A bukott angyal, a démon meg a Tudás könyve Nevadában

2018. június 10. 07:59 - GReni

Könyvajánló - Lana Millan: Raziel - Egy angyal az élet küszöbén

"Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc."

29063283_2036104546664523_1167273374049632256_o.jpg

Nemrégiben megjelent a népszerű magyar írónő, Lana Millan második regénye, a Raziel, mely egy izgalmas mese egy bukott angyalról. A kiindulópont nem újdonság, hiszen sokan sokféleképpen dolgozták már fel a lecsúszott szárnyasok történetét. De nézzük mit hozott ki a történetből Millan.

Főhősünk, Raziel egy szárnyát vesztett, bukott angyal, aki kénytelen emberként tengetni napjait. Egykor komoly feladata volt, ő volt a legfelsőbb minisztériumok és titkok angyala. Az volt a feladata, hogy védje a Tudás Könyvét. Ám megjelenik nála egy nap Uriel, Isten második arkangyala, aki üzletet ajánl neki: szerezze vissza az elveszett könyvet és visszakapja a szárnyait.

Az elmúlt kétszáz évből csupán halvány emlékei vannak, ami nem könnyíti meg a feladatot. Egy hónapja ébredt emberi testben a sivatagban, fogalma sincs miért kapta ezt a büntetést. De szentül hiszi, hogy megérdemelte, amit kapott. Be kell illeszkednie, munkát kell találnia, de még szoknia kell az új létet:

"Nincs eltűnés, nem repülhetek, kimerít a gyaloglás, a tárgyak kikerülése. Eleinte a járással is akadtak problémáim, és bár javult a helyzet, néhányszor még most is elvétem a lépést vagy nekimegyek a csukott ajtónak. Sokszor megfeledkezem arról, hogy a gondolata ereje mit sem számít, így kénytelen vagyok a hangomat használni, ráadásul mindenki lát."

Az elmúlt hetekben semmit nem tett a könyv keresése ügyében, elkezdte emberi életét élni. Munka egy drogériában, egy kis románc, barátság, csupa "uncsi", emberi dolog. Aztán Uriel felbukkan nála és emlékezteti az üzletre. Na jó, ez így túl finom. Valójában megfenyegeti, hogy megöli az első és egyetlen emberi barátját, lakótársát.

Ha már alapból nem lenne elég rémes a szitu, hisz Raziel most egy egyszerű halandó, még segítséget is kap Urieltől a feladatra. A szerzőnek van humorérzéke, nem kíméli az exangyalt, egy démont, Beladert küldi a nyakára. Persze, a dolog logikus, ha a könyv nem kerül elő kiürül a pokol, a menny is, lesz akkor haddelhadd, plusz egy kis extra is jár Beladernek a melóért. Szóval mindkét oldalnak fontos, hogy újra biztonságba kerüljön a könyv.

szerzo.jpg

A szerző, Lana Millan

Innen indul be Raziel és a pimasz démon közös kis meséje. Nekivágnak együtt a kalandnak, ami alatt Raziel megtalálja önmagát, rájön, hogy sok minden van benne, ami Isten engedelmes szolgájaként nem volt. Elszántan harcol azokért, akiket megszeretett (bár eleinte még azt sem érti, hogy lehet fontos számára egy ember), ráadásul nem egyszer megmutatkozik benne az ember, aki képes hibázni.

A karakterek jól megírtak, bár egyértelműen Belader viszi a prímet. Az alaptörténet is érdekes, könnyed, humoros sztori, a jó és a rossz harca jó történetvezetéssel (oké, ha teljesen őszinte akarok lenni, itt-ott voltak logikai buktatók, és Michaelt és Urielt sem feltétlenül értem), harc az apokalipszis megállításáért, belső vívódás, vicces párbeszédek, kiszólások, a romantikázás pedig...kiszámítható volt és még mindig nem értem, miért muszáj minden könyvben lennie hősszerelmeseknek. Ám még ezek ellenére is azt mondom, hogy olvasmányos, jó kis könyv.

DE! Egy dolog rettenetesen zavar: a regény vége.  Nem is a vége, mert az gyakorlatilag nem volt. Egyszerűen puff és elvágták a fonalat. Mintha pár oldal a nyomdában maradt volna. Semmi felvezetés egy folytatáshoz, szóval nem függő vég, de egy regény lezárásának sem jó.  Elméletileg lesz folytatás, és kíváncsi is vagyok rá, de kár az elrontott befejezésért.

raziel-.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Köszönjük, Athenaeum Kiadó!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Érdekel, mi történne a fővárosunkkal, ha tündérek, manók, lidércek, boszorkányok és sárkányok dúlnák fel? Kattints!

Képek: fb.com/lanamillanbooks

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4013995634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása