Néhány titkot magunkkal viszünk a sírba...

2018. március 07. 07:50 - GReni

Könyvajánló - Colleen Hoover: Confess ​- Vallomás

Egy könyv, ami összetör, aztán mikor azt gondolod, hogy túl vagy rajta, még átküld rajtad egy kamiont. Ha valaki már olvasott CoHo regényt, ezen meg sem lepődik. Kiváló érzéke van a szívszorító drámák, a szenvedélyes szerelmek ábrázolásához. Mindezt ráadásul minden alkalommal képes valami igazán egyedi dologgal megfűszerezni. Jelen esetben titkok ihlette festményekkel.

a2f00cb8d84e61a6ada25760be178fa2.jpg

Ez a történet is egy fájdalmas drámával indul. Végignézhetjük, hogy töri össze az élet két fiatal álmait és jövőjét. Majd a szerző, hogy segítsen feldolgoznunk a fájdalmas kezdetet elvisz minket pár évvel későbbre, hogy megismerjük Auburn történetét, akinek élete összekapcsolódik Owen-ével.

A két huszonéves fiatal több szenvedést megélt néhány röpke év alatt, mint mások egész életükben. Auburn épp azon van, hogy rendezze összekuszálódott életét, de ehhez pénzre, másodállásra van szüksége. A sors pedig úgy néz ki kegyes hozzá, mert egyik este munkából hazafelé menet egy kirakatnál állva bukkan az álommunkára, ráadásul nagyon úgy fest, újra rátalál a szerelemre is.

Owen, galériájában éppen kiállításra készül, de egykori alkalmazottja cserben hagyja, Auburn pedig készen áll, hogy a segítségére siessen. A srác gondolatai sokszor sugallják, hogy korábbról ismeri a lányt, de ez egy olyan titok, amelyet a sírba visz magával. (Szerencsére, bár csak az utolsó fejezetben, de nekünk, olvasóknak, azért megsúgja ezt a titkot. :) )

A tehetséges fiatal művész festményeit egy-egy vallomás ihlette. Minden vallomás névtelenül érkezik a galériájába. Vannak köztük gyönyörűek, szomorúak, némelyik pedig oly fájdalmas, hogy a srác egy dobozban elzárva tartja még saját maga elől is.

"- „Utálom az állatokat. A férjem időről időre hazahoz egy kutyakölyköt a gyerekeinknek, úgyhogy ilyenkor várok néhány napot, aztán elautózom a kutyával jó messze, és kiteszem az út mellé. Aztán úgy teszek, mintha elszökött volna.” - A homlokát ráncolja.
- Jézusom! - Fölmarkol még néhányat. - Hogy őrzöd meg a hited az emberiségben, ha mindennap ilyeneket olvasol?
  Könnyen – felelem. – Ami azt illeti, a vallomásoknak köszönhetően csak még jobban értékelem az embereket, mert tudom, milyen elképesztően ügyesen tettetjük magunkat mindannyian. Pláne a hozzánk legközelebb állókkal szemben."

Már az első pillanatban tudjuk, hogy egy őrült, szenvedélyes, igaz szerelem van kibontakozóban, ám a sors hamar összetöri a közös jövő reményét. Fájdalmas és súlyos titok áll kettejük közé, ami miatt Auburn-nek le kell mondania kettejükről.

Vajon van megváltás számukra? Te mi mindenre lennél képes a szeretteidért? Egy rettentő mély, fordulatokkal teli történet szerelemről, szeretetről, családról, önfeláldozásról, hazugságokról, árulásról, túlélésről, reményről. Ráadásul, ami a könyvet még érdekesebbé, egyedibbé, különlegesebbé teszi, hogy minden vallomás, minden titok valós személyektől származik, ráadásul a szerző felkért egy kiváló művészt, DannyO’Connor-t, hogy készítse el a vallomásokat idéző festményeket.

9c35a3fd60d3d04c54d65c8b06a5ffd0.jpg"Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak."

Négy apró megjegyzéssel zárom soraim, melyeket csak akkor fogsz megérteni, ha elolvastad ezt a fájdalmas, és mégis szép történetet:
1. Szerettem ezt a könyvet, még akkor is, ha időnként az én ízlésemnek kicsit sok volt a szerelmes évődés.
2. OMG egy őrült, amiért a szalonban hagyta magát. Imádtam azt a jelenet. :D
3. Bárcsak az a rohadék okot adott volna Emory-nak, hogy lelője.
4. Tutira blöff a felvétel. Szép volt Auburn!

confess-vallomas.jpgHa szereted a Rubin pöttyös könyveket, biztosan ezt is szeretni fogod. A borítóra kattintva elérhető a könyv a Könyvmolyképző Kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel egy másik Rubin pöttyös könyv? Kattints! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2913692768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása