Holtamból is visszatérek... és tényleg

2018. június 15. 00:28 - Carbonari

Könyvajánló - Susanna Ernst: A lelked bennem

szellem_1.jpg

Ne fél Matty, visszajövök, ígéri a kislány halála előtt. 
És visszajön. 
Tényleg. 
Azannya'. 

Az Athenaeum Kiadó első könyves szerző misztikus thrillerjét hozta el a rajongók számára, Susanna Ernst A lelked bennem című könyvét. A kötet friss, üde, ugyanakkor nyomasztó, máskor elvarázsol, és néhol.. khm.. kissé túlírt. Ettől még örömmel vettem kézbe, elbűvölt a benne lefestett misztikus lehetőség. Mondjuk, a végével megint bajom volt, francba a végével, most muszáj volt azt tenni, amit tett benne az író az egyik főhőssel? Nem megérdemeltek volna már egy kis nyugalmat, erre nesze neked, olvasó, legyen min rágódnod, duzzognod.
Hát kösz.

Amy és Matt gyerekként elválaszthatatlanok egymástól,  amikor tragédia részesei lesznek és Amy megígéri a fiúnak, hogy nem hagyja magára. Egészen pontosan 9 évesek, amikor Amyt megerőszakolás közben megfojtja egy felnőtt férfi, amíg Matt egy fához van kötözve és minden szenvedését hallja, látja. Matt életben marad a lány ígéretével: „Ne félj, Matty! Veled maradok, megígérem!” szellem_2.jpg
Legközelebb 21 év múlva látjuk újra a fiút immár férfiként. A trauma, ami megtörtént velük,  ma is mindennapjainak része, párt nem keres, csendesen morzsolgatja napjait gyógymasszőrként. Van egy különleges képessége: akit megmasszíroz, ahhoz mentálisan képes közel kerülni, az elméjében képet kap az illető traumáiról, jelentős élettörténeteiről. Ez egyszerre áldás és átok, nem is veri nagydobra ezt a képességét.

Számos páciensei közül az egyik betegét saját házában kell meglátogatnia és segítséget nyújtani akut susanna_ernst.jpgmozgásszervrendszeri betegsége enyhítésében. A házaspár nagyvárosból költözött ide egy autista kislánnyal, Julie-val. A kezelés során kiderül, hogy a kislányt - aki már nem kislány - mindennap páciense hozza-viszi le az emeleti szobájából a földszinti nappaliba, amely tevékenység most lehetetlenné válik, segítséget megfizetni viszont nem áll módjukban. Matt segíteni szeretne, ezért elvállalja a szükséges időre a fiatal felnőtt lánnyal való törődést, reggel lehozza a szobájából, este felviszi a szobájába. Közben a lány, aki senkire nem néz rá, senki szavaira nem reagál, apró jeleit adja annak, hogy Matt az ő számára más mint a többi ember, melléül, egy pillanatra ránéz és megtelik értelemmel a szeme. A házaspár egyrészt nagyon örül a fejleménynek, hogy egyáltalán reagál valakire a lányuk, másrészt meg vannak döbbenve, hogy miért pont ez a kvázi idegen férfi a kiválasztott, és miért nem ők, a szülei, vagy legalább az egyik szülő. Matt felajánlja, hogy megmasszírozza a lányt, amit a szülők vonakodva fogadnak el. A masszírozás során Matt különleges adottsága révén riadtan észleli, hogy a lány valamilyen módon Amy emlékeit hordozza, sőt, a lehetetlennel határos módon ő maga Amy Julie testében. Hogy fokozzam a feszültséget, hamarosan kiderül, hogy Julie aznap született, amikor Amy meghalt.

Vajon valóban Amy van Julie testében? Ha igen, képes-e kiszabadulni a másik test börtönéből? Mihez kezdenek az autizmussal? Matt és Amy - mi lesz velük, lehet-e közös sorsuk? Hogyan viselik ezt Julie szülei? És mi lesz a gyilkossal, megússza vagy találkoznak-e vele még hőseink? 

Mindenesetre továbbra is tartom: francba a végével...

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

lelked.jpg

 

Köszönjük, Athenaeum Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket Facebookon!

 

A cikkben a portré a szerzőt, Susanna Ernst-t ábrázolja.

 

A bukott angyal, a démon meg a Tudás könyve - érdekel? Kattints!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4114044194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása