Borzongás, misztikum, krimi? Pipa!

2016. október 07. 00:06 - Carbonari

Könyvajánló: Gerda Green - A karlócai szellemház titka

 gerda.jpg
Gerda Green (Kocsis Nagy Noémi)

Sosem fogjátok elhinni, mi volt az első felmerülő kérdésem, amikor kezembe vettem Gerda Green (Kocsis Nagy Noémi) legutóbb megjelent könyvét: jó, jó, de hol is van az a Karlóca? Mert Mallorcát rögvest tudtam hová tenni, de Karlócát?! Rémlett valami karlócai béke is a történelemből, de ettől még fehér folt maradt számomra a hely. Látatlanban Erdélyre tippeltem, gondolva az előző kötet helyszíneire (Fenevadak Erdélyben).
Hát nem nyert.
Karlóca Szerbiában található.

Aki olvasta Gerda Green könyveit, annak ismerősek lesznek a főszereplők: Báthory Olga és Szepesi Herold ismét bűnügybe bonyolódnak, méghozzá Karlóca és Mallorca festői tájain. Az ad hoc előforduló események izgalmaira rengeteg unalmas, mindennapi taposómalom jelzővel illethető munka esik, ami kikezdi Olga türelmét. Könyöklések, lejárató kampányok, ötleteik ellopása: az ellenük való védekezés rengeteg energiát emészt fel. A sok teendő mellett a mai kor modern nyomozója muszáj, hogy a Facebookon is nyomuljon (ami ismételten idő és energiazabáló feladat), csak az igazán nagyok mellőzhetik a közösségi médiát.

A nyomozópáros úgy dönt: megérdemelnek egy kis pihenést valami kies helyen. Választásuk Mallorcára esik. Útközben a vonat, amellyel uticéljuk felé igyekeznek, elgázol egy személygépkocsit Karlóca közelében. Olgáék vagonjában kísérő nélkül marad sok gyerek, akiket nyári táborba vittek volna. Az első gyanús jel: a gyerekek mobiltelefonjait az utazás elején összeszedték, és... kidobták.
A második gyanús jel: a mozdonyvezető érthetetlenül elutasító és közömbös.
Vajon miért?
Harmadik gyanús jel: egy végtelenül készséges apáca, akivel mégsem stimmel valami.
Na, és a Szellemházról, amely nappal nem létezik, éjszaka meg csak úgy belebotlik az ember, ne is beszéljünk!

Olga és Herold végül a csoportból egy kislánnyal indul tovább Mallorcára, ahol felbukkan az apácánk, Jánossy Alfréd (korábbi könyvekből megismert nyomozónk), és még sokan mások, akik folytatják a vérpezsdítő történetet. Rejtély, misztikum, krimi szálai keverednek a kibogozhatatlannak tetsző történetben, és ropják őrült táncukat a nem hétköznapi kifejlet felé.

A kötetet a szerző által készített fotók és Torjay Valter szombathelyi festő, tanár, művészettörténész, grafikus művei illusztrálják.

Kocsis Nagy Noémi beérett. Megérdemel egy nagy kiadót, amely büszke lehet rá, hogy náluk publikál, a kiadó pedig hivatalból hozzáteszi azt a szakmai pluszt, amely most a szerzői kiadásban kemény forintokba kerül az írónak, ha meg tudja fizetni egyáltalán.

Szóval: hajrá, Noémi!

A könyvet és a fényképet a szerző bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre!
karloca.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr811757313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása