8 borzalmas könyvborító, ami eltántorít az olvasástól...

2018. május 18. 00:01 - Arthur Arthurus

...vagy a mazochista énedet pont ráveszi?

Itt a jó idő, mi pedig fogtuk magunkat, és felkerestünk pár antikváriumot. Csodákat leltünk! Az első, amit kiszúrunk a könyveken, az a borítója. Hát, ezeket kiszúrtuk, az egyszer biztos! Avagy a negatív reklám is reklám c. posztunk következik. 

(A képek egy része saját készítés, viszont akadtak kevésbé jól sikerültek is, ezeket inkább megkerestem.)

A 80-as, 90-es éveket erősen fémjelzik a lentihez hasonló förmedvények, főleg a fantasy-sci-fi-kaland és a romantikus vonulatot. Kizárólag olyan grafikusokat alkalmaztak, akik képtelenek voltak rajzolni és színezni, más magyarázat nem létezik. Még George R. R. Martin sem menekült meg anno.

3_18.jpg

A lenti csodát meg is néztem, hogy egyáltalán miről szól, ugyanis a cím nem sokat mond, a borító pedig jóformán arról mesél, hogy vörös csillaggal elkülönített rózsaszín inges kisfiúk forradalmat szítanak, őket a retardált alakok támogatják, miközben állon szúrják a csúnyán néző Nagy Testvért. Egyébként egy okos könyvmoly kisfiú fiútáborbéli kalandjairól, veszélyes eszmékről, önrendelkezésről és forradalomról szól.

4_16.jpg

Ismét egy George R. R. Martin nevéhez (is) fűzhető könyvecske, ami hihetetlenül csodálatos borítóval büszkélkedhet. A lábatlan potrohos villámdobáló Thor a Mad Max-srácokkal igázza le a világot...

7_9.jpg

Köztudott, hogy idős korban a bőr már rendkívül sérülékeny, olyan, mint a pergamen, a legkisebb horzsolásra, ütésre véraláfutások és heteken át gyógyuló sebek keletkeznek... és hát mint tudjuk, Drakula már öreg. Nagyon öreg. Annyira, hogy rögtön szét is szakad a feje, miközben a fekete-fehér áldozatát lesi. De hogy egy szőke nő bújjon elő a fejéből!...

6_13.jpg

Ez a borító a WTF-kategória aranyérmese. Adott egy tinédzserkori szerelemről szóló könyv, a borítóján egy fiatal szőke tinilánnyal és egy minimum ötvenes éveiben járó, vagy magát azért jól tartó hatvanas, ősz hajú férfival, akinek a nála fiatalabb apósjelölt behúzott kettőt. Evidens, hogy minden tinilány álma ez. 

8_10.jpg

Van az a pont, ahonnan nincs több kérdésem. Sem kommentem. Ez az.

9_9.jpg

Kínok kínja. Na az biztos. Biztosan kínozták azt is, aki e borítót megtervezte. Más magyarázat elképzelhetetlen.

1_42.jpg

Villámon lovagló Benjamin Franklin és asszonyságot fogdosó John Adams? Nincs több kérdésem...

11_8.jpg

Még ennél is van lejjebb. Kattints ide, ha nem hiszed!

Kövess minket Facebookon!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9213938188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l_andras 2018.05.19. 10:57:16

Boros-Szikszaira azt mondani, hogy nem tud rajzolni (Lázálom) :D :D srácok nem szabad fullban tolni a kretént :D

l_andras 2018.05.19. 10:57:25

Ja hogy előzetes moderáció, no sebaj olvassátok úgyis :D :D

232323 2018.05.19. 10:57:32

A lázálom kifejezetten jó.

szpsz 2018.07.04. 11:44:26

Minden ízlés dolga! Nincs szép vagy ronda, csak eltérő ízlés. Maximum az ideális arányosításokkal lehetne valamit kezdeni.
süti beállítások módosítása