Dynamo, a világhírű bűvész bevezetője a modern mágiába

2018. június 11. 07:53 - GReni

Könyvajánló - Dynamo : Titkok könyve

Kíváncsi vagy, hogyan olvass mások gondolataiban? Netán szeretnél elkápráztatni valakit azzal, hogy átdöföd az ujjad egy papírpénzen, ami utána varázslatos módon mégis ép és sértetlen? Vagy szeretnéd megtanulni, hogyan fagyaszthatsz meg egy palack vizet egyetlen koppintással? Mindet elsajátíthatod Dynamo, a világhírű mágus segítségével legújabb könyvéből.

1_44.jpg

A bűvészet amióta világ a világ emberek millióit képes ámulatba ejteni. Egy profi illuzionista kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül képes magával ragadni bárkit. A mágia, a varázslat illúzióját keltve ámulatba ejti az embert, ráadásul egy látványos mutatvány után napokig ott pörög a fejünkben, hogy vajon hogyan is csinálta. 

Korunk egyik leghíresebb bűvésze, Dynamo a világ minden táján megfordult az elmúlt években, még példaképe, Houdini szülővárosában, kis hazánkban, Budapesten is megfordult néhány éve, hogy népszerűsítse az akkor a Discovery Channel-en futó show-ját, mely a Dynamo - varázslat a világ körül címet viselte.

Mit lehet tudni a bűvészről? A 35 éves illuzionista Steve Frayne néven Bradfordban született, Észak-Angliában nevelkedett három testvérével egy iparváros hírhedt negyedében. Nehéz körülmények között nőtt fel, anyja egyedül nevelte őket, míg apjuk börtönben ült. Apró termete miatt mindig gúnyolták, szekálták iskolatársai, rendszeresen lehajították a közeli domboldalon. Míg egy nap nagyapja, aki egykor katona volt, mutatott neki egy technikát, amivel a nála nagyobb, erősebb emberek sem lesznek képesek többé felemelni őt. A művelet bevált, és ez volt az a pont, amikor elkezdte érdekelni ez a bámulatos világ, a mutatványait arra használta, hogy elterelje az őket bántó kölykök figyelmét. 

Kilencévesen megkapta első bűvészdobozát, ami elsőre nem nyűgözte le, de 12 éves korában a nagyapja egy trükkje hatására végül megszállottjává vált. Minden könyvet elolvasott a témában és éjt nappallá téve gyakorolt, hogy egyszer majd elismert mágus lehessen belőle. Eleinte utcai mutatványosként kereste kenyerét, de végül sikerült olyan szintre emelni tudását, produkcióit, hogy a már említett, Dynamo - varázslat a világ körül című műsort leforgatták vele. Végül olyan népszerű volt a sztárokat is felvonultató show, hogy négy évad futott le belőle. Persze az utcai bűvész még mindig ott él benne, a mai napig bármikor, bárhol képes egy jó kis trükkel előrukkolni, videóit pedig milliók nézik az interneten.

Legemlékezetesebb trükkjei között olyanok szerepelnek, mint séta a Temze folyón, a Los Angeles Times irodaépület oldalán és levitáció Rio de Janeiro-ban. Művésznevét gyakorlatilag egy nézőtől kapta, akit egyik előadása alatt úgy lenyűgözött, hogy bekiabálta a színpadra: „Ez a kölyök egy igazi dinamó!” (dinamó, angolul dynamo). Rajta is maradt a becenév és egy nagy karrier is szárnyra kelt.

A bűvészek sosem árulják el a titkaikat. Ezt a mondatot biztos, hogy mindenki hallotta már. Ez a könyv most ezzel kicsit szembe megy, ugyanis Dynamo legújabb magyar nyelven is megjelent gazdagon illusztrált könyvében megismerteti az olvasókat a modern mágia káprázatos trükkjeivel. Persze repertoárja számos eleméről senki nem tudja, hogyan működik. Olyan trükköket válogatott össze a könyvébe, melyek könnyen kivitelezhetőek, mégis hatásosak és kiváló kiindulópontot szolgáltatnak a varázslattal teli élethez (vagy akár karrierhez).

"A Titkok könyve a bűvésztanoncok mesteriskolája, ötletekben gazdag kincsestár a jövő mágusai számára, amely számtalan meglepetéssel teli, vidám órát biztosít az egész családnak.

#BeTheMagic"

Kíváncsi vagy, hogyan olvass mások gondolataiban? Netán szeretnél elkápráztatni valakit azzal, hogy átdöföd az ujjad egy papírpénzen, ami utána varázslatos módon mégis ép és sértetlen? Vagy szeretnéd megtanulni, hogyan fagyaszthatsz meg egy palack vizet egyetlen koppintással? Mindet elsajátíthatod a könyv segítségével, melyben még további izgalmas mutatványok és kártyatrükkök várnak rád. Kipróbáltam párat, némelyik olyan könnyűnek tűnik leírva...hát nem azok, de minden csak gyakorlás kérdése. Már a gyakorlás része is nagyon szórakoztató, szóval ne habozz, szerezd be most és légy te a jövő mágusa. :)

3233_1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon is!

Érdekel egy bűvész története Daniel Kehlmann tollából? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr214018700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása