Csináld magad napló: új élmények lapról lapra

2018. március 02. 07:40 - GReni

Könyvajánló - Alfie Deyes: Csináld magad!

"Egy napló tele képekkel, játékokkal, feladatokkal, átverésekkel.
Légy része te is a több, mint 22 milliós 'Csináld magad' közösségnek!"

alfie_deyes_pointless_2_lead.jpgA szerző, Alfie Deyes

Az elmúlt években töretlen népszerűségnek örvendenek a kreatív feladatokra buzdító naplók. A világhírű YouTuber, Alfie Deyes is megörvendeztette különös naplójával a világot néhány éve, mely immár hazánkban is elérhető az Álomgyár Kiadó jóvoltából.

Alfie ebben a kötetben több feladattal is gyakorlatilag arra buzdít, hogy hagyjuk el a komfortzónánkat. Akadnak "tipikus naplóba" való feladatok, mint írd le egy átlagos heted, ragassz be egy fényképet, készíts bakancslistát vagy egyszerűen csak írd le mit csináltál aznap.

Emellett azonban még érdekes feladatokkal, játékokkal szórakoztat. "Küldetések" sorával bízza meg a napló tulajdonosát. Sosem jógáztál még? Semmi vész, a könyv öt jógapozíciót tartalmaz, melyeket meg kell tanulnod. Azon gondolkozol, hogy tetoválást készíttetsz? Tervezd meg! Szeretsz utazni? Egy világtérkép csak arra vár, hogy kiszínezd az országokat, ahol már jártál. Nem tudsz, nem szoktál sütni? Kezdésnek tökéletesen megfelel Alfie mikróban elkészíthető bögrés sütije.

Aranyos kis fejtörőkkel, kreatív, rajzolós, színezős feladatokkal és néha értelmetlen feladatokkal szórakoztat. Utóbbira a könyv eredeti címe is utal, ami szerintem sokkal figyelemfelkeltőbb, mint a magyar cím: The Pointless Book, azaz Az értelmetlen könyv. Tetszik az iróniája. (Na jó, valószínűbb, hogy Alfie Pointless nevű csatornája után kapta a nevét, de attól még tökéletesen passzol. :D ) 

Persze akadnak megmosolyogtató feladatok is a könyvben, például amikor arra buzdít a szerző, hogy harapjunk bele az adott oldalba, vagy a 163. oldalon található fekete lap, rajta az alábbi instrukcióval:

"HASZNÁLD EZT
AZ OLDALT, HA
WC-PAPÍR KELL!" 

Végszónak pedig tökéletes a Book Trends ajánlása, mely így szól: „Ha ezt meglátod egy boltban, azonnal kapd fel és vedd meg!"

139463495.jpgA könyvet az Álomgyár Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9913645644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása