18 hely, ahova érdemes elutazni 2018-ban - 2. rész

2018. április 08. 07:42 - GReni

Amerika, a szuperkontinens százszámra tartogat különleges látnivalókat. Szobrok, építmények, gyönyörű városok, lenyűgöző természeti kincsek sokasága várja az ide érkezőket. A sorozat második részében nézzük meg mit ajánlanak a Frommer's Travel Guide szerkesztői ezen a vidéken az idei évre.

frommer_2.jpg

Nicaragua

Nicaragua Közép-Amerika felfedezésre váró kicsiny országa. Az elmúlt évtizedekben rengeteg fejlődő ország rengeteg gyönyörű természeti látnivalóval kecsegtet, mára ráadásul a régió egyik legbiztonságosabb országa. Vulkáni tájak, mesés, pálmafás strandok, háborítatlan erdők, hangulatos kisvárosok várják a látogatókat. Bár még nincs teljesen felkészülve a turistákra, pont ez teszi különlegessé. Igazi hátizsákos kirándulóhely, melyet változatos földrajzi adottságai tesznek tökéletes uticéllá az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. Rivas erőteljes és szépséges hullámai nem fognak csalódást okozni a szörfösöknek, míg a víz alatti barlangok, a kristálytiszta vizű öblök a búvárkodás szerelmesei számára tökéletes célpontok. A dzsungel vadsága, tavai, folyói, vízesései, sziklái, a háborítatlan természet pedig bárkit képesek elvarázsolni. Akik pedig egy kis luxusüdülésre vágynának, sem kell elkeseredniük. Calala és Yemaya kiszolgálja ezeket az igényeket is. :)

nicaragua6-1024x576.jpg

The Coffee Region, Kolumbia

Azt mondják, ha az ember először jár Dél-Amerikában, akkor Kolumbia a tökéletes választás. Mára, leszámítva a egyes déli városait, biztonságos, békés, barátságos ország. Ideális kirándulóhely az ország kávétermesztés szempontjából legfontosabb vidéke, az Eje Cafetero, azaz a "kávé régió". Az ide utazókat csodálatos hegyi tájak, hangulatos, régies kisvárosok várják. A régióban található a Los Nevados Nemzeti Park, ahol lenyűgöző látványt nyújtó alvó vulkánok között sétálhatunk, gyönyörködhetünk a gleccsertavakban, megcsodálhatunk magaslati sivatagokat és hómezők is. A kávé rajongóinak nagy örömére, egyre több kávéültetvény nyitja meg kapuit a kíváncsi turisták előtt, így abba is betekintést nyerhetünk, hogyan termesztik és dolgozzák fel a világ egyik legjobbnak tartott kávéját.

casa_en_el_paisaje_cafetero-2.jpg

Bisbee, Arizona, USA

Az egykori bányászváros különleges hangulata vonzza a látogatókat. A huszadik század elején réz, ezüst, ólom és cink bányászatából meggazdagodott és felépült városka megőrizte régies báját, igazi múltidéző. Gyönyörű történelmi épületekkel és az utcákat ellepő retro autókkal vár ez a hegyek között, festői környezetben fekvő város, ahol mindenki megtalálja a kedvére való programot. Túrázók, madármegfigyelők számára földrajzi adottságai kiválóak, ha pedig a bányászat történelmére vagyunk kíváncsiak, remek szórakozást nyújt a Bisbee Bányászati és Történeti Múzeum izgalmas tárlata. Egy kis lazításra pedig érdemes betérni egy korsó helyi sörspecialitásra a Brewery Gulch Bárba.

bisbee-arizona-3.jpg

San Antonio, Texas, USA

A város legizgalmasabb és legkedveltebb városrésze a River Walk környéke. Egy 8 kilométeres csatornán körbehajózhatjuk a belvárost, a csendes ringatózás közben pedig élvezhetjük a sétány, a környező épületek, parkok látványát, majd a sétányokon található számos izgalmas étterem vagy nyüzsgő bár egyikének teraszán megpihenhetünk ciprusok, tölgyek és fűzfák árnyékában. Idén felpezsdül még jobban a kulturális élet, ugyanis most ünneplik a város alapításának 300. évfordulóját, ennek köszönhetően egész évben számos izgalmas rendezvényre lehet számítani. A május lesz várhatóan a legizgalmasabb hónap, amikor rengeteg múzeum, galéria, történelmi tárlatvezetés díjmentesen élvezhető. Mindez megspékelve látványos művészeti installációkkal, tűzijátékkal.

 

istock_52283438_xlarge1.jpg

New Orleans, Louisiana, USA

New Orleans a világ egyik legizgalmasabb városa. Egy különleges gyűjtőhelye a kultúrának, a zenének, a finom ételeknek és a világ különböző pontjairól érkező embereknek. A jazz őshazájaként is gyakran emlegetik, ráadásul, ha valaki egy klassz fesztiválra vágyik, ezt a várost neki találták ki, 160 különböző rendezvény közül lehet válogatni. Izgalmas galériák, hangulatos klubbok, bárok, remek éttermek, színes múzeumok tucatjait érdemes felkeresni a Belvárosban és a világhírű, mesés épületekkel tarkított Francia negyedben (French Quarter / Vieux Carre). Egy kis történelmi látnivalóért érdemes ellátogatni a Lafitte's Blacksmith Shop bárjába, a Musical Legends Parkba, ahol számos híres zenész szobra látható, ráadásul ez volt Tennessee Williams egyik kedvenc helye is. Ha pedig egy kis csendre, meghittségre vágyunk, a folyópartokon kialakított parkok ideálisak egy kellemes sétára. 

new-orleans.jpg

Juneau, Alaszka, USA

Alaszka székhelye a harmincezres Juneau. Egy nyüzsgő kisváros, ahol a tengerjárók turistái pezsdítik fel az életet. Rengeteg izgalmas programmal várják a látogatókat. Elmehetünk bálnalesre, élvezhetjük a csodás tájat sétarepülésen, vagy megismerkedhetünk a hófedte állam varázslatos közlekedési módjával, a kutyaszánozással is. A látnivalók közül nem maradhat ki a Tracy Arm fjord és a Mendenhall-gleccser sem, de egy üdítő séta a Glacier Garden esőerdőben is magával ragadó élmény. Számos helyi finomságot kínáló étterem közül válogathatunk egy kis gasztro-élményért. Egy kis királyrák (a legnépszerűbb fogás a vidéken) majszolás után jól esik egy korsó finom sör. Érdemes tenni egy kört az állam egyetlen sörfőzdéjében is és megkóstolni többek között az Alaskan Ambert, amely a legnépszerűbb termékük.

juneau-alaska-1800x1000.jpg

Ha nem akarsz lemaradni a sorozat következő részéről, kövess minket Facebookon is! :)

Az első részt ide kattintva elérheted.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3913594131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masterpiece1 2018.04.09. 00:29:23

San Antonio: nem rossz, tényleg érdemes megnézni.
New Orleans: a Bourbon street olyan, mint egy rossz kocsma: állandó vizeletszag, mindenki részeg.

És nyáron mindkét helyen döglesztő a meleg és a páratartalom.

De azért mindkettőt megnézném még (legalább) egyszer.
süti beállítások módosítása