. Végül addig ügyeskedett, amíg sikerült rávennie - azt a tévképzetet keltve férjében, hogy mindez az ő zseniális ötlete -, hogy írjon még Hadrianről. Meg akkor persze már a többiekről is... Sullivan pedig úgy döntött, hogy addig, amíg az olvasókat érdekli, évente kiad egy-egy történetet, ami egy-egy korábbi évet fog elmesélni, tehát még várhatunk akár tizenegy ilyet is. Ajánlom az olvasóknak, hogy érdekelje őket! Nem szoktam szeretni az előzménytörténeteket, engem inkább a folytatás érdekel mindig, semmint az előzmény, de ez teljesen megvett magának. Éppen olyan jó, mint az eredeti hat könyv, sőt, egy kis pluszt ad hozzá Royce és Hadrian állandó ellenségeskedése és Gwen története is. 

A szerző egyik könyvének bemutatóján

Olvashatod úgy is, ha nem ismered a Riyria-krónikákat, de szerintem élvezhetőbb, ha már megismerted és megszeretted őket (aztán vártál egy kicsit az utolsó könyv után), különben lemaradsz egy pár easter eggről :) 

Csak ajánlani tudom! A borítóra kattintva elérhetitek a Fumax honlapjáról, ezúton is köszönöm nekik a lehetőséget! :)

1381243.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3813658550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása