Klasszikusok Kincsestárát minden gyerek csizmájába!

2016. november 30. 00:05 - GReni

Könyvajánló: Legszebb karácsonyi történeteim és Tündérmeséim

20161108_173352.jpg

Néhány hete megjelent az Alexandra Kiadó jóvoltából a Klasszikusok kincsestára sorozat két új mesebeli kiadványa. Már kézbe venni is álomszerű ezeket a könyveket. Gyönyörű, színes, csábító borító, ami ráadásul rendkívül masszívnak tűnik: valljuk be, a kemény fedél nem utolsó szempont, amikor aprótalpúaknak vásárol az ember. Szerencsére a könyvek kinyitása után sem kell csalódnunk. Sok-sok gyermeket fog ámulatba ejteni a rengeteg színes illusztráció és az izgalmas történetek. Ha ezen könyvek egyike kerül a csizmába vagy a karácsonyfa alá, garantált a siker!

Legszebb karácsonyi történeteim

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, amikor összegyűlik a család apraja nagyja az ünnepi asztalnál. A ház csillog-villog a tisztaságtól és  legszebb éke a feldíszített fenyőfa. Miután mindenki jól belakmározott az ünnepi bejgliből, miért ne lehetne egy kis meseolvasással elütni az időt? Ebben a gyönyörű könyvben számtalan már jól ismert, klasszikus vers, dal és mese, mint például a Száncsengő vagy az Ó, zöld fenyő! mellett megtalálhatóak kevésbé ismert népdalok, mesék is. Többek között egy kedves angol népdal, ami arról szól, hogy három hajóval érkezik karácsonykor Mária és a Kisded, vagy a mese egy kislányról, Pöttömkéről, aki eltéved és a Mikulás házában találja magát a Manók között. Sok történet már évtizedek, évszázadok óta része a karácsonyi varázslatnak. Segítsen neked is ráhangolódni az ünnepre!

„Egyszer az évben (Thoman Tusser)

A karácsony ritka ünnep;
dér lep ágat, hó a földet;
egyszer jön az évben, s elsuhan,
hát legyél vidám
és gondtalan.”

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre!

karacsony_1.jpg

Legszebb tündérmeséim

Lehet nem szeretni a tündérmeséket? Erősen kétlem! A varázslat, a titkok, a különleges világok és még hosszan sorolhatnám, hogy miért ejtenek rabul minden generációt sok száz éve ezek a történetek. Ebben a könyvben nyolc igazi klasszikust találunk.

Együtt izgulhatunk Csipkerózsikáért és a királyfiért. Felfedezhetjük a rút kiskacsa titkát. Jankóval ámulhatunk a paszuly növekedésén és felfedezhetjük az óriás kastélyát. Együtt sírhatunk és nevethetünk a királylánnyal, aki rátalál a gonosz varázslattal elbűvölt békakirályfira. Megismerkedhetünk a hamelni furulyással, aki megmenti a várost a patkányinváziótól. Bolyonghatunk az erdőben és együtt lakmározhatunk a mézeskalácsházikóból Jancsival és Juliskával. Kacaghatunk a hiú császáron, aki pucéran sétált a népe elé. És nem maradhat ki a sorból a hamvas kis Hamupipőke szerelmi története sem.

Fedezzük fel a varázslat és a kaland világát ezekkel az izgalmas történetekkel!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre!

20161108_173552.jpg

A könyveket az Alexandra Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4911929565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása