Gyilkosság a Frissdiplomások gáláján

2016. december 12. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Mary Higgins Clark: Téged ​nem lehet elfelejteni

kek_szem2.jpg

Mary Higgins Clark A gyanú árnyékban című krimisorozatának nyitó része kifejezetten jól sikerült. Nekem legalábbis tetszett.

Nem kíméli az olvasót a szerző, rögtön drámaian nyit. Az első oldalakon az idilli kép: sebész apuka a kisfiát hintáztatja a játszótéren. De az öröm nem tart soká, megjelenik a semmiből egy pisztolyos alak, aki egy fejlövéssel végez Dr. Greg Moran-nel, majd a gyermek, Timmy szemébe néz és ezzel a fenyegetéssel távozik a helyszínről:

"Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz."

A gyilkosság egyelőre megoldatlan marad, egy nyom van csupán: a kék szempár, mely évek múltán is kísérti a kis Timmyt. Közben pedig ízelítőt kapunk abból, hogy kíséri nyomon az özvegy és kisfia életét a gyilkos, itt-ott felbukkan és csendben a háttérből figyel...

Hiába a fenyegetés, az élet nem állhat meg. Laurie Moran tévés producerként öt évvel férje meggyilkolása után egy új show forgatásába kezd, mely évekkel korábban történt megoldatlan bűnügyeket vizsgál.

Az első adás alapja egy húsz évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság. Egy jómódú üzletember lánya és három barátnője egyszerre diplomázott, ezért apuka úgy dönt egy hatalmas bállal ünneplik meg a sikerüket. Elnevezték az eseményt a Frissdiplomások gálájának. Divatos estélyi ruhák, fényűzés és csillogás.

Valahol félresiklik az este és a házigazda felesége meghal. Egy párnával fojtották meg.
De ki a tettes?
Mi lehet az indíték?
A háromszáz vendég között kell keresni a gyilkost, esetleg egy besurranó tolvaj, félresikerült rablás?

Fejezetről fejezetre ismerjük meg a négy nőt, a családjukat és mindenki gyanús. De semmi sem marad nyomtalanul. A show forgatásán újabb titkok kerülnek napvilágra, melyek apránként elvezetnek a tetteshez...

Sok krimit olvastam már, az alap ugyanaz: gyilkosság, nyomozás, érdekes emberek, helyzetek, veszélyes szituációk, majd megoldják a rejtélyt.

De itt a szerző egy új, érdekes ötlettel állt elő, amikor úgy döntött nem a rendfenntartó szervekkel oldatja meg a gyilkosságot, hanem a show keretein belül derül ki az igazság és kerül elő a tettes. Kíváncsian vártam mi sül ki ebből és nem kellett csalódnom. Kicsit már-már filmszerűnek hat a leírás, élveztem. A karakterek szerethetőek, jól megformáltak és különleges körülmények között nyomozhatunk. Kitűnő részletességgel ismerhetjük meg a szereplők jelenét és múltját, ami kifejezetten tetszett, mindenkinek beleláttunk a fejébe, lelkébe kicsit.

Határozottan várom a folytatást, amely A Hamupipőke-gyilkosság címet kapta és már itt várja a polcon, hogy elolvassam. Gyertek vissza csütörtökön és megtudjátok milyen véleménnyel zártam a második kötetet.

Szeretnél többet megtudni a műről? Kattints a képre!

teged_nem_lehet_elfelejteni.jpg

A könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1712005724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása