A műanyag kerti székek élete

2018. november 07. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Kollár-Klemencz László: A műanyag kerti székek élete

Természetírások, balladisztikus históriák, önéletrajzi elbeszélések, költői pillanatképek, abszurd rövidtörténetek...és persze műanyag kerti székek.

44805161_2015235571904554_5802857758743068672_n.jpg

A Magvető Kiadó jóvoltából került a kezembe Kollár-Klemencz László második alkotása, mely A műanyag kerti székek élete címet kapta. Megmondom őszintén, megrándult a szemöldök, amikor először találkoztam ezzel a címmel. Mit takarhat? Mi az, hogy a műanyag kerti székek élete? Kíváncsian vetettem bele magam a kötetbe és hamar világossá is vált, hogy miről is van itt szó.

A kötetben olyan novellák, elbeszélések, pillanatképek és abszurd történetek kaptak helyet, melyek mind emberi történeteket mesélnek el. Rögtön az első történet alapján megértettem mit is keres a címben a kerti szék. Számunkra természetes és észre sem vesszük, de mindennapjaink része. Ott vannak, amikor szórakozunk, amikor pihenünk vagy épp amikor nem érjük fel a legfelső polcot.

19598895_1473298329431617_3685237084255278285_n.jpg

A szerző 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát tájrendező, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus lovastanár szakon. Lovastanár, énekes, dalszerző, szövegíró, forgatókönyvíró és rendező. A Kistehén zenekar énekese és több már kortárs zenei produkció vendégszereplője. Egy vidéki elmélkedő, aki emellett aktív részese a fővárosi underground életének.

kollarklemenczlaszlo_foto_revai_sara_600x450.pngKollár-Klemencz László, fotó: Révai Sára

Novelláiban mindenféle emberrel találkozunk. Van, aki a kalandokat keresi, de olyan is, aki csupán biztonságra vágyik. Megismerünk hétköznapi pillanatokat, amikor az ember találkozik a természettel és olyanokat is, amik elárulják mi természetes az emberben. A legtöbb történetben van valami ismerős, legyen szó akár a vidéki élet megszokott pillanatáról vagy épp egy abszurd, nem mindennapi momentumról. És természetesen fel-fel bukkannak a műanyag kerti székek.

A szerző 2016-ban indította a műanyag kerti székek Facebook oldalát, ahova azóta is érkeznek képek, melyek különböző pozícióban ábrázolnak kerti székeket. Némelyik magányos, némelyik rozoga, de olyan is akad, amely egy koncert megfáradt zenészeire vár a háttérben. A posztban található képek is az említett fb oldalról származnak, lásd itt.

a-muanyag-kerti-szekek-elete.pngA kötetet a Magvető Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? A borítóképre kattintva kedvezményes áron elérhető!

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

Tragédia a Józsefvárosban, persze csupán egy könyv lapjain. Érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8814340057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása