Csontváz az építkezésen

2018. április 21. 06:18 - Carbonari

Könyvajánló - Fiona Barton: A gyermek

baba.jpg

Nos, igen, múltunk bűnei jelen kísérteteink, 
és a titkok idővel önálló életre kelnek. 
Fiona Barton pedig nem letérve az általa kitaposott útról, 
izgalmas thrillerben elénk tálalja, mi történik akkor, 
amikor a csontvázak kiesnek a szekrényeinkből. 
Vagy egy építkezés során bukkannak rá a csontvázra.
Szó szerint.
Huh!

A 21. Század Kiadónál tavaly év végén új kötet jelent meg Fiona Bartontól, A gyermek címmel. Az író nem tért el korábbi könyve sémájától, Az özvegy című művének vezérfonalától, ami egyelőre semmit sem von le a regény élvezeti értékétől. Legfeljebb egymás után nem érdemes abszolválni a két darabot, mert hiába más a cselekmény, a hasonló módszer miatt igényesebbek esetleg fintorogni fognak.

Négy főszereplő uralja a terepet, Kate, az újságíró, Angela, az anya, akinek a kórházból 42 éve eltűnt a kislánya, Emma és Jude, anya és lánya, akiknek szintén a múltbeli események okoznak feloldhatatlan görcsöket.

Minden szereplő éli 2012-ben az életét úgy, ahogy tudja.

Kate középkorú, neves újságnál agyal különféle sztorikon, igyekszik átállni és lépést tartani az online újságírással, valamint vigyázni arra, hogy az esetenkénti leépítésekbe ne essen bele - ami persze nem könnyű. 

Angela 42 évvel ezelőtt néhány percre egyedül hagyta Alice nevű újszülöttjét a kórházban, amikor bement a közös fürdőbe lezuhanyozni. Mire visszatért, a gyermek sehol sem volt és azóta sem került elő sem élve, sem holtan. Rémülete és lelkiismeretfurdalása azóta is múlhatatlan, képtelen beletörődni kislánya elvesztésébe, Minden évben Alice születésnapján egyszerűen nem tud magával mit kezdeni, nincs ez másként 2012-ben sem.

Emma múltja súlyos titkokat hordoz, amelyeket sem lenyelni, sem kiköpni nem tud. Kínnal-keservvel megbocsátott anyjának, de a kapcsolatuk innentől sosem alakult igazi anya-lánya módon. Mindenáron biztonságra vágyik, a múltban vele megtörtént eseményeket pedig erővel visszafojtja.fiona.jpg

A szerző, Fiona Barton

Jude Emma anyja, aki egyedül nevelte fel őt. Amíg el nem kezdett serdülni a lánya, addig kiválóan megvoltak egymással, de kamaszodással és az anya életébe egy új férfi belépésével a lány kezelhetetlenné válik, olyannyira, hogy Jude új partnerével egyetértésben megkéri Emmát, hogy költözzön el a nagyszüleihez. Ezután bő két évtizedig nem is beszél egymással a két nő, csak  később találnak újra egymásra.

Emmának, Angelának és Jude-nak is megvannak a maguk titkai, mindennapjaik mozgatórugói, amelyek mentén élik életüket, amikor...
...amikor egy csecsemő holttestét találják meg azon a környéken, ahol Jude és Emma is lakott egy időben. A három asszonyból kettő meg van győződve arról, hogy csakis az ő csecsemője lehet a talált kisded maradványa. El is végzik a DNS vizsgálatot, ami meglepő eredményeket produkál.

Kate, az újságíró pedig lavírozik a három asszony, az igazságszolgáltatás, főnökei követelményei és az újságíró etika elvei között, nem tudva, mikor tesz jót: ha hallgat vagy ha beszél, és ha mégis beszél, akkor kinek, mit , mikor és mennyit mondjon el.

Aki képes kicsit figyelni, az a közepe táján jól meg tudja saccolni, mi történhetett, hogy aztán a végén felhördüljön, hogy na ne! @#@}&ˇ^&˘!!

Igazi, vérbeli thriller, suttogásokkal, tévedésekkel, félreértésekkel, elfojtásokkal és körömrágásokkal.
Á, úgysem az lesz, amire tippelsz olvasás közben!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

gyermek.jpg

 

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

 

Vétkesek között cinkos, aki néma? Fiona Barton másik könyve - érdekel? Kattints!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket Facebookon!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1313724126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása