Mindig van az a pénz

2018. június 30. 05:12 - Carbonari

Könyvajánló - Tasmina Perry: Sztárok ügyvédje

hires.jpg

Híres sztár páros - mire hajlandó az ember,
hogy a félrelépését ne kapja szárnyára a sajtó? 
Híres ügyvédi iroda erős cápái, ismerik-e az emberséget? 
Mindig van az a pénz, amiért bármi kapható - 
de mennyi az elég a bűnért? 

Régi történet ez már, amit figyelmetekbe ajánlok, de aktualitásából semmit sem veszített: Tasmina Perry Sztárok ügyvédje című könyvéről van szó. Az íróra akkor figyeltem fel, amikor idén a könyvhétre a 21. Század Kiadó kihozta a Ház medencével munkáját és én vállaltam magamra a mű olvasását. Hozzá kell tennem: nem szívesen.  Aztán kellemesen csalódtam. Olyannyira kellemesen, hogy feltérképeztem magamnak az írót, hogy akkor lássuk, mit tud a többi története. Néhány napig lekötött a történet, nagyon kellemes volt kiszakadni a hétköznapok taposómalmából és csak követni a cselekményt.

A főszálak, amelyek fogva tartották a képzelőerőmet:

1) Egy nagyon szép lány lezuhan egy lépcsőn, de nagyon kevés embert érdekel, hogy a zuhanás véletlen vagy szándékos cselekmény következménye volt-e. 

2) Egy híres színészpáros már-már az esküvőt tervezgeti, amikor a férfi egy áttequilázott éjszaka után idegentasmina.jpg ágyban ébred fel, egy szép és kedvesnek látszó lány társaságában, aki később megzsarolja az éjszaka történtekkel.

3) A híres, sztárokra szakosodott ügyvédi iroda vezetője egészségi állapotára tekintettel úgy dönt, hogy félig-meddig visszavonul és maga helyett helyett saját, addig elhanyagolt, szintén ügyvéd fiát állítja képbe, ami érthető módon csípi egyesek szemét. De mennyire és egyesek meddig hajlandók elmenni azért, hogy a beprotezsált férfinak minél kevesebb befolyása legyen az iroda ügyvitelére és a haszon feletti rendelkezési jogra?

Természetesen több, kisebb szál is fut a műben, szerelem és megalkuvás is akad benne, de ezek a leglényegesebbek. Anna, az egyik főszereplő, keményen dolgozó ügyvéd, akinek minden vágya foglalkozásának következő lépcsőfoka, a partnerség. Felfigyel rá Helene, egy rivális ügyvédi iroda vezető ügyvédje, és állást kínál neki. Helene igazi cápa a szakmájában, az iroda pedig sztárok ügyeire szakosodott. Bármi áron - ismétlem: bármi áron - meg kell akadályozni, hogy az ügyfélről bármi, rá nézve terhelő adat kiszivárogjon a nyilvánosság felé. Munkájuk legnagyobb része tűzoltás, amely talpraesettséget, azonnali reakciókészséget és némi dörzsöltséget kíván a mindennapok során. Ügyeikben az egész világon intézkednek, Olaszországtól Anglián keresztül az óceán túloldalán lévő nagy amerikai városokig bárhol megfordulhatnak akár 24 órán belül is. Magánrepülők, bérelt batárok, jachtok: semmi sem drága az ügy érdekében. Legtöbb válság hírességekkel kapcsolatos, leggyakrabban a média ellen képviselik ügyfeleiket az általuk elkövetett mocskos ügyeik eltussolása érdekében. 

Sam és Jessica a híres sztárpáros és Sam az, aki az áttequilázott éjszaka után zsarolással szembesül az alig ismert escortlánytól, akivel együtt ébredt. Bármit hajlandó lenne megtenni, hogy menyasszonya - partnere fülébe el ne jusson a hír, hogy megcsalta. Pedig a média már tűkön ül, hogy világgá repítse a szenzációt: Sam félrelépett. Anna ezt az ügyet kapja meg Helene-től, hogy intézzen el közlési tilalmat elrendelő végzést ügyfelük érdekében. Minden klappolni látszik, amikor Anna kezéből kicsúszik a gyeplő: valaki lehozza a pikáns részleteket, mielőtt a végzés egyáltalán megszülethetne. Anna minden, csak nem buta, pontosan tudja, hogy csapdába csalták, csak még azt illetően nincs képben, hogy kinek az érdeke húzta keresztül számítását. Szaglászni kezd, és ebben az érzékeny állapotában ér el hozzá Amy, a csodaszép és okos lány halálhírének tisztázatlansága. Nagyon nem akarja az ügyet, de összefüggéseket vél felfedezni saját elvesztett bírósági végzése és az Amy ügy között. Anna pedig megragadja a szálat és figyel, tudakozik, nézelődik, miközben az ügyvédi iroda és magánélete folyamatosan tótágast áll.

Amikorra minden mozaik a helyére kerül, Annának rá kell döbbennie, hogy mindennek és mindenkinek ára van, és van az a pénz, amiért be illik csukni az embernek legalább a fél szemét vagy van az a pont, ahonnan bármit meg lehet és meg kell tenni, kerül, amibe kerül és lesz utána, ami lesz.
Bármit.
Csak az ár változik.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, itt utána nézhetsz!

ugy.JPG

 




Kövess bennünket  Facebookon!


Érdekel a legújabb Tasmina Perry könyv? Itt van, kattints!

 

A cikkben a kép a szerzőt, Tasmina Perryt ábrázolja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1914082915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása