Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy kegyetlen ördögűzés: a román apáca halála

2018. április 22. 07:58 - Arthur Arthurus

Egy sötét teremben egy hatalmas feszület, alatta apácák imádkoznak. A sötétségben valami megmozdul... Napokkal később mentőt hívnak, de a keresztre feszített lányon már nem tudnak segíteni. A kórházba vezető úton életét veszti. Miért feszítették keresztre a fiatal, 23 éves apácát? Nagyon egyszerű: mert megszállta az ördög.

A Legszentebb Szentháromság apácái Maricica holtteste felett

Maricica Irina Cornici 1982-ben született egy romániai kis faluban, ám szülei kiskorában meghaltak. A rokonai nem tartottak igényt a kislányra, így egy állami árvaházban helyezték el Arad közelében. A lánynak kemény gyerekkora volt, a kegyetlen társai testileg-lelkileg kínozták, zaklatták őt. Végül az élete normalizálódni látszik, egy német családnál talál munkát Alsó-Bajorországban, két évig náluk dolgozik. Két év után hazalátogat Romániába, már korábban gyötrik látomások, hangokat hall, időnként furcsa rohamok törnek rá. Meglátogatja egy gyerekkori barátnőjét, aki azóta a Legszentebb Szentháromság templomának, az ortodox egyház egyik kolostorának nővére lett. Az otthon töltött idő alatt Maricica állapota súlyosbodik, egyre közelebb kerül ehhez az egyházhoz, be is lép a kötelékükbe. Mivel aggódik a furcsa hangok, látomások miatt, orvoshoz fordul. A Vaslui kórházban megállapítják, hogy skizofréniában szenved, bent akarják tartani, amíg a megfelelő gyógyszeres kezelést beállítják, ám Maricica és az egyház nővérei ragaszkodnak hozzá, hogy engedjék ki őt a kórházból. Végül saját felelősségére távozhat, de az orvos meghagyja neki, hogy 14 nap múlva látni szeretné. Maricica többé nem megy vissza a kórházba.

Maricica biztos benne, hogy a gonosz lelkek zaklatják, ezért buzgón imádkozik, de állapota egyre súlyosbodik. A kolostor vezetőjéhez, a 29 éves Daniel Corogeanuhoz fordul, aki megígéri, hogy segít neki, azonnal feloldozást ad minden bűne alól, és meghagyja, hogy még többet imádkozzon. Sajnos ez sem segít. Corogeanu utánanéz, mi történhetett a lánnyal, és az 1999-ben kiadott egyházi "kézikönyv" alapján biztos benne, hogy Maricicát megszállta az ördög. 2005. június 10-én négy nővér segítségével lefogják a lányt, kikötözik, enni és inni nem kap, buzgón imádkoznak, néha verik. Június 12-én felkötözik egy hatalmas feszületre, amit felállítanak. Corogeanu olajjal vet keresztet a segítő nővérek homlokára, hogy nehogy az ördög aztán őket szállja meg. Maricicának csendben kell maradnia, amíg ők naphosszat imádkoznak, és a gonoszt utasítják, hogy hagyja el a lány testét. Egy rongyot tömnek a lány szájába, hogy véletlenül se adhasson ki egyetlen hangot sem. Corogeanu szenteltvízzel locsolja fel a termet, szinte magánkívül üvöltve imádkozik, de semmi nem segít. Három nappal később, június 15-én Maricica elájul. Az egyik nővér kihívja a mentőket, ám a lányon már nem tudnak segíteni. A kórházba szállítás közben életét veszíti. A halál oka dehidratáció és fulladás, ekkor már ötödik napja nem evett, nem ivott semmit, és száját harmadik napja ronggyal tömték be. 

Daniel Corogenau

Az ortodox egyházhoz tartozó Legszentebb Szentháromság rendje a közleményükben kifejtették, hogy Maricica Irina Cornicit az ördög szállta meg, és vallási szempontból helyes volt, amit tettek. A rend vezetőjét 14 év börtönre ítélték gyilkosság miatt, a neki segédkező apácák 3, 5 illetve 8 év börtön kaptak, a papot az ortodox egyház megfosztotta címétől, a rend apácáit pedig kiközösítette. Több százan tüntettek a rend mellett. Az eset igen nagy vihart kavart, és az ortodox egyház megváltoztatta a megszállottsághoz, ördögűzéshez való hozzáállását, és ilyen esetekben kötelező az előzetes és részletes orvosi vizsgálat. Ezen túl az ördögűzés középkori gyakorlatán is változtattak.

Szerintem igen szomorú, hogy a 21. században még itt tartunk. Az "ördög által megszállottak" esetében eddig mindig kiderült, hogy egyébként skizofréniában szenved (általában, néha az autizmus vagy a Tourette-szindróma is előfordul), és nincs olyan betegség, amire a kereszt mutogatása, a szenteltnek mondott vízzel való locsolás vagy esetleg a kínzás megoldás lenne. Egy embernek szörnyű halált kellett halnia 2005-ben ahhoz, hogy az ortodox egyház egy kicsit enyhítsen a középkori módszerein. Hány embernek kell még szenvednie, esetleg meghalnia ahhoz, hogy ezt az egész megszállottságot az emberek elfelejtsék, és elfogadják, hogy ez betegség?

Kattints ide, hogy megismerd a valódi Emily Rose-t!

Kövess minket Facebookon!

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr713846462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retkeslaci 2018.04.24. 09:45:51

A hit önmagában egy pszichózis. A vallások meg ezt a pszichózist nyomják még erősebben az emberek fejébe. A vallási vezetők azonban korántse elmebetegek a legtöbb esetben. Egyszerűen ők gátlástalan pszichopata ragadozók, akik kihasználják a megvezethető embereket. Anyagilag, lelkileg, fizikailag, szexuálisan.
Pont mint ez a Daniel Corogeanu.

odamondó 2018.04.24. 09:45:57

Akik elkövették ezt a baromságot is csak emberek. A vallásnak ehhez semmi köze.

FredPiszkos 2018.04.24. 09:46:40

Mint várunk, ez Románia 21. században.

retkeslaci 2018.04.24. 09:46:45

Úgy tűnik az ortodox egyházak se sokban maradnak el a legelvakultabb iszlámistáktól.

midnightcoder2 2018.04.24. 09:46:52

Egy-két amcsi szektában még ennél durvább dolgok is előfordultak, sőt fordulnak a mai napig. A Közel-keletet vagy Afrikát már ne is említsük.

bratya 2018.04.24. 09:46:56

Románok. Mit várni tőlük.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.24. 09:47:04

A Sátán ellen küzdeni fontos feladat. Románia nép nem kér a nyugati sátánizmusból. Pont.

leapyear 2018.04.24. 09:47:10

A vallások miatt többet szenvedtek már az emberek, mint a világ összes bűnözője által elkövetett bűnök miatt...

Endre Kis 2018.04.24. 09:47:17

Na, ezt szeretem a vallásokban, olyan emberiek, a szeretet árad belőlük. Bravo, elvtársak, csak így tovább a kijelölt Lenini úton!

Mérges 1234 2018.04.24. 09:47:27

@odamondó: Vallás nevében követték el, csak van köze hozzá.

erol 2018.04.24. 10:15:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ezt hogy érted? Mi az a nyugati sátánizmus? Ez a Daniel Corogeanu nyugatról érkezett?

agytakarítás 2018.04.24. 10:15:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Majd ha a te gyereked skizofrénné válik, Szürke, és napokig étlen-szomjan kínozzák, hogy meghaljon, akkor majd az is a nyugati sátánizmus elleni küzdelem része lesz. Örülhetsz majd neki és nyugtázhatod. Pont.

LebensraumamOsten 2018.04.24. 12:28:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Majd téged is alávetünk egy inkvizitórius eljárásnak. Már úgyis többszörösen rászolgáltál. Úgysem bújkálhatsz örökké.

Exploiter 2018.04.24. 12:28:43

Mondjuk itt a vége az lett, hogy mind a szakrális, mind a világi döntéshozók és ítélkezők megbüntették a barmokat. Többet a társadalom nem tud tenni, még mindíg jobb mint egy fundamentalista csapat, ahol pacsit kaptak volna érte.

WhiteFalcon 2018.04.24. 14:51:40

Még szerencse, hogy felvilágosult világban élünk...!

retkeslaci 2018.04.24. 14:51:59

@odamondó: az egész egy ortodox kolostorban történt, keresztrefeszítést játszottak, az áldozat és az elkövetők is ortodox vallási fanatikusok voltak, a főbűnös egy felszentelt ortodox keresztény pap. Ha ennek nincs köze a hithez és valláshoz, akkor az iszlámista terrorcselekményeknek sincs.

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a román ortodoxok láthatólag jól megvannak az ortodox sátánizmussal is.
Ateisták, agnosztikusok nem hisznek a sátán létezésében (se), tehát nem sátánisták. Ellenben minden keresztény hisz Isten mellett a Sátán létezésében is. Tehát kimondhatjuk, hogy a keresztények végső soron sátánisták.

@Exploiter: Romániában nyomják az állami pénzt az ortodix egyháznak. Tehát lényegében pacsit kapnak azok, akik ugyanazt a beteg közel-keleti ideológiát hirdetik, amit a fenti eset elkövetői.
"Többet a társadalom nem tud tenni" - pedig tudna többet tenni a társadalom. Lassan, szisztematikusan fel kell számolni a vallást.

Opi87 2018.04.24. 14:52:03

Nem mi tartunk itt, hanem a románok :DDD

Muad\\\'Dib 2018.04.24. 14:52:07

@leapyear:
Na ne mondd. A 20. század igazán nagy népirtásainak pl. nem sok köze volt a vallásokhoz.

Nylul 2018.04.24. 16:38:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Már megint mondtál egy baromságot, mint azt már megszokhattuk. :D

Muad\\\'Dib 2018.04.24. 16:38:50

@retkeslaci:
"...Romániában nyomják az állami pénzt az ortodix egyháznak. Tehát lényegében pacsit kapnak azok, akik ugyanazt a beteg közel-keleti ideológiát hirdetik, amit a fenti eset elkövetői..."
Az ortodox egyház kibas*zta őket a picsába. Ez világosan kiderül. Ha szerinted ez is mindegy, ebben az esetben akkor gondolom a nem vallásos sorozatgyilkosok alapján is általánosítasz az összes nem vallásos emberre.

midnightcoder2 2018.04.24. 19:18:39

@retkeslaci: Azért Pl. a kommunizmus nevében még mindig legalább egy nagyságrenddel több ártatlant pusztítottak el mint eddig a nagyobb világvallások nevében összesen. Más kérdés, hogy az iszlám idővel be fogja hozni a különbséget.

commando 2018.04.25. 08:50:25

@midnightcoder2: Talán néhány szóban a keresztes hadjáratokról is célszerű lenne megemlékezni, vagy nem......

2018.04.25. 11:04:34

Az a baj, hogy a legtöbb keresztény egyhaz máig abban hiszy hogy minden gonosz a sátántól származik, illetve jó részük hisz a sátáni megkísértésben is. Ebből meg logikusan ilyen tettek következnek. Amiért a legtöbb kerrsztény elítéli az ilyesmit, az az, hogy a felvilágosodás és az azt követő változások rájuk is hatottak, de ha valaki következetes keresztény, akkor ahogy maxval is, teljesen helyénvalónak tartja az ördögűzést. Max. azt tartja hibának, hogy a beteg meghalt.

2018.04.25. 11:04:38

@Opi87: Azért mi is igyekszünk ám!

2018.04.25. 11:04:43

@midnightcoder2: reméljük, először a siiták a szunnitákat és fordítva, mi meg rendelünk egy kávét. Csak legyen, aki kihozza.

2018.04.25. 11:04:50

@commando: No ez az ez eset, amikor a koma visszaütött. Először ugyanis a muzulmánok foglalták el az addig keresztény és zsidó Szentföldet, Szíriát, Egyiptomot, ezt próbálták meg VISSZAfoglalni a keresztesek.

Gleccsertetű 2018.04.25. 11:04:59

@commando: a keresztes hadjáratok önvédelmi hadjáratok voltak. kb 400 évvel azután indult az első, miután a muszlimok elkezdték sanyargatni az őslakos keresztényeket. miről szeretnél beszélgetni ezzel a témával kapcsolatban?

2018.04.25. 14:47:51

@midnightcoder2: remélem, hogy csak hazudsz és nem vagy ennyire ostoba.

midnightcoder2 2018.04.25. 20:21:41

@commando: Az nagyon bruttósítva is max. mintegy 20 millió volt. A másik oldalon csak a kínai kulturális forradalom úgy 50-60 millió körül, aztán Lenin elvtárs, Sztálin elvtárs, Vörös Khmerek, stb. A vége olyan 120 körül lehet, és ez szerintem még mindig a nagyon optimista becslés, mert azért ezek messze nincsenek úgy összeszámolva mint a Holocaust áldozatai, és ott is elég nagy a szórás a különféle becslések között.

midnightcoder2 2018.04.25. 20:21:45

@Gleccsertetű: A másik oldalon viszont a muszlimok is kb. judaizmus v 3.0. A 2.0 a kereszténység volt.

2018.04.25. 23:57:59

@midnightcoder2: ilyen alapon számold hozzá az I. és II. VH összes áldozatát, Vietnam, Korea, Irak stb. nem keresztény áldozatait is! Vörös Khmerek... te elmebeteg vagy.

retkeslaci 2018.04.26. 14:55:21

@Muad\\\'Dib: az ortodox keresztény egyház tanításai alapján jártak el. Hisznek/hittek a Sátánban. A főbűnös egy pap volt. Az áldozat és a pap tettestársai azért vetették alá magukat a pap akaratának, mert hittek egy hülye vallásban, ami a Sátán létezését hirdeti.
Kibaszták a papot az egyházból, de az egyház továbbra is a Sátánnal rémisztgeti az embereket és Zombijézust propagálja, mint megváltót. Tehát egy elkövetőt megbüntettek, de az ideológia tovább mérgezi a fejeket.

retkeslaci 2018.04.26. 14:55:38

@midnightcoder2: és? Hol hirdettem én, hogy a kommunizmus jobb, mint a valláskárosultság? Ugyanolyan dogmatikus, vitathatatlan ideológia, mint a vallások. A kommunizmus is rossz volt, sikerrel fel is számolták már a világ nagy részén, esetleg azok a nyugati fiatalok hirdeti még a kommunizmus erényeit Che Guevara pólóban, akik sose éltek kommunista rezsim uralma alatt. Pont mint az iszlámot ajnározó nyugatiak, akiknek nem kell elszenvedniük az iszlám elnyomást, nekik az iszlám egy egzotikus érdekesség, multikulti, a sarki kebabos stb.

Se a vallás, se a nácizmus, se a kommunizmus nem kap felmentést a gennyes múltja alól. De a nácizmust és kommunizmust már felszámoltuk. A vallás viszont még mindig mérgez.
süti beállítások módosítása