Lehet egy hazafi veszedelmes?

2018. június 21. 00:29 - Carbonari

Könyvajánló - Steve Berry: Veszedelmes hazafiak

roosevelt.jpgLehet-e egy hazafi veszedelmes?
Gondolkodhat-e másképpen, mint saját elnöke?
Árt, vagy használ-e az országának ez a különállás?

1936, USA.
Még mindig nem ért véget a válság, amit az 1929-es fekete péntek okozott. Franlin Delano Roosevelt New Deal-je tartja az ország szegényeit életben - amellyel egyik nagy hatalmú ellenlábasa - egy volt pénzügyminiszter - egyáltalán nem ért egyet. Egy elnöknek sok eszköze van lehetetlenné tenni azt, aki nyíltan kiáll ellene, hát egy ilyen féltörvényes eszközzel igyekszik Roosevelt az illetőt leállítani, lefoglalni.

De a célszemélynek, Andrew Mellon-nak dollárbilliók állnak rendelkezésére, így még egy személyes elnöki fogadást is képes kijárni magának, ahol nem bocsánatot kér, hanem.. fenyeget.

Napjaink
Velence, Olaszország.
Cotton Malonénak ideiglenesen ismét van USA Igazságügyi Minisztériumi jelvénye, és éppen lövöldözésbe keveredett.
Nagy lövöldözésbe.
Aztán lezuhan egy helikopter és az észak-koreai biztosító népe Kedves Vezetőjének küldendő 20 millió dollárja megsemmisül.
Malone pontosan tudja, hogy ezért még valakinek fizetnie kell.
Vérrel, élettel.steve-berry.jpg

Aztán még ugyanitt az Észak-Korea-i politikai öröklésből kitagadott legidősebb fiú vekzál egy idősebb amerikai urat, aki olvasta Anan Wayne Howel könyvét, a Veszedelmes hazafiakat... a koreai erősen nehezményezi, hogy a táska a dokumentumokkal, amelyek "jóvá tehetik a hibát", hiányoznak az idős úr kabinjából. De azt legalább megtudja, mi a jelszó: Mellon. Annak a Mellonnak a neve, aki 1936-ban találkozott Roosevelttel, mert Mellon az igazság őrzője, jelentsen ez bármit is.

Cotton Malone és a koreai is (főleg) azért vannak itt, hogy megfigyeljenek egy volt pénzügyminisztériumi tisztviselőt, és hogy azt a bizonyos Howelt várják.
Vajon miért?

Atlanta
Stephanie Nelle-t, a Magellán Ügyosztály vezetőjét egyik adminisztrátora egy ruházati boltba "rendelte", ahol folyamatosan bizalmatlanul pásztázva a helyiséget, tájékoztatta főnökét, hogy "nem helyes, ami történik. Nagyon nem helyes."
És tényleg nem az.

Aztán Stephanie főnöke felhívja a pénzügyminisztert, de jóformán semmit sem tud meg.
Egyelőre.
Személyes találkozón azonban...

...nos, a cél szentesíti-e az eszközt?

Miért ez az egész purpallé? Kit és miért üldöz az észak-koreai? És Cotton Malone? A Magellán Ügyosztály és a Pénzügyminisztérium hogy kerül képbe? Milyen fenyegetést kapott anno Roosevelt? És mi köze ennek az egésznek a USA alkotmányához?

steve-berry-veszedelmes-hazafiak.jpgHa felkeltettem az érdeklődésed, a képre kattintva kedvezményes áron megvásárolhatod!


A cikkben a kép a szerzőt, Steve Berryt ábrázolja.

 

Kövess minket a Facebookon is!

 

A szerző egy másik izgalmas könyvéért: kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7712730748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása